Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

mozej Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
akt - prędkość gry nie powala czego się nie spodziewałem.
Co mnie drażni w nowym FM to fakt, że obrońcy są jak dzieci z przedszkola - dlaczego? Bo przy stałych fragmentach gry wszyscy obrońcy biegną do piłki zamiast trzymać się pozycji i w efekcie gdy z prawej strony są moi to lewa jest wolna i zawodnicy drużyny przeciwnej spokojnie mi bramkę ładują - ba nawet zdążą między sobą jeszcze podania wymienić.
Bramkarz - za każdym razem czy przy strzale z 5 metrów czy 40 nie łapie piłki tylko wybija ją przed siebie - z reguły pod nogi gości i gol - oczywiście to działa w obie strony ale... no właśnie za każdym razem dziwnym trafem są na pozycji spalonej!
Dalej - mój asystent odpowiada za trening przedmeczowy i teraz - co mecz mi mówi, że nasze zachowanie przy stałych fragmentach gry woła o pomstę do nieba i trzeba o tym pamiętać przy kolejnym treningu przedmeczowym - szkoda tylko, że nic z tym nie robi no po za mówieniem o tym.
No i przebieg gry tzn. średnio w meczu oddaję po 20 strzałów na bramkę przeciwnika i połowa jest celna ale udaje mi się strzelił 1-2 bramki podczas gdy przeciwnik oddaje czasem nawet 5 strzałów - 3 są celne i zdobywa 2 gole - tak było w meczu z drużyną Chrobry Głogów (?!) wygrali 2:0 oddając 3 celne strzały ! Dalej mecz z Bełchatowem oddałem 30 strzałów - 12 celnych - Bełchatów 3 strzały - 1 celny i wynik 1:1 !
I u mnie to jest norma ale bardzo irytuje i zniechęca bo co z tego, że moja drużyna cały czas atakuje jak pójdzie jednak kontra i będzie gol.
Czy Wy też tak macie? Jeśli tak to jak sobie z tym poradziliście?

Taher Młody aktywista

Co do treningu i rozmów to grasz w trybie FM Classic. Tam są okrojone możliwości, nie ma rozmów, trening jest okrojony, nie ma konferencji itp. Jak wybierzesz normalną grę to wszystko będzie ok. Atrybuty są chyba stałe w w Classic, w normalnej grze jest po staremu.

parachutes Młody aktywista

Trening. Czy Wy też macie tak okrojone możliwości treningu? http://i.imgur.com/I5FEd.jpg
Na tych publikowanych przez SI filmikach opcji jest więcej: http://youtu.be/3tvYZE9xh98

Rozmowy menedżerskie. Gdzie one są? Zero rozmów z drużyną przed meczem i w przerwie?

Zmiany atrybutów. Jak sprawdzić czy piłkarz się rozwija skoro nie ma możliwości wyświetlenia zmian w rozwoju danych atrybutów? Jak mam jakąś wadliwą wersję gry czy po prostu zabrali te wszystkie opcje?

Czemu nie mam tego paska na dole, że kupiłem oryginalną grę przez cmrev? :'(
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

mamut Partyzant

Z ciekawości włączyłem sobie gre Velancią i sprawdzając bazę treningową nie znalazłem żadnej informacji o tym, żeby klub budował Nou Mestalla. Moim zdaniem to duży błąd gry i należałoby to poprawić!

Bodzi1 Partyzant

28.10.2012 20:14    #1745     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy FM13
Nie zawsze udaje się zmiana treningu piłkarza poprzez kliknięcie na jego nazwisku i wybranie z listy treningu indywidualnego pozycji. Czasami trzeba wejść dopiero w profil piłkarza --> trening i dopiero tam zmienić.

Co daje ustawienie piłkarzowi "do zwolnienia"? Nie zauważyłem by robiło cokolwiek. Miałem młodego piłkarza, któremu skończył się kontrakt i pozostał w klubie na kontrakcie comiesięcznym. Ustawiłem go na "do zwolnienia" i zapomniałem o nim, bo był w rezerwach. Po sezonie on się buntuje że chce lepszy kontrakt... o.O

K0ras Młody aktywista

27.10.2012 21:39    #1746     Football Manager - Ogólna dyskusja - Newgeni
Sprawdzaj kraje typu RPA, Nigeria. Do tego Chile, Argentyna, Polska.

Co jakiś czas w jakimś egzotyku typu Belize, Wyspy zielonego przylądka, pojawiają się niesamowici zawodnicy ale mają jedną wade, potrzebują świetnego treningu i ogrania.

Zwróć uwagę na jedno, jeśli będziesz miał świetną szkólke i trenerów to poprawiając swoją reputacje, będziesz w stanie ze swoich wychowanków tworzyć swietny zespoł uzupełniając go jedynie zawodnikami spoza klubu.

Chris_Berk Partyzant

27.10.2012 20:51    #1747     Football Manager - Ogólna dyskusja - Potencjalna ocena.
Chodzi Ci zapewne o najlepszą potencjalną ocenę gry piłkarza na danej pozycji. Wątpię, żeby dało radę coś w tej kwestii zdziałać,bo w bazie każdy potencjał jak i większość rzeczy jest odgórnie ustalona i możesz to zmienić jedynie sam w programach typu GS. Ewentualnie ustaw trening danej pozycji.Dawno już nie korzystałem z GS więc mogłem coś pomylić.

Primitive Partyzant

jak dla mnie niestety beta jest niegrywalna. przy każdej próbie rozegrania meczu coś się wykrzacza - a to jak właczam powtórkę, a to jak klikam "Graj". nie przebrnąłem nawet jednego spotkania towarzyskiego. grałem (próbowałem -_-) Almerią.

ale! spostrzeżenia mam. trening - in plus. mniej zabawy, więcej konkretów, a o to chodzi. więcej statystyk, więcej personelu - in plus. na temat silnika meczowego się nie wypowiem - bo tak jak pisałem za każdym razem wywalało mnie z gry, nie miałem już siły więcej próbować.

z niecierpliwością czekam na finalną wersję. na razie wróciłem do FM12, co by się rozgrzać.

pozdrowienia!
iha!

jaqb Partyzant

[quote="Arcadius"]
-jesli chodzi o trening to absolutnie sie nie zgodze. ten jest o wiele bardziej realistyczny od tego z fm12. zawodnicy w klubach trenuja w grupie, ewentualnie ktorys skupia sie bardziej na jakims konkretnym aspekcie gry. nie ma czegos takiego IRL, ze kazdy zawodnik ma osobny program treningowy. chcesz wychowac sobie snajpera? ustaw focus na pozycji lisa pola karnego. w czym problem?[/quote]

A co jeśli chcesz wyszkolić gracza aby mógł grać na kilku pozycjach, czy mógł występować w różnych rolach na boisku. Według mnie jest to ten sam trening, co w FM12 tylko podany w innej formie z dużymi ograniczeniami. Ograniczenia polegają na tym, że załóżmy masz 18-latka, który jest skrzydłowym, ale ma słabe atrybuty dośrodkowań, szybkości i wytrzymałości. W FM12 mogłeś ustawić odpowiednio suwaki + dodać trening dodatkowy, więc ustawił byś np. odpowiednio atak, aerobik i siłę na mocno oraz pozostałe suwaczki. Oprócz tego zawodnik mógł mieć dodatkowy trening np. szybkości. W FM13 oczywiście możesz ustawić trening indywidualny na "skrzydłowy", ale nie będzie on dotyczył atrybutów fizycznych. Musiałbyś dodatkowo ustawić trening CAŁEJ drużyny na kondycja. Piszę z pamięci, ale przyjrzałem się temu treningowi ról i większości przypadków nie trenuje się w nim atrybutów fizycznych, przynajmniej tak wygląda z opisu (gdy wybierze się w prawym górnym rogu i podświetla atrybuty kolorami)
Według mnie w najnowszej wersji trening jest gorzej niż zły. No, chyba, że czegoś nie zrozumiałem - to proszę mnie oświecić :)

Alan Szira Partyzant

Co do trenignu, to moze rzeczywiscie przesadzilem z ograniczeniem indywidualnego, nie mniej jednak brakuje mi edycji i chocby indywidualnego ustawiania - nie trzeba bylo tego ruszac, i bylby to fajny dodatek do treningu poszczegolnych pozycji.

Pamietam ze kiedys FM tez dowalil, kiedy ustwialo sie trening z kafelkow jak w windzie 8 - pamietacie?? 5-a-side ;) haha - to byly czasy jak sie w excelu reżimy robilo...

Boli mnie po prostu kwestia tranferow bo ulatwili troche zakup i tworzenie dream teamow - a szkoda bo powinien byc nacisk na trenowanie mlodzikow i wymierne z tego korzysxi - a tak to sie nam robi bardziej fantasy niz real life.
Ja wcale nie chce kupowac Falcao ale jak widze ze jest transfer listed i widze cene to sie nie da nie kupic - chocby tylko po to zeby po pol roku sprzedac za normalna cene...
moze jednak zapominam ze to tylko gra jest....

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution