Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.10.2008 20:21    #4321     Sufler - Porady do gry - Wzrost atrybutów. kiedy?
[quote=kesh]Mam pytanie czy ktoś sie orientuje czy jest jakaś data (np.początek miesiąca) kiedy wzrastają lub maleją atrybuty piłkarzy?[/quote]
nie ma, w każdy dzień miesiąca może komuś wzrosnąc atrybut. Na początku miesiaca dostajesz notkę od asystenta, który mówi ci kto jak na treningu pracował(ale to nie znaczy że coś wzrosło)

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Moim zdaniem też zbyt wcześnie spadają tak znacznie atrybuty fizyczne u starszych piłkarzy, piłkarze w wieku 31,32 lat przecież to wcale jeszcze nie jest taki "stary" wiek dla piłkarza, a w FM-ie nawet jak ustawimy wysoki trening siły i aerobiku to i tak te atrybuty fizyczne systematycznie spadają. Bardzo tego nie lubię. Moim zdaniem dzieje się to trochę za wcześnie...i zbyt "agresywnie".
Rozumiem taki spadek w wieku no powiedzmy 33,34,35 itd. ale zaraz po 30stce wydaje mi się to trochę zbyt pochopne bo nawet dobry trening fizyczny nic w tym aspekcie nie pomoże...

DamianMKS Partyzant

Chciał bym tylko po informować że własnie pracuje nad facepackami do Polskiej Ekstraklasy i 1 ligi. To jest moj pierwszy facepack, moze nie jest zbyt ładny ale coz, trening czyni mistrza. Mysle ze za jakis 5-7 dni powinnienem sie uwinąć z tym.

Mam juz facepacki : Arki Gdynia i Cracovi Kraków jak ktos chce to pisac : 9028253

bulbeteur Partyzant

25.09.2008 16:22    #4324     Sufler - Porady do gry - ,,własne talenty"
Wiem że w takich klubach aż roi się od talentów. Ale mając nawet najlepszych trenerów, odpowiedni trening nigdy nie udało mi sie aby któryś z moich zawodników stał sie naprawdę gwiazdą. No może raz grajac Arsenalem Rhys Murphy stał sie gwiazdą ale też nie do końca;/

bajkopisarz Żołnierz frontu ideologicznego

25.09.2008 16:20    #4325     Sufler - Porady do gry - ,,własne talenty"
[quote=bulbeteur]Ale mi właśnie nie chodzi o graczy którzy mają po 15 lat i ja ich kupuje. Mi raczej chodzi o takich wychowanków którzy od początku są w moim klubie.[/quote]

takich graczy jest full, jak widzisz, że młodzian się dobrze zapowiada to daj mu jakiegoś mentora (doświadczonego zawodnika) do opieki...
takim perełkom trzeba pomagać....
zastosuj też indywidualny trening juniorski....

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

25.09.2008 16:16    #4326     Sufler - Porady do gry - ,,własne talenty"
W takich klubach aż roi się od talentów. Tylko trzeba tym zawodnikom pomóc w dotarciu na szczyt swoich umiejętności poprzez dobre treningi, odpowiednie motywowanie, wprowadzanie do gry itd. Zły trening uniemożliwi rozwiniecie się danego zawodnika na wysoki poziom. W takich klubach jakie wymieniłeś są najlepsze szkółki piłkarskie, najlepsze obiekty treningowe, najlepsi trenerzy... itd.
Dodać do tego jeszcze odpowiedni trening dla danych zawodników i odpowiednie kierowanie nimi w ich karierze spowoduje że będziesz miał tych talentów jak grzybów po deszczu.

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
24.09.2008 16:32    #4327     Sufler - Porady do gry - Dobieranie mentora
A ja Ci powiem jak zrobić, aby uczeń był zadowolony i nauczyciel najczęściej też. W profilu piłkarza w treningu (postępy i takie tam) jak nota od asystenta, że "zawdnik wiele by zyskał naśladując takiego piłkarza jak...". Zawsze z tego korzystam i wszyscy młodzi byli zachwyceni. Raz się zdarzyło tylko, że ten starszy marudził, ale i tak uczył młodszego. Trzeba też nadmienić, że efekty daje praca nawet skrzydłowego z defensywnym pomocnikiem, jeśli tak asystent nakazał. Skuteczne :)

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

23.09.2008 15:12    #4328     Sufler - Porady do gry - Trening i Trenerzy
1. Najlpeszym sposobem jest zwolnienie wcześniejszych. Jednak jest jeszcze jeden trik. Otóż możesz podpisać kontrakty zawodnik/trener bez ograniczeń. Musisz tylko poszukać piłkarzy z wyrobionymi licencjami trenerskimi. Bardzo przydatne.
2. Zależy w jakim stopniu te treningi będą się różniły. Wiadomo, że jak oczekujesz od OPŚa dobrych strzałów z dystansu, czy stałych fragmentów gry to mu je zwiększasz. Taka zabawa może przynieść wiele korzyści, jednak równie dobrze możesz treningi dodawać formacjami.

1litr Partyzant

23.09.2008 15:06    #4329     Sufler - Porady do gry - Trening i Trenerzy
1.Czy jest jakiś sposób by przekonać zarząd do większej ilości trenerów mój klub ma wystarczające fundusze by zatrudnić kolejnych ale zarząd blokuje ich przyjście?
2.Czy sprawdzi się ustawienie każdemu z zawodników innego treningu pod jego osobę ?

M8_PL Sumienie Narodu

10.09.2008 07:58    #4330     Sufler - Porady do gry - Zasady Treningu
[quote=glosik1]nie pamietam o co chodziło w treningu do 06 moge ci powiedziec tylko że te gwiazdki to poziom treningu czyli im wiecej gwiazdek tym lepiej .... a no i trening nie ma znaczenia w jakiej lidze grasz[/quote]

Oczywiście, że ma znaczenie. Bo w Polsce, gdzie grasz mecz raz na ruski rok - czyli na tydzień możesz dac cięższy trening. Natomiast w Anglii, gdzie grasz do 3 dni ciężki trening sprawi, że będziesz mial zawodników z kondycją 90% ...

Jest sens tworzenia treningu dla formacji, bo przecież lewy obrońca nie będzie zbyt często strzelał, wiec po co ma marnować czas na trening strzelecki? Z drugiej strony ofensywni pomocnicy mogą odpuścić trenowanie odbioru - uda się przechwycić to się uda, a lepiej, żeby trenowali drybling i dośrodkowania.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution