Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Stalker.1255 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
15.09.2012 16:25    #1781     Sufler - Porady do gry - Problem z treningiem
A jaka jest intensywność treningu? Jak masz ustawioną wysoką to wiadomo, że cały sezon nie będą zadowoleni. A Szczególnie jak masz jeszcze treningi indywidualne i treningi pozycji. Do tego dochodzi częstość meczy i czy zawodnicy dostają urlop czy nie. Ja zawsze daje zawodnikom dzień po, przed i między meczami wolne. Wtedy jeden czy dwóch może jest niezadowolonych.

dupabobra Partyzant

15.09.2012 16:08    #1782     Sufler - Inne - Problem ;)
Witam . Grałem w FM 12 realem madryt. Grałem na urlopie, od czasu do czasu sprawdzając wyniki. Patrzyłem na profile zawodników i zobaczyłem, że prawie każdy zawodnik jest niezadowolony z treningu. Nie wiem co jest złe w treningu. Po sezonie niektórym zawodnikom spadły umiejętności. Co robić z tym treningiem? Może ktoś juz się z czymś takim spotkał? Prosze o pomoc

dupabobra Partyzant

15.09.2012 15:42    #1783     Sufler - Porady do gry - Problem z treningiem
Witam ;). Grałem w FM 12 realem madryt. Grałem na urlopie, od czasu do czasu sprawdzając wyniki. Patrzyłem na profile zawodników i zobaczyłem, że prawie każdy zawodnik jest niezadowolony z treningu. Nie wiem co jest złe w treningu. Po sezonie niektórym zawodnikom spadły umiejętności. Co robić z tym treningiem? Może ktoś juz się z czymś takim spotkał? Prosze o pomoc ;)

EloSxdd Partyzant

Witam.

Poszukuje klubu do FM 12, z najwiekszych lig Europejskich (procz Angli i Niemiec)..
- Budzet na transfery malutki, ok 100tys euro,
- Klubik z prognoza przed strefa spadkowa swojej ligi,
- Jakies tam srednie bazy treningowe, i sredni sklad..

Dzieki ; )

Valdi91 Młody aktywista

14.09.2012 17:24    #1785     Sufler - Porady do gry - Przygotowania przed meczem
Przyswajanie ustawień zależy od obciążenia, jakie im przypisujesz. Im wyższe, tym szybciej gracze uczą się taktyki. Pamiętaj jednak, że wysoka intensywność treningu taktyki odbija się negatywnie na reżimach treningowych (zwykłego treningu). Po sezonie zawodnikom zawsze spada znajomość taktyki do ok. połowy, co jest dziwne, ponieważ jak ktoś gra X lat tym samym ustawieniem i nie zmienia co sezon 60% składu, to chyba powinni umieć ją cały czas, a nie co sezon uczyć się od nowa.

ccygan17 Partyzant

13.09.2012 16:16    #1786     Football Manager - Świat taktyki - Southampton - Pomoc
Witam gram Southampton systemem 4-1-3-2. Generalnie jestem zadowolony z taktyki, zawodnicy bardzo duzo biegaja (115-120km/mecz). Cieszy mnie współpraca napastników oraz zachowanie bocznych pomocników. Strzelam bardzo dużo bramek (najwiecej w lidze) ale tez trace ich najwięcej z czołówki i właśnie potrzebuje pomocy co do obrońców. Nie chce zeby boczni pomocnicy grali zbyt ofensywnie wole zeby skupili sie na obronie. Obrońców generalnie mam dobrych ale gra w obronie nie wyglada tak jakbym chciał zbyt często zawodnicy przeciwnej drużyny dochodzą swobodnie do prostopadlych podań, bez problemu wyprzedzają moich obronców. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie zamieszczam odpowiednie screeny.

Druga sprawa jest taka że ze wgledu na duzo km przebiegnietych w meczu zawodnicy bardzo szybko się meczą chodzi mi głownie o pomocników. Czy ktoś mógłbym mi napisać jaki trening im w przygotowaniach przedsezonowych dac zeby mniej sie meczyli i jaki czas przed liga odpuscic ten kondycyjny trening, zeby odzyskali swieżość.

Natomiast mam jeszcze pytanie o wprowadzanie juniorów do pierwszej drużyny w Southampton szkółke mam świetna i jest kilka talentow na maks gwiazdek, jednak umiejetnosci maja na poziomie pol złotej gwiazdki. Wedlug was kiedy ich najlepiej zaczac wpuszczać na kilka minut i czy zostawic ich narazie w drużynie juniorów czy miec ich w seniorach?

Ustawienie zawodników:
http:(...)4rkl.jpg

Polecenia drużynowe:
http:(...)ayde.jpg

Polecenia bocznych obrońców:
http:(...)uvxk.jpg

Polecenia środkowych obrońców:
http:(...)frjd.jpg

Polecenia defensywnego pomocnika (jest on u mnie rozgrywającym i nie chcialbym mu przydzielac zadan ścisle defensywnych):
http:(...)lw1l.jpg

Tabela oraz terminaż:
http:(...)v6s3.jpg
http:(...)xzjb.jpg

Giampietro Partyzant

12.09.2012 21:09    #1787     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika wg scouta
Witam , od zawsze ( od kiedy gram w fma czyli jakies 9 lat )nurtowało mnie pytanie :
Zadam je pewnym przykładem ,
Przykładowy piłkarz :

Federico Martinez , znalazłem sobie takiego piłkarza w genie scoucie , no i sprawdzam CA ma 78 i PA 112 , no to w programie rozwijam go na 112/112 i sprawdzam tak zwane best potential rating , świetny dla mnie gdyż zazwyczaj gram klubami z niskich lig.

Teraz pytania :

1. Gram klubem z podstawową bazą treningową , czy mam szanse używając jakiś dobrych programów treningowych rozwinąć Federico do maksimum ?
2. Czy jeśli genie scout przewiduje rozwój w/w piłkarza na maksimum 112 to choćbym nie wiem jak go ogrywał i stosował treningi mając nawet doskonałą bazę , on tej bariery nie przeskoczy ? ( pomijam trening zagrań )
3. Czy jeśli piłkarz ma CA 40 a PA 102 i klikam best potential raiting a on rozwija się tylko w genie scoucie do 83/102 to w klubie mam szanse go rozwinąć na maksimum?

Od 2 -3 lat śledzę uważnie stronę cmrev.com , czytałem mnóstwo artykułów , manifestów, karier itp i postanowiłem dołączyć do was.
Pozdrawiam Giampietro

Batys188 Partyzant

Panowie kim grać:
Numancia - doskonała baza treningowa na poziomie 18 , klub był juz 4 sezony w Primiera Division ale nic wielkiego nie osiągnął zawsze spadał do LIGA Adelante , stadion 9500 tys
Alcorcon - Baza treningowa na poziomie 10 , klub nigdy nie był w Primiera Division i nic także nie osiągnał wielkiego , stadion 3000 tys
Prosze o pomoc może ktoś grał tymi zespołami
Z góry dziękuję za odp. :)

buczek93 Młody aktywista

Reprezentacja i jej osiągnięcia raczej nie wpływają na poziom juniorów z danego kraju i ich potencjał. Wprawdzie prowadząc Meksyk, po zwycięskim Mundialu w Katarze sypnęło mi paroma gościami z PA>160, ale myślę, że to głównie dlatego, iż dodałem grywalną ligę Meksyku. Wcześniej większość zespołów stanowiły szaraczki, więc siłą rzeczy ilość newgenów była mała. A wśród małej liczby wygenerowanych graczy ciężej trafić na kogoś naprawdę utalentowanego, prawda ?
A co do juniorków we własnym zespole - myślę że tutaj wpływa siatka wyszukiwania juniorów, obiekty młodzieżowe, reputacja klubu, trenerzy juniorscy. Co w jakim stopniu - nie wiem, prawdopodobne jest, że im lepsi trenerzy i większa siatka, tym łatwiej wyłowić naprawdę zdolnego leszcza. Nie jest to oczywiście reguła - trafiałem już nie raz i nie dwa na gości z PA>180 w takich "potęgach" jak Izrael, Nigeria, Ghana, Czechy (oczywiście same niegrywalne ligi, żeby nie było). Bardziej kwestia przyfarcenia - jeśli będziesz grać wystarczająco długo, ktoś się trafi.
A co do wypożyczania - jakoś bardziej ufam swoim programom treningowym, do tego zawsze możesz wybrać do pomocy jakiegoś ułożonego poza boiskiem mentora (komputer na atrybuty ukryte zupełnie nie patrzy :D), sam decydujesz o indywidualnym treningu - w przypadku fizycznych atrybutów możesz mieć na przestrzeni roku prawdziwego kopa, jeśli tylko masz speców od przygotowania fizycznego.
PS. Raczcie wybaczyć rozwlekły styl pisania - od jakiegoś czasu przyzwyczaiłem się już do tego, że nie potrafię się zamknąć w 2-3 zdaniach bez przygotowania ;)

flowproba Partyzant

Co do pytania nr2.. Odpowiedź na nie może być trochę problematyczne bo należy pamiętać, że lepsze kluby gwarantują zawodnikom wyższą jakość obiektów treningowych, trenerów itp. Mniej gry ale więcej treningów na lepszych obiektach może się okazać lepsze niż odwrotna sytuacja w słabszym klubie. Dlatego też by wypożyczaniu zawodników do słabszych klubów trzeba zwrócić uwagę na ich poziom bazy treningowej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.