Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

raul.7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.05.2012 23:51    #2001     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
[quote="Jacko"]To jest całkiem niezła kondycja jak na koniec meczu. Także spokojnie.[/quote]

Tak, to prawda. Co do przedsezonowego reżimu ja zawsze stosuję twardy trening i +/- około pięciu sparingów. Wtedy wiem, że moi zawdonicy są odpowiednio przygotowani do sezonu i z marszu potrafię wygrywać mecze jeden za drugim. Co do kontuzji to baardzo rzadko ktoś wypada na tak duży okres czasu. Najczęściej zawodnicy mogą być poobijani (od 1 do 11~ dni max.). Ostatnią taką poważną kontuzję miał u mnie Demba Ba, który jak wiemy jest bardzo na to podatny (raz na 2 miesiące, potem powrót i kolejne 3 - nie wrócił już do optymalnej formy).

wojtekldp Partyzant

13.05.2012 22:46    #2002     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
a filozofie gry albo suwaki zmieniasz na wyjazdach czy zostawiasz tak samo jak w meczach domowych? Mam jeszcze jeden bardzo poważny problem. Bardzo duża i ilość kontuzji w trakcie sezonu. Stosuje trening TUG 12 pobrany z angielskiej strony. Natężenie treningu przed sezonem jak i podczas zostawiam takie same średnie.

Marek86 Partyzant

13.05.2012 22:34    #2003     Sufler - Inne - Problem z juniorami
Czy znalazłeś rozwiązanie tego problemu?
Bo mam tę samą sytuację. 12.2.2 i zakładki trening w juniorach brak, pozostałe nieaktywne. CM Revolution Patch Liga Polska Update 1.1.
Przesiedziałem trochę nad edytorem po wczytaniu patcha w nim i nie widzę, żeby coś miało być gdzieś źle ustawione względem drużyny juniorów.
Ktoś ma jakieś rady?

kicks Partyzant

13.05.2012 11:43    #2004     Sufler - Inne - FM 2012 - kondycja graczy.
95% to dużo, grasz mecze średnio co 3-4 dni. Piłkarze to nie maszynki, jeśli piłkarz ma kondycje 95 to się nie martw ale kiedy poniżej 90% lepiej dać mu odpocząć lub go zmienić w trakcie meczu i to jeszcze w przerwie...

Co do trenerów, stać cię na najlepszych więc patrz na najwyższe atrybuty - treningu siłowego, zdolności medycznych, poziomu dyscypliny i determinacji.

Szemek Ekspert

13.05.2012 01:53    #2005     Inne - Piłka nożna - Ekstraklasa
Poszerzona? O jakie kluby? Termalice? I co, znowu naciągane licencje? W jakim celu, w ogóle? Żeby "tort", o nazwie pieniądze z transmisji, był dzielony na więcej drużyn?

IMO, w "Ekstraklasie" powinno był 10 zespołów i 4 rundy spotkań. Surowe przepisy licencyjne, wymogi dotyczące piłkarzy jak w niższych ligach angielskich itd. Jedna drużyna spada, druga gra w barażach. W 1.lidze nawet 24 drużyny i niech walczą ;) Wtedy "najlepsi" z naszej ligi będą grać pomiędzy sobą, to może poziom się trochę podniesie. Nie będzie miejsca dla wynalazków, jak ŁKS z rundy wiosennej. I jeszcze jedno, żeby każdy trener mógł pracować w sezonie, tylko w jednej drużynie.

W tym temacie, każdy będzie miał inne zdanie, ale jak podnieść poziom tej ligi? Zwiększając liczbę kalek kopiących się w czoło, na najwyższym poziomie rozgrywek? Albo Kafarskich, którzy spadając z ligi, mówią, że to nie jest pewne? Ta liga nie jest profesjonalna, jak będzie mniej klubów i rozgrywki będą bardziej elitarne, a dostęp do nich obwarowany przepisami wymagającymi odpowiednich warunków do treningu, szkolenia młodzieży i dbania o nią, to może coś się zmieni.
"To tylko Internet k*rwa."

repus Młody aktywista

12.05.2012 18:22    #2006     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
Teraz po meczu większość ma kondycję w okolicach 70 % bo nie mam zmienników odpowiednich.
Co do przygotowań rozegrałem jedynie 3 sparingi bo miałem kwalifikację do LM a później Ekstraklasę. Trening średni.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

raul.7 Partyzant

12.05.2012 17:50    #2007     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
A jak wyglądały przygotowania do sezonu? Jaki stosowałeś trening?

repus Młody aktywista

12.05.2012 15:54    #2008     Sufler - Inne - Trenowanie nowego zagrania u stoperów
Ja dla stoperów środkowych daje zawsze trening " krótkie krycia " bo ostatnio dużo mi wpada bramek z rzutów rożnych a wtedy się robi nieciekawie. Efekty widać

repus Młody aktywista

12.05.2012 15:52    #2009     Sufler - Porady do gry - Kontuzje.
Kondycja od 90 % do 100 % ma podstawowy skład, ci co mają najmniejszą schodzą w meczy, Intensywność średnia tylko pasek bardziej na "mocna", ale jak są natłoki spotkań to daję im odpocząć od treningu na 2 dni. Fizjoterapeutów mam 4.

belzebub666 Partyzant

12.05.2012 12:44    #2010     Sufler - Inne - Trenowanie nowego zagrania u stoperów
Ile mają lat? Ja nigdy nie daje młodym piłkarzom treningów indywidualnych czy pozycyjnych, jeżeli jest nadzieja, że się jeszcze rozwiną. Wolę nie zakłócać rozwoju piłkarza, który podniesie jeszcze swoje statystyki. Kiedyś zdarzyło mi się, że mój młody skrzydłowy podniósł co prawda poziom dośrodkowań (o cały 1 punkt), za to inne staty mu pospadały. Jeśli są młodzi, zwiększ im nacisk na defensywę w normalnym treningu- efekty powinny być co najmniej takie same. Jeżeli jednak mają już swoje lata, możesz spróbować.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.