[quote=szemek7]Grał ktoś w USA albo w Argentynie czy Brazylii? Kim warto tam zagrać i jak wygląda sprawa z przepisami? Ciężko będzie sprowadzać piłkarzy z Polski albo znanych zawodników z Europy?
Aha jeszcze kwestia budżetów i ośrodków treningowych.[/quote]
W USA grałem, dziwne przepisy, łączna pensja nie może być większa niż ileśtam. Ograniczenia co do obcokrajowców.
Brazylia? Mój kumpel grał Internacionalem Porto Alegre, podobnież było spoko.
Argentyna: Polecam, zdecydowanie. Zero głupich ograniczeń. FANTASTYCZNI juniorzy. Ja właśnie przywracam River Plate na szczyt. Doskonałe obiekty treningowe, juniorzy? z 10 mogących aspirować po 2 sezonach do pierwszego składu. I Cavenaghi w ataku. Można bez presji wejść w klub, bo wyciągnięcie go z 2 ligi jest formalnością. A potem jest naprawdę ciekawie. No i Ocampos - ten chłopak jest niesamowity!
Aha jeszcze kwestia budżetów i ośrodków treningowych.[/quote]
W USA grałem, dziwne przepisy, łączna pensja nie może być większa niż ileśtam. Ograniczenia co do obcokrajowców.
Brazylia? Mój kumpel grał Internacionalem Porto Alegre, podobnież było spoko.
Argentyna: Polecam, zdecydowanie. Zero głupich ograniczeń. FANTASTYCZNI juniorzy. Ja właśnie przywracam River Plate na szczyt. Doskonałe obiekty treningowe, juniorzy? z 10 mogących aspirować po 2 sezonach do pierwszego składu. I Cavenaghi w ataku. Można bez presji wejść w klub, bo wyciągnięcie go z 2 ligi jest formalnością. A potem jest naprawdę ciekawie. No i Ocampos - ten chłopak jest niesamowity!

W zamian ustalam odpowiedni trening młodziakom, żeby szybko się rozwijali. Juniorów do 16-go roku życia i starszych, którzy jeszcze nieodpowiednio się rozwinęli lub nie mają wystarczającego talentu, trzymam w zespole juniorskim na odpowiednio przygotowanym programie treningowym. Jeśli chłopak ma talent, może rozwinąć się w zawodnika, z którego będzie pożytek, wrzucam do zespołu rezerw, gdy skończy lat 17 i może trenować z pierwszym zespołem. Dołączam go do odpowiedniego programu treningowego i już po dwóch sezonach mam zawodnika, którego nie boję się obarczyć pewną odpowiedzialnością - posadzić na ławce, wpuszczać ze słabszymi przeciwnikami.
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty