Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.12.2008 17:33    #4171     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
Przygotowanie przedsezonowe ?

Ciężki trening aby popuścić im trochę w trakcie sezonu, Sparingi - najlepiej w domu bo podróż wpływa na morale.

Jak chcesz mieć natężenie na wysokie to musisz mieć dobrego Trenera Siłowego i Kilku znakomitych fizjoterapeutów .
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

08.12.2008 17:31    #4172     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
[quote]A jakie preferujesz natężenie treningu bo mam ustawione na wysokie. Czy może lepiej zeby były na średnie? Fizjoterapeutę mam jednego, ale za to zdolności medyczne ma na 18. A jakie preferujesz przygotowanie przedsezonowe? Mam w pierwszym zespole 29 zawodników (2-3 na każdą pozycję).

Staram się żeby mieli 100% (u niektórych jest 95-99%), gorzej jak sa mecze co 2-3 dni + do tego kontuzje to wychodzi że maja po 90%, a nawet i mniej>[/quote]

1. Ja zawsze daje maksymalnie średnie. Wysokie to za dużo, zawodnicy się męczą. Wystarczy w ich profilu spojrzeć na statystykę "Treningi". 3/4 będzie niezadowolona z obciążeń.

2. Przygotowania - zwiększam natężenie treningu siłowego i aerobikowego. Następnie mecze co 3 dni (mecz, dwa dni przerwy, mecz itp), z różnej klasy rywalami. Ostatni mecz zawsze daję ze słabą drużyną, około 4 dni przed pierwszym meczem w sezonie.

3. Przed meczem, zawsze patrz na tych z kondycją 90 czy mniej, czy w profilu nie mają napisane "zmęczony". Jeśli tak, to lepiej wystawić nawet kogoś z rezerw bądź młodzików.

4. Ilość zawodników dobra, aczkolwiek ja wolę mniejsze kadry (np. z większą ilością bardziej wszechstronnych zawodników). Ale to już akurat indywidualne upodobania.

Spróbuj i zobacz. Mam nadzieję, że coś tam pomogę.

Może i rozważę napisanie manifestu na temat presezonu i dużej ilości kontuzji.

Goldberg1987 Partyzant

08.12.2008 17:27    #4173     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
[quote=Yodarj]Przede wszystkim zmniejsz natężenie.

Poza tym - takie plagi zdarzały się w poprzednich wersjach i nawet w realnym świecie się zdarzają.

Fizjoterapeuci - bardzo ważna część naszego sztabu szkoleniowe. Lepiej mieć 2 wyśmienitych niż 10 słabych.

Przygotowanie przedsezonowe - również bardzo ważna część. Jeśli źle przeprowadzisz - piłkarze będą ciągle przemęczeni i będą kontuzjowani.

Rotacja - polecam aktywne działanie na rynku transferowym. Nawet, jeśli nie masz odpowiednich scoutów (również polecam bardzo dobrych), przeglądaj sobie kluby z różnych lig i sprowadzaj rezerwy.

Rezerwy - nieodłączny element tego powyżej. Możesz mieć swoich faworytów w drużynie, możesz mieć swoje "kluczowe" elementy układanki, ale piłkarz to też człowiek. Musi czasem odpocząć. I dlatego powinieneś mieć silne rezerwy, aby w każdej chwili dany gracz mógł zostać zastąpiony przez rezerwowego bez większego uszczerbku na grze Twoich podopiecznych.

No, to się rozpisał. Mam nadzieję, że pomogłem ^^[/quote]

A jakie preferujesz natężenie treningu bo mam ustawione na wysokie. Czy może lepiej zeby były na średnie? Fizjoterapeutę mam jednego, ale za to zdolności medyczne ma na 18. A jakie preferujesz przygotowanie przedsezonowe? Mam w pierwszym zespole 29 zawodników (2-3 na każdą pozycję).

Staram się żeby mieli 100% (u niektórych jest 95-99%), gorzej jak sa mecze co 2-3 dni + do tego kontuzje to wychodzi że maja po 90%, a nawet i mniej>

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

08.12.2008 17:16    #4174     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
[quote2=Arek96][quote=Gość, który na avku ma inteligentnego, wygadanego i ciągle niewyspanego kotka :D]Swoją drogą, Redditch ma sporą renomę w swojej lidze. Na pewno wystarczającą, żeby sprowadzić mocnych piłkarzy. Nie to co Burscough czy Hinckley (aktualnie przeze mnie prowadzone).[/quote]
Wiesz, Redditch prognoza mediów: 24. miejsce, ostatnie. :P
Oto sukcesik :)
http://s1.za(...)bmp.html[/quote2]

Prognoza nie czyni drużyny. Nigdy na to nie patrzę.

Raczej biorę pod uwagę bazy treningowe i młodzieżowe, finanse klubu (żeby wszystko było jak najgorsze).

Sami Polacy? Masz jeszcze jakąś ligę załadowaną? Ja bym tego sukcesem nie nazwał :P I ta okrutnie nieładna skórka ...

Ja aktualnie 5 lidze mam mieszankę Francuzów, Holendrów, Węgrów, Bułgarów, Anglików (w sumie tylko jeden Anglik) i Polaków :P Jest jeszcze jeden piłkarz z Wysp Zielonego Przylądka oraz paru z Reutonii (obywatelstwa Francuskie).

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

08.12.2008 17:03    #4175     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
Tak . Zmniejsz natężenie treningu i odświeżaj czasem pierwszą 11
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

Goldberg1987 Partyzant

08.12.2008 17:01    #4176     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
Mam wersje 9.1.0 i trenerów też mam dobrych. Ale może macie rację żeby zmiejszyć natężenie treningu.

batata Przodownik pracy

08.12.2008 16:34    #4177     Sufler - Porady do gry - Plaga kontuzji!!!
Zainstaluj 9.1.0, zmniejsz natężenie treningu, zatrudnij lepszych trenerów :P
Polecam też lekturę podobnych tematów :)

dull Młody aktywista

[quote=Goldberg1987]
Witam.

Mam problem ze skutecznością zawodników. Trening strzelecki dla napastników mam ustawiony na intensywny a oni w każdym meczu strzelają po jednej bramce. Co jakiś czas się zdarzy że strzelą 2 czy 3 bramki, ale to rzadko. A poza tym to strzelają bardzo niecelnie. Mam zawodnika który ma strzały z dystansu na 18 i każe mu często strzelać z dystansu a on strzela bardzo niecelnie i żadnej bramki jeszcze nie strzelił. Fakt że w przerwie letniej zmieniłem taktykę i sporo graczy wymieniłem, ale już jest czwarty miesiąc nowego sezonu.

Pomóżcie.
[/quote]

To że zawodnik ma strzały z dystansu na 18 nie oznacza, że w każdym meczu strzeli sobie brameczkę z dystansu. Z tym atrybutem współdziałają inne tak jak decyzje, czy ulubione zagrania....

Goldberg1987 Partyzant

Witam.

Mam problem ze skutecznością zawodników. Trening strzelecki dla napastników mam ustawiony na intensywny a oni w każdym meczu strzelają po jednej bramce. Co jakiś czas się zdarzy że strzelą 2 czy 3 bramki, ale to rzadko. A poza tym to strzelają bardzo niecelnie. Mam zawodnika który ma strzały z dystansu na 18 i każe mu często strzelać z dystansu a on strzela bardzo niecelnie i żadnej bramki jeszcze nie strzelił. Fakt że w przerwie letniej zmieniłem taktykę i sporo graczy wymieniłem, ale już jest czwarty miesiąc nowego sezonu.

Pomóżcie.

Szyman99 Partyzant

07.12.2008 18:45    #4180     Sufler - Porady do gry - Jakiś nowy system rozgrywek ????
Coś niesamowitego zobaczyłem grajac dzisiaj w FMa, postanowiłem sobie odpalic i gre i spróbowac swoich sił w Bundeslidze, jak to ze mną bywa od razu przejrzałem najsłabsze zespoły i drogą selekcji wypadła Borussia M, na początku bez zadnych transferów bo oczywiscie mam 0 ojro na zakupy i bez ustawiania zadnej swojej taktyki i treningu postanowiłem zagrac pierwszy sparing, wynik był bardzo ciekawy bo 8-0, no ale stwierdziłem ze to tylko Oberhausen i pewnie dlatego tak duzo wygrałem.Następne spotkanie czekało mnie z Saarbrucken i dalej bez zadnej zmiany treningów i innych rzeczy postanowiłem rozegrac mecz, wynik juz mniejszy no ale 4-0 dla mnie, nie bede zanudzał szybko wymienie kolejne spotkania, ze Siegen 3-0 , 1-0 ze FSV , 4-0 z Aachen i 7-0 z TSV Monachium, wyniki by mnie nie ździwiły jesli grałbym Bayernem Monachium no ale sorry.. bez żadnej mojej pracy i wysiłku w ustawianie każdemu zawodnikowi poszczególnych form treningu rozbijam kazdego jak chce, do tego nie trace żadnej bramki ! .. tak wiem powinienem sie z tego cieszyc, no ale z czego jak jednym moim wkładem w gre jest ustawienie graczy. Ale niechodzi mi dokładnie o to bo jesli bede miał takie wyniki cały czas to palce lizac, ale zauważcie jaki obecnie mam dzień w grze i dlaczego ja nie gram ligi jeszcze !!! już dawno powinienem byc po półmetku a nowy sezon zaczynam we Wrześniu dopiero nie rozumiem tego... nowy system w dojczach ??? :):)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.