Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

RoG Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
31.07.2011 11:00    #2551     Sufler - Porady do gry - Trening dla młodego gwiazdora
Tym razem moje pytanie jest następujące.
Jak ułożyć idealny trening dla młodego gwiazdora, którego PA to 195...Na chwilę obecną zawodnik nie rozwija się prawie wcale i boję się o utratę takiego talentu...

Jose Mourinho Partyzant

28.07.2011 00:08    #2552     Sufler - Porady do gry - Chora reputacja
Najlepiej popróbuj sam dopasować trening do piłkarzy. Ja np. na początku zrobiłem schematyczny trening z podziałami na bramkarzy, obrońców, pomocników i napastników. Potem dodałem podziały na def i off pomocników, skrzydłowych itd. Oczywiście dopiero jak wcześniejsze podziały stały na jakimś stałym poziomie. Uważam, że powinno ustawiać się trening dla ogółu formacji, ale wiadomo dochodzą treningi indywidualne bo ktomuś za ciężko itd. Przy 25 osobowym składzie trochę tych reżimów jest, ale korzystają z nich też rezerwy. Czasem sposobem jest rozmowa z piłkarzem, żeby zaczął intensywniej pracować na treningach. Nikt nie mówił, że bedzie łatwo więc metodą ciężkich prób i kosztownych błędów można dojść do perfekcji.

Czarodziejski Partyzant

27.07.2011 22:58    #2553     Sufler - Porady do gry - Chora reputacja
btw.
Nie zawsze. Zdarzają się rodzynki. Jak stały bywalec na meczach II ligi, Okręgówki, mogę powiedziec, iż jednostki mają jakiś poziom. W niedalekiej przyszłości (około roku) pragnę otworzyc własną agencję piłkarską. :)

Dobrze, spróbuje awansowac i żyję nadzieją na osiągnięcie pułapu 4000 w Bundeslidze.
Możecie polecic mi jakiś trening? Mój z marną bazą treningową do niczego się nie nadaje.

Czarodziejski Partyzant

27.07.2011 20:54    #2554     Sufler - Porady do gry - Chora reputacja
Chodzi mi o to, że reputacja mimo awansu spada albo idzie bardzo wolno, co jest chyba absurdalne.
Nie podoba mi się również wpływ obiektów treningowych na rozwój zawodnika. Mimo średniej 7.80 atrybuty ani myślą iśc w górę. Mimo, że na takim samym treningu, w innym klubie wszystko szło pięknie do góry.

Znacie jakieś reżimy treningowe do niższych lig? Oraz jakiś w miarę sensowny do wyższych?
Proszę mi tylko nie pisac o TUGU.

jaruone Młody aktywista

25.07.2011 16:00    #2555     Sufler - Porady do gry - Asystent i trening
1. Zwolnij go przy użyciu FMRTE - jeśli takie coś Ci przeszkadza (w sensie że cheating) to zatrudnij dupka na nowo - pokombinuj z kolejnością zatrudnienia tak aby ten lepszy był dominującym asystentem (cokolwiek by to oznaczało :P)

2. W zależności od sytuacji ;) Ja np. gram 2 środkowymi pomocnikami i jeden pełni rolę odbierającego - tu dobrze radzą sobie DP którym później wrzucam trening pozycji PŚ.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

25.07.2011 10:07    #2556     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy
Są dwie opcje - albo bawienie się w coś a'la okres przygotowawczy albo duża ilość sparingów. W pierwszej opcji zmieniasz wszystkim reżim treningowy, zmniejszając poziom treningu technicznego i skupiając się na fizycznym - może to potrwać ze dwa - trzy tygodnie, a potem grasz sparingi. Druga opcja to pozostawienie reżimu treningowego, którego używasz w sezonie i trzaskanie sparingów co trzy dni. Ja w polskiej lidze gram bardzo rzadko, lecz aktualnie prowadzę Legię i będę raczej skłaniał się ku pierwszej opcji. Grając na zachodzie, gdzie przerwa jest krótsza, nie kombinuję ze zmianą reżimu treningowego, tylko wciskam w wolny okres mecze co dwa - trzy dni.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Magicc Ekspert

24.07.2011 20:59    #2557     Sufler - Porady do gry - Skuteczność
1. Indywidualny trening napastników - niech ćwiczą wykańczanie akcji i opanowanie. Czasem pomaga.
2. Czasem trzeba to po prostu przeczekać. W FM2011 zdarza się coś co osobiście nazwałem syndromem słabej rundy. Zwyczajnie zdarza się kiepskie pół roku i nic na to nie poradzisz.
3. Zmiana taktyki. Dobrze mieć w zanadrzu przynajmniej dwie dobre taksy i jak jedna przestaje działać, zastępować ją drugą. Ja np. normalnie gram 4-1-2-2-1, ale dość często zmieniam na 4-1-1-2-2.

pezot97 Partyzant

24.07.2011 20:35    #2558     Sufler - Porady do gry - Pompey Dan Training Calculator
Mam z tym kalkulatorem problem. Gdy odznaczam trening bramkarski myszka zmienia sie w klepsydre i nic sie nie dzieje.
Denn du bisst, was du isst. R+

Jarna Partyzant

24.07.2011 20:25    #2559     Sufler - Porady do gry - Asystent i trening
Witam,

1.
Mam obecnie w moim sztabie szkoleniowym 2 asystentów - jednego bardzo dobrego i drugiego bardzo słabego.
Problem w tym, że zarząd nie pozwala na zerwanie kontraktu z tym słabszym, bowiem rekompensata byłaby zbyt wysoka.
Mógłbym z tym żyć, gdyby nie fakt, że ten słabszy jest kreowany na pierwszego asystenta, tzn. : raport o zespole jest jego, rozmowy z prasą są jego itp.

Jak zamienić ich rolami ? Żeby to ten lepszy był moim asystentem numer 1 , a ten drugi niech się tam tuła po klubie, aż mu się kontrakt skończy ;)

2.
Jeżeli macie w składzie zawodnika grającego na wielu pozycjach ( 3-4 ) to dajecie go do programu treningowego na pozycję na której gra najlepiej ( czyt. wedle raportu asystenta i wedle zielonego kółeczka świecącego się na ekranie taktyki ? ) ??

kiko. Partyzant

pytam w tym sensie bo nasz gracz musi na stałe trenować daną pozycję żeby nie stracić np "naturalną" wytrenowaną (po zaprzestaniu treningu cofa się wytrenowanie pozycji). Rozumiem więc że na wypożyczeniu utrzyma się obecny poziom wytrenowania gry na danej pozycji- nawet ten najwyższy "naturalny" (bo po sprzedaży zawodnicy tracą wytrenowane pozycje)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution