Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

ppłk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.09.2008 22:59    #4331     Sufler - Porady do gry - Zasady Treningu
[quote=sirmichal16]...czy chodzi tu o obciążenie ? [/quote]
tak, ale trenerów czyli łatwo można wywnioskować, że jeśli trener bedzie mial ciezko to efekty treningu będą gorsze xD

czy oplaca sie podzial na formacje??--- a tutaj wybór należy do Ciebie, ja osobiscie lubilem tworzyc swój wlasy trening ( podzial na formacje)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

08.09.2008 22:25    #4332     Sufler - Porady do gry - Zasady Treningu
nie pamietam o co chodziło w treningu do 06 moge ci powiedziec tylko że te gwiazdki to poziom treningu czyli im wiecej gwiazdek tym lepiej .... a no i trening nie ma znaczenia w jakiej lidze grasz

sirmichal16 Partyzant

08.09.2008 21:45    #4333     Sufler - Porady do gry - Zasady Treningu
Witam,dotąd grałem wyłącznie polską ligą i z tad moje pytanie : czy dla reżimu treningowego ma znaczenie to w jakiej lidze się gra?np. czy można stosować wyższe obciążenie dla ligi niemieckiej niż np cypryjskiej?..Czy opłaca się podział na formacje? Zawsze byłem zwolennikiem treningu dla całego zespołu bo wtedy moja drużyna mogła grać tak jak ja chciałem czyli szybko i ofensywnie ..ustawiałem dużo cw. technicznych ,gry w dziada ,5 na 5 na małym obszarze itp..w fm 2006 ostatnio zdecydowałem się na zmianę ,podzieliłem zespół na ofensywę ,defensywę i def/ofe aplikując tym formacją adekwatny trening do ich zadań na boisku ale mam wrażenie że zespół gra słabiej(dla oka) a ligowa pozycja przy już lepszych piłkarzach niż w ubiegłym sezonie tylko nieznacznie się polepszyła..i jakie znaczenie dla treningu ma przydział tych trenerów ? Ja mam ich całkiem sporo w moim sztabie,każdego przydzielam do ok 3 ćwiczeń ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym że przy gwiazdkach przydzielonych do danego atrybutu treningowego(np panowanie nad piłką) jest napisane np.lekko...czy chodzi tu o obciążenie ? bo jeśli tak to nic mi to nie daje gdy przesuwam suwak panowania nad piłką,dalej obciązenie jest równo wysokie

MiKa Młody aktywista

A może dać mu trening bramkarski?

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

06.09.2008 12:11    #4335     Sufler - Porady do gry - Atrybuty trenerskie
Polecam:

"
Aby trenerzy mieli 5 gwiazdek muszą mieć atrybuty:
Siła:
Kondycja >= 18
Aerobik:
Kondycja >= 18
Um. Bramkarskie:
Trening bramkarski >= 18
Taktyka:
Taktyka >= 18
Obrona:
Defensywa =18 i Taktyka >=18
Defensywa =19 i Taktyka >=14
Defensywa =20 i Taktyka >=10
Panowanie nad piłką:
Technika =18 i Mentalność >=18
Technika =19 i Mentalność >=14
Technika =20 i Mentalność >=10
Atak:
Ofensywa =18 Taktyka >=18
Ofensywa =19 Taktyka >=14
Ofensywa =20 Taktyka >=10
Strzały:
Technika =18 Ofensywa >=18
Technika =19 Ofensywa >=14
Technika =20 Ofensywa >=10
Stałe fragmenty:
Technika =17 Mentalność+Ofensywa >=39
Technika =18 Mentalność+Ofensywa >=36
Technika =19 Mentalność+Ofensywa >=33
Technika =20 Mentalność+Ofensywa >=30"

Santosinho Żołnierz frontu ideologicznego

06.09.2008 12:09    #4336     Sufler - Porady do gry - Atrybuty trenerskie
Jakie konkretnie atrybuty trenerskie odpowiadają za umiejętności treningu. Chodzi mi głównie o:

Panowanie nad piłką
Strzały
Stałe fragmenty gry

Rafal9116 Partyzant

31.08.2008 15:29    #4337     Sufler - Porady do gry - trening przyszłych gwiazd
[quote=mrjonhs]Nie słuchaj nikogo i nie dawaj przypadkiem młodym graczom treningu TUG'a, a przynajmniej tego juniorskiego! Młodzi zawodnicy powinni rozwijac swoje atrybuty fizyczne, ponieważ je rozwijaja intensywnie do 20 lat, odrobine mogą wzrosnąc do 23, a potem już tylko techniczne i psychiczne, więc ci proponuje dla młodzierzy stworzyć odpowiedni trening, w którym np szybcy napastnicy będą trenowac mocno aerobik, a silni środkowi obrońcy siłe :) Reszta atrybutów wraz z czasem sama wzrośnie :P[/quote]

i jaki bedzie efekt? zawodnik swietny fizycznie ale nic nie potrafiacy a w wieku 20 lat to juz powinien grac w pierwszym skladzie a nie zaczynac trrenowanie swoich umiejetnosci

mrjonhs Młody aktywista

30.08.2008 23:13    #4338     Sufler - Porady do gry - trening przyszłych gwiazd
Nie słuchaj nikogo i nie dawaj przypadkiem młodym graczom treningu TUG'a, a przynajmniej tego juniorskiego! Młodzi zawodnicy powinni rozwijac swoje atrybuty fizyczne, ponieważ je rozwijaja intensywnie do 20 lat, odrobine mogą wzrosnąc do 23, a potem już tylko techniczne i psychiczne, więc ci proponuje dla młodzierzy stworzyć odpowiedni trening, w którym np szybcy napastnicy będą trenowac mocno aerobik, a silni środkowi obrońcy siłe :) Reszta atrybutów wraz z czasem sama wzrośnie :P

ronaldinho10 Partyzant

30.08.2008 22:57    #4339     Sufler - Porady do gry - trening przyszłych gwiazd
A więc przede wszystkim, musisz określić jakie walory ten zawodnik. Jeśli przykładowo masz napastnika to wytrenowania. To przede wszystkim powinieneś określić czy jest to typ strikera który jest szybki i niski np. Szałachowski czy silny i wysoki jak np. Crouch. Wtedy odpowiednio pod niego ustalasz trening(jestem przeciwnikiem TUG's training i innych, w moim przypadku kompletnie sie nie sprawdziły). I tak przykładowo masz napastnika niskiego i szybkiego, wiec w zadnym wypadku nie zrobisz nagle króla dosrodkowań. A wiec ustawiasz trening przede wszystkiem z naciskiem na : Aerobik,Panowanie nad Piłką,Strzały. Możesz sobie odpuścić Obrone i Stałe Fragmenty Gry, bo w zupełnosci sie to nie przydaje a pożera tylko potencjał(no chyba ze chcesz zrobic z niego swietnego wykonawce stałych fragmentów gry). Oczywiscie staraj sie aby był umiar i nie tracił drastycznie na atrybutach siłowych, bo to tez nie za dobrze.

Jeżeli zaś chodzi o napastnika wysokiego to analogicznie, postaraj sie postawić na Siłe, PnP, Strzały przy czym nie zaniedbuj reszty.

Analogicznie do calej reszty. Zreszta uwazam ze jeśli pragniesz podejsc do treningu w 100% profesjonalnie i miec naprawde genialne efekty to rozłoz go na czynniki pierwsze , czyli dla kazdego zawodnika ułóz inny, aby zaakcentowac pewne atrybuty. Oczywiscie treningi dominujace jak obrona u obroncy czy strzały u napastnika beda sie powtarzac , ale jednemu potrzeba zwiekszenia gry bez piłki a innemu dryblingu wiec musisz odnalezc odpowiednie proporcje.

Pozdrawiam

Jacek_1506 Partyzant

Czy zawodnik który nie dostał pozwolenia na pracę w lidze angielskiej będzie normalnie trenował w moim klubie?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution