Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
07.03.2010 17:10    #3481     Sufler - Porady do gry - baza treningowa
Jeśli dostałeś informację, że ukończono rozbudowę to znaczy że faktycznie zostały one rozbudowane. Z tym że pamiętaj że nigdy nie ma tak by z beznadziejnych obiektów rozbudowali od razu do tych o światowym poziomie.
'Baza treningowa' tak jak i 'Szkółka młodzieżowa' mogą być na różnym poziomie. Poziomy te wyrażone są w grze za pomocą odpowiednich określeń a w edytorze za pomocą liczb.

W FM2008 mieściło się to w przedziale 1-20. Podejrzewam że i w FM2010 to nie uległo zmianie bo i nie było takiej potrzeby.
Czyli czym wyższa liczba tym lepiej rozbudowane obiekty treningowe/szkółka szkoleniowa.

I tak:

Baza treningowa:
1-2 Podstawowa baza treningowa
3-5 Dosyć podstawowa baza treningowa
6-9 Zadowalająca baza treningowa
10-12 Przeciętna baza treningowa
13-15 Dobra baza treningowa
16-20 Doskonała baza treningowa

Szkółka młodzieżowa:
1-2 Mizerne obiekty młodzieżowe
3-5 Podstawowe obiekty młodzieżowe
6-9 Zadowalające obiekty młodzieżowe
10-13 Przeciętne obiekty młodzieżowe
14-16 Dobre obiekty młodzieżowe
17-19 Doskonałe obiekty młodzieżowe
20. Najnowocześniejsze obiekty młodzieżowe

W twoim przypadku było zapewne tak, że obiekty młodzieżowe miałeś na poziomie np 10 a po rozbudowaniu podskoczyło na 12 albo 13 a ponieważ to dalej mieściło się w przedziale 10-13 to opis pozostał taki sam. Po następnej rozbudowie powinno Ci się już zmienić na "dobre obiekty młodzieżowe"

Aha. stanowczo odradzam Ci radę Myaryhuan'a by samemu zmienić to w edytorze. Nic nie daje większej frajdy w tej grze jak dochodzenie do wszystkiego samemu bez jakichkolwiek ingerencji i edycji pliku save.

dawid3009 Partyzant

Grupa: Użytkownik
07.03.2010 15:28    #3482     Sufler - Porady do gry - baza treningowa
Szukałem, szukałem i nie znalazłem takiego tematu.
A więc poprosiłem zarząd, aby rozbudował baze treningową i obiekty młodzieżowe.
Obie po jakimś czasie zostały skończone, ale patrzę w informacjach o klubie i dalej mam przeciętne obiekty. Co robić?

Szeryf1592 Partyzant

07.03.2010 10:21    #3483     Sufler - Porady do gry - Trening- problem

[quote=Mlody_Trener]http://rapidshare.com/files/359715562/Mlody_Trener_System_Training.tsh.html . Proszę bardzo. Oto trening przygotowany przeze mnie. Testowałem i robiłem go już od dłuższego czasu. Daje dobre efekty, pozwala na zdobycie maksymalnego CA. Teraz oprócz mnie musi ktoś jeszcze go przetestować także polecam i czekam na odpowiedź. :)[/quote]

Masz też trening dla juniorów?

Robi2009 Młody aktywista

06.03.2010 23:48    #3484     Sufler - Porady do gry - Trening
[quote=Guezmir]Polecam ten artykuł:

http://www.fm-br(...)hedules/

Zainspirował mnie do ułożenia bardzo ciekawych reżimów treningowych. [/quote]

Zgadzam się z Guezmirem, zasada 8-14-20 dobrze się sprawdza.
There's nothing to fear except the fear itself

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

06.03.2010 20:39    #3485     Sufler - Porady do gry - Trening
Ja proponuję, taki spadem atrybutów, przeczekać. Sprzedać gracza zawsze można, w ostateczności dowal mu mocniejszy trening opcji, które odpowiadają tym, które mu spadły.
Miałem taki przypadek z Magaye Gueye, gra świetnie, chce go każdy klub, dają 20, 17, 15 milionów euro. A statystyki spadają, co ciekawe - Gueye, jest skrzydłowy, który umie wszystko oprócz dośrodkowań.
statystyki - http://www.fotos(...)65b.html
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Guezmir Młody aktywista

06.03.2010 20:32    #3486     Sufler - Porady do gry - Trening
Polecam ten artykuł:

http://www.fm-br(...)hedules/

Zainspirował mnie do ułożenia bardzo ciekawych reżimów treningowych.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

szfedo Przodownik pracy

06.03.2010 20:02    #3487     Sufler - Porady do gry - Trening
Mam problem z Pablo Mouche, mimo dobrej gry, zaangażowanie w treningi od nowego roku jest beznadziejne. Od stycznia każda umiejętność spadła mu o 1 punkt. Nie wiem dlaczego, inni pracują dobrze i utrzymują statystyki bądź wchodzą na wyższy poziom. Na innym save było to samo, też Mouche miał beznadziejne staty po jakimś czasie (wszystko spadło o 2 pkt) to sprzedałem go do Middlesbrough, gdzie wzrosły mu na nowo. Nie wiem od czego to zależy, teraz gram na swoim treningu, wtedy na TUGu i jest to samo. Zrozumiałbym jeśli byłby to jeden miesiąc przestoju, no ale od stycznia do marca dosłownie wszystko mu spada.

Mirkowski Partyzant

06.03.2010 15:43    #3488     Sufler - Porady do gry - trenerzy - przydzielanie
moi trenerzy maja tak po 3/3.5 max 4 gwiazdki :)
ale to wiece Newcastle spadlo wiec nie moge czegos wielkiego na poczatku oczekiwac, jedynie awansu i powrotu do Premiership :D

a wlasnie tez mam pytanie w sprawie treningow bo czytalem ostatnio poradnik i gosciu pokazal screeny i ladnie wszystko opisal (oczywiscie na cmrev) no i nizej czytalem komentarze i pisali ze jak trening jest ogolny to PA pilkarze tracac cwiczac wszystko a nie to do jakiego rezimu sa przydzieleni, to samo dzieje sie u juniorow? no czy ten TUG co na cmrev do FM10 wrzucony jest warto wykorzystac? bo jakos sam nie wiem jak ulozyc trening :p

Baphometh Młody aktywista

06.03.2010 13:55    #3489     Sufler - Porady do gry - Trening- problem
A poprzedzielałeś trenerów do danego treningu?
Kibol - w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.
http://kibole.wiaralecha.pl/
Mistrz, mistrz, Kolejorz!

Rafaldinho97 Partyzant

06.03.2010 13:24    #3490     Sufler - Porady do gry - trenerzy - przydzielanie
[quote=qstosh]Najlepiej jeśli do każdego osobnego elementu treningowego będziesz miał osobnego trenera który jest wybitny w szkoleniu tego właśnie aspektu.
Czyli osobny trener do szkolenia ofensywy, osobny trener do szkolenia defensywy, inny do szkolenia w stałych fragmentach gry itp.
Im więcej trener posiada gwiazdek tym lepiej. Ideałem jest tu 7 gwiazdek.
Jeśli Twoi trenerzy z twego sztabu szkoleniowego mają mniej gwiazdek (np po3/4) to zwolnij ich i zatrudnij nowych i jak najlepszych (na jakich oczywiście będziesz mógł sobie pozwolić)
Tutaj masz kalkulator gwiazdek trenerskich pod FM2010
Może ci się on przydać podczas poszukiwań odpowiednich trenerów.
Pamiętaj że lepiej mieć w sztabie 10 wybitnych trenerów niż 20 przeciętnych.[/quote]
ale w FM 2010 jest max 5 gwiazdek w fm 2009 było siedem
Hala Real!!!
Hala Madryt!!!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.