Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

SlimShady7 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.02.2010 19:27    #3511     Sufler - Porady do gry - Trening / spadek umiejętności
Jako kibic Milanu i wielki fan Shevchenki, z sentymentu sprowadziłem go z Dynama Kijów z powrotem do AC Milan, chciałbym aby przed zakończeniem kariery pograł jeszcze z 2-3 sezony. Problem w tym że ma już 35 lat i w szybkim tempie spadają mu umiejętności i tu czas na moje pytanie:

Jak mam ustawić trening żeby chociaż trochę zahamować spadek jego umiejętności. Czy jest na to sposób ???
Dodam że Sheva kiedy tylko jest dobrze przygotowany kondycyjnie (95%-100%) to gra w pierwszym składzie. Help !
Forza Grande Milan !!!

ElHarnas Młody aktywista

06.02.2010 19:18    #3512     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek od treningu
[quote=MagnificoManager]Kondycja to nie zawsze stan zmęczenia. Czasem jest nawet tak, że zawodnik, który miał przerwę w nieodpowiednim momencie jest w gorszej kondycji. Szybciej się męczy. Dlaczego? Bo gracz jest w lepszej kondycji gdy jest w rytmie meczowym niż gdy po kilku(nastu) meczach dostaje parę dni wolnego. Gubi rytm i to mu nie pomaga. [/quote]
To rozumiem. Ale często tutaj na forum, przy różnych wątkach, pojawiał się temat, że warto dawać piłkarzom wolne od treningu, by nie spowodować przemęczenia. A co jak co, ale przemęczenie najlepiej odzwierciedla stan kondycji.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

06.02.2010 19:16    #3513     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek od treningu
Odpoczynek od treningu stosowany powinien być po jakimś ciężkim okresie meczy. Załóżmy cały czas grasz w systemie 3-dniowym gdy oni nie mają czasu nawet się po dupie podrapać. Wtedy to stosujesz i są bardziej "świeżsi".
#TeamTyniec

ElHarnas Młody aktywista

06.02.2010 18:57    #3514     Sufler - Porady do gry - Odpoczynek od treningu
Przeprowadziłem pewien eksperyment. Zapisałem stan gry i na 4 dni przed meczem użyłem metody save and load. W pierwszym przypadku zaleciłem 1 dzień odpoczynku od treningu zawodnikom pierwszej jedenastki, w drugim 3 dni, a w trzecim nie zarządziłem żadnej przerwy.
We wszystkich trzech przypadkach przystępując do kolejnego spotkania poszczególni zawodnicy mieli taki sam stan kondycji. Tak jakby, to czy odpoczywają czy trenują, nie miało na nich wpływu.
W takim wypadku moje pytanie brzmi. Gdzie tu sens?

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
05.02.2010 16:43    #3515     Sufler - Porady do gry - Emeryturka
Klubowej legendy pokroju Paula Scholesa się nie sprzedaje :)
Bez znaczenia czy jest wart 0,5 czy 2 czy nawet 8 mln. To że jakiś gracz (nawet tak dobry i zasłużony) jest chwilowo bez formy nie znaczy że już zawsze będzie bez formy. Wiadomo ze lata lecą i z roku na rok jego atrybuty będą spadały ale w przypadku takiego gracza musisz stworzyć indywidualny (pod niego - biorąc pod uwagę wiek oraz pozycję na boisku) reżim treningowy w sezonie przygotowawczym oraz podczas sezonu.

Dodatkowo musisz pamiętać o tym że gracze pokroju Scholesa, Giggsa czy Nevilla z miesiąca na miesiąc/z sezonu na sezon będą słabsi fizycznie tzn nawet jeśli w dniu meczu ich kondycja będzie=100 to oni nie będą w stanie rozegrać całego spotkania na pełnych obrotach a nawet jeśli zagrają całe spotkanie to nie będzie już to ten sam poziom co kilka lat temu..

Graczy doświadczonych i jeszcze dobrych technicznie i posiadających tak spore doświadczenie warto wpuszczać z ławki na ostatnie 15-20 minut a może i nawet na ostatnie 30min. Tyle na boisku to na pewno wytrzymają kondycyjnie a swym doświadczeniem, spokojem i opanowaniem mogą niejednokrotnie przyczynić się do zwycięstwa.

Jeśli widzisz że tego typu gracz "zaniżył loty" to zrób mu "suszarkę" tzn skrytykuj po słabszym występie w interakcji z nim. Takie wejście na ambicję powinno pomóc. Jeśli jednak nie pomoże i stwierdzisz że taki Scholes swoją postawą na boisku i na treningach nie zasługuje na to by grać w pierwszym składzie albo nawet na ławkę rezerwowych się też nie będzie załapywał to...zostaw go w drużynie. Nie sprzedawaj, nie zwalniaj.
Przydziel go jako mentora dla jakiegoś młodego i utalentowanego pomocnika ze składu juniorów. Co najmniej kilku utalentowanych młodych graczy może on wprowadzić w arkana piłki nożnej nim sam zawiesi buty na kołku...

ElHarnas Młody aktywista

[quote=sanki88]Niskie morale zawodnika może wynikać z kilku przyczyn. Oprócz tych, które już wykluczyłeś mogą to być jeszcze: chęć podpisania nowego kontraktu, kłótnia z którymś z pozostałych zawodników lub niechęć do kogoś ze sztabu szkoleniowego (może nawet do Ciebie), problemy z aklimatyzacją (nie wiem czy trwałoby to tak długo, ale kto wie, różne cuda się zdarzały), problem w stylu nie wie co ze sobą zrobić (tzn. zastanawia się czy odejść i nie może się zdecydować), albo problemy osobiste. Ewentualnie może jest niezadowolony z obciążeń treningowych, może miał nadzieje na opaskę kapitana, a Ty dałeś ją komuś innemu. No dużo może być przyczyn. Sprawdź te możliwości, które podałem. Zresztą większość odpowiedzi na humory grajków znajdziesz w zakładce zawodnika "osobiste". Przestudiuj ją dokładnie, może wcześniej coś przeoczyłeś.[/quote]
Właśnie o to mi chodzi, że nigdzie nie mogę znaleźć przyczyny. Na nic się nie skarży i nic nie jest wyszczególnione. Nawet to, że E'too został kapitanem reprezentacji wprawia go w zachwyt.

sanki88 Partyzant

Niskie morale zawodnika może wynikać z kilku przyczyn. Oprócz tych, które już wykluczyłeś mogą to być jeszcze: chęć podpisania nowego kontraktu, kłótnia z którymś z pozostałych zawodników lub niechęć do kogoś ze sztabu szkoleniowego (może nawet do Ciebie), problemy z aklimatyzacją (nie wiem czy trwałoby to tak długo, ale kto wie, różne cuda się zdarzały), problem w stylu nie wie co ze sobą zrobić (tzn. zastanawia się czy odejść i nie może się zdecydować), albo problemy osobiste. Ewentualnie może jest niezadowolony z obciążeń treningowych, może miał nadzieje na opaskę kapitana, a Ty dałeś ją komuś innemu. No dużo może być przyczyn. Sprawdź te możliwości, które podałem. Zresztą większość odpowiedzi na humory grajków znajdziesz w zakładce zawodnika "osobiste". Przestudiuj ją dokładnie, może wcześniej coś przeoczyłeś.

mario2323 Partyzant

Witam
Mam w kompie zainstalowany Windows 7 i nie mogę uruchomić gry z łatkami taki jak np.z ligi,loga,piłkarze,twarze,tłami itd. wyjątkiem są Patch-e !!Przy rozpoczęciu nowej gry,gra się zawiesza w menadżerze urządzeń pisze "brak odpowiedzi" !! Na pewno nie jest to wina komputera,ponieważ zainstalowałem FM-a 2010 (posiadam oryginalną wersję gry)na systemie Windows XP i dodałem Wszystkie łatki i wszystko chodziło jak ta "lala" !! gdzie leżał problem ?? Otóż gram sobie i wyskakiwał mi błąd "crash dumps" co mnie strasznie irytowało dlatego postanowiłem zmienić system i jest teraz też nieźle,ale za to gram bez przerwy np.po 12-16 godzin...( jak mam wolne od pracy)
Co mi się nie podoba,to bramki z 30 metrów w okienko strzelane przez "komputer",mi się takie rzeczy zdarzają się raz na kilka meczy i nie ważne w jakiej lidze bym nie grał ! Nie posiadam też z zdziwienia jak prowadzę jeden z lepszy klubów w lidze i dostaje w plecy po 3-1,3-0 itd. od drużyn które mają o wiele słabszych zawodników ode mnie pomimo że co jakiś czas zmieniam taktykę by poprawić styl gry ( nie zmieniam taktyki co 2-3 mecze tylko rzadziej !!) i nic to nie daje czy mam 3,4 czy 5 obrońców co do napastników ręce mi opadają,wykończenie 16,opanowanie 17 pudło za pudłem nawet jak jest w sytuacji sam na sam z bramkarzem - rzadko kiedy zawodnicy decydują się na lobowanie co na pewno jest bardzo efektowne...Też moje serce rani sytuacja że w lidze ( np. prowadzenia Werder Bremy) w,lidze po 8 meczach 8 porażek,za to w pucharze Europy wygrywam mecz za meczem i rzadko kiedy tracę bramki...To samo tyczy się polskiej ligi ( prowadzę Legie Warszawa) w lidze po 12 meczach,2 zwycięstwa,4 remisy i 6 porażek a, w pucharze Europy bez problemu "wparowałem" do grupy.W 4 rundzie kwalifikacji do fazy grupowej,pojechałem z Celtickiem u Siebie 5-1,a na wyjeździe było 3-1 dla Mnie...więc poczekam do 3 Patch-a i jeśli nie zmienią się takie błędy rażące to rozważe to by sprzedać FM-a 2010 i wrócić do Fm-a 2008 !!
Ps.Mam cztery pomysły co do Fm-a 2011 ( pomijając te błędy które Graczowie z całego globu zauważyli) mianowicie,
1) Bardziej rozbudować trening by można w czasie sezonu zmienić tak trening by trenować dane rzeczy które zespól jest słaby lub dana formacja słabo się spisuje...Np.napastnicy za często pudlują(trening dać im strzelecki),w tym samym czasie dać w treningu bramkarzowi by więcej się ruszał w swoim polu karnym by był tzw. "dodatkowym obrońcą" itd.
2) By można było wytrenować np. rzuty wolne jak piłkarze "naszej kochanej "drużyny mają rozegrać pod czas meczu - przyznacie sami fajna sprawa jak wpadnie gol !! ( widziałem takie rozwiązanie w grze CM 2010) !!
3) Możliwość rozbudowania szkółek na całym świecie i co jakiś czas wyciąganie jakiś grajków a,kto wie może w przyszłości perełki...
4) MY menadżerowie moglibyśmy rozbudować stadion na własny kształt jaki chcemy ( łącznie z kolorem krzesełek),na ilość kibiców,ilość sektorów,nawet gdzie ma być wejście na trybuny z zagaszeniem lub bez i byśmy sami mogli ustawiać cenny biletów (widziałem takie rzeczy w FIFA Menadzer 2008-2010 oraz LMA Menadzer na konsole PlayStation 1,2) !!

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

01.02.2010 01:25    #3519     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
[quote2=realista_9][quote=gigabyte1]ok dzięki za odp .
A jeszcze apropo Tournee , o co w tym dokłądnie chodzi , mam teraz miesiąc przerwy i dałem tournee do Grecji i tam zoorganizowałem 4 meczy z zespołami tamtejszej ligi - o to chodzi w tym całym tournee ? [/quote]

tak dokladnie.... osobiscie nie polecam tournee po mocnych ligach lepiej jezdzic do słabszych krajów mniejsze zmeczenie zawodników...[/quote2]

A ja zauwazylem taki maly paradoks. Jezeli zawodnicy podczas ostrego treningu silowego i aerobiku przystepuja do meczu z kondycja ok.80-85% to szybciej dochodza do pelnej sprawnosci podaczzs sparingow. Tak jakby sie hartowali:)

pawelbarca1993 Partyzant

31.01.2010 23:17    #3520     Sufler - Porady do gry - Przerwa sezonowa - kondycja
to zalezy od ligi. jezeli przerwa jest krotka 2-3 tyg. to tylko podwyzszam intensywnosc treningu, a jak wiecej to wiadomo- sparingi, jak starczy czasu to tournee
"Seny, pit i collons!"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.