Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Drużyna U19 / U18 (w zależności w jakiej lidze grasz) -> trening -> manage schedules (ustaw reżimy czy coś w ten deseń) i voila!
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

kicks Partyzant

Czy lepiej jest wypożyczyć bardzo perspektywicznego juniora (17-18 lat). Oczywiście do klubu w którym będzie dużo grał czy go zostawić w klubie żeby się ogrywał w zespole U-20.

Dodam że gram Milanem, zdobyłem mistrzostwo Włoch i LM, klub na wysokich obrotach. Mam dobrych trenerów juniorów i świeżo wybudowaną bazę treningową.

Nie wiem co będzie korzystniejsze.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
18.07.2011 11:46    #2583     Sufler - Porady do gry - Rozwój w drużynie "B".
Myślę, że powinieneś ich przemieść do drużyny B. Jedyne ryzyko spowolnienia wzrostu umiejętności to fakt, że w U-19 gracze korzystają z Twojego treningu, a w zespole B już nie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

jaruone Młody aktywista

18.07.2011 11:00    #2584     Sufler - Porady do gry - Rozwój w drużynie "B".
Trzeba by sprawdzić jaki poziom bazy treningowej i jacy trenerzy są w tych rezerwach. Wydaje mi się że najważniejsze żeby grali - wtedy nie powinno być spadku umiejętności. Z tego co widzę (w grze) Barca B ma doskonałą bazę treningową + najnowocześniejsze obiekty młodzieżowe + akademię - więc powinno być wszystko w jak najlepszym porządku. Powiem więcej - kto wie czy grając na zapleczu Primera Divisione młodzicy lepiej się nie rozwiną niż grającv w rozgrywkach juniorskich

Taher Młody aktywista

16.07.2011 01:05    #2585     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy
Ja gram 5-7 sparingów i jest dobrze. Od zawsze stosuje taką metodę i dobrze działa, bo sukcesy odnoszę. W FM aspekt przygotowania do sezonu jest po prostu zaniedbany i nie ma co wymyślać sobie, że trzeba robić jakieś intensywne treningi, bo po prostu trzeba zagrać kilka sparingów i jest OK. Prosty przykład. W FM po 3 sparingach gracze są już przygotowani do meczów. Oczywiście więcej się gra po to by przygotować cała kadrę, zgrać nowych albo dla kasy. Gdyby jednak ustawić trening aerobiku i siły na maxa to i po roku zawodnicy mieliby " poważne braki kondycyjne ". Dobrze jest zagrać te 6 sparingów, 3 dni przerwy pomiędzy meczami i ostatni gdzieś tak minimum tydzień przed rozpoczęciem gry.

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

15.07.2011 23:40    #2586     Sufler - Porady do gry - Okres przygotowawczy
Nie bawić się w żadne pierdoły typu jakieś specjalistyczne treningi przygotowujące do sezonu. Trening ten sam co gracie i sparingi, tyle ile uznacie za stosowne. Dla mnie w FM nie ma pojęcia "okres przygotowawczy". Jadę na tym samym treningu non stop, sparingów gram tyle ile mi starczy dni w kalendarzu, ostatni mecz 7 dni przed oficjalnym spotkaniem. Nie ukrywam, że sparingi dla mnie są głównie po to aby zarobić kasę. W polskiej lidze w ciągu roku udawało mi się wyciągnąć tak 5 mln €, a mając kadrę ponad 30 grajków, każdy był perfekcyjnie przygotowany do sezonu

jacekzielinski Partyzant

Wypakować trzeba do folderu w "Moje dokumenty" -> (tam FM tworzy folder zawirający save'y, taktyki, treningi i inne cuda) [quote=Falcon]Instalacja: pobrany plik należy wypakować do folderu "skins" w katalogu użytkownika określonym w ustawieniach gry - domyślnie jest to folder "Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2011/skins" (jeśli katalog "skins" nie istnieje, należy go utworzyć!). Po włączeniu gry należy zmienić skórkę w ustawieniach, wyłączyć "Cache skórki", a następnie kliknąć zatwierdź.

Tak się instaluję każdą skórkę.[/quote]

Mam tą skórkę i nikt mi nie wmówi, że "czarne jest czarne, a białe jest białe".

jacekzielinski Partyzant

14.07.2011 17:07    #2588     Sufler - Porady do gry - Pompey Dan Calculator
Wystarczy odznaczyć "trening bramkarski" czy coś w tym stylu. Wtedy atrybuty bramkarskie zmieniają się automatycznie na te dla zawodników z pola i można zmienić pozycję na dowolną inną.

Melikson#5 Partyzant

14.07.2011 10:54    #2589     Sufler - Porady do gry - Pompey Dan Calculator
Witam

Mam problem z kalkulatorem treningów.
Gdy włączę ten kalkulator, i odblokuje tamtą opcje to wyboru pozycji mam tylko bramkarza i bramkarz-libero

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

13.07.2011 13:44    #2590     Sufler - Porady do gry - Finanse i kupowanie zawodników
Co by nie być gołosłownym:
Manchester United (dla przypomnienia - obecny mistrz Anglii) - za Wikipedią posiadał skład liczący 25 zawodników (plus jakieś młodzieżowe wynalazki a'la Roben Brady, Ben Amos, Joshua King czy Ravel Morrison, zarejestrowane tylko dlatego, że wymagają tego przepisy)

Chelsea Londyn (dla przypomnienia - wicemistrz Anglii) - znów za Wikipedią posiadała skład liczący 26 piłkarzy, liczone już z młodzikami, takimi jak McEachran, Kakuta, Bertrand czy van Aanholt

Manchester City (dla przypomnienia - trzeci klub w Anglii, wybrany przez 10 spośród 20 głosujących trenerów pracujących na Wyspach drużyną sezonu) - teoretycznie zawodników w cholerę, lecz przeszło 10 zostało wypożyczonych (m. in. Adebayor, Santa Cruz, Robinho, Benjani, Bellamy, Garrido, Onuoha), gdyż Mancini nie miał ich jak pomieścić, zapewnić odpowiedniego czasu na boisku i zgrać zespołu, co oznacza znów, że grało ok. 25 piłkarzy

Arsenal Londyn - 28 zawodników, już z młodzikami.

Z drugiej strony - zespoły, które zawiodły ( cieniujący Liverpool, nie potrafiący potwierdzić klasy Tottenham) piłkarzy miały jakby więcej.

I - przynajmniej w moim przypadku - to samo potwierdza się w FMie. Jeśli stosowany jest odpowiedni reżim treningowy, jeśli nie gramy na kartofliskach, jeśli nie przemęczamy zawodników, to wspomniana przeze mnie 25 bardzo szybko się zgrywa, w zespole panuje harmonia, nie ma problemów w stylu 'trener nie widzi dla mnie roli na boisku', nie ma problemu z płaceniem po 50'000 euro tygodniowo (50'000 x 52 tygodnie = budżet transferowy uszczuplony ponad 2,5 mln euro) zawodnikom, którzy pojawiają się na ławce rezerwowych parę razy na sezon.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution