Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Hunter91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.08.2008 09:57    #4371     Sufler - Porady do gry - PA a CA
Skoro tak to może zna ktoś dobry trening juniorski bo mojemu diamentowi nie moge przydzielić treningu Darkstarr

P.S. Czy wiecie coś o tym, że w Premiership nie mogą grać piłkarze z kontraktami juniorskimi??

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

http://www.cmrev(...)cie.html - były już takie tematy
http://www.cmrev(...)___.html - j.w.
http://www.cmrev(...)yor.html - to chyba można podciągnąć pod "jaką mam grać taktyką "
http://www.cmrev(...)uga.html - temat wroga ludu,poza tym -> forumowe
http://www.cmrev(...)gry.html - ten wątek także był poruszany
http://www.cmrev(...)rze.html - pytanie leniwego suflerowicza,któremu nie chciało się szukać ( nie dostał nawet pomarańczy !)

Poza tym masa tematów nazwanych "Pytanie","Problem","Pomóżcie" ...

Czik Partyzant

15.08.2008 17:21    #4373     Sufler - Porady do gry - PA a CA
OK. Pytacie, jak jest z tym rozwojem. Nikt nie odkrył całej tajemnicy PA, niektóre zdolności mają większe znaczenie, inne mniejsze, ale z grubsza wygląda to tak:
PA 1 to średnia umiejętności ok. 5, a PA 200 to średnia zdolności ok. 15.
Jeśli zawodnik ma CA 50, a PA 150, to jego zdolności mogą rozwinąć się ok. 5 punktów. Oczywiście nie wszystkie, bo niektóre (np. naturalna sprawność) atrybuty się wcale nie zmieniają. Można więc przyjąć, że różnica 20 punktów między PA i CA to 1 punkt każdego rozwijalnego atrybutu.
Rozwój gracza, czyli to, jak wykorzysta potencjał, zależy też od bazy treningowej i samych treningów - Zawodnik w życiowej formie, w najlepszym klubie świata z niesamowitą bazą treningową może osiągnąć nieco wyższe atrybuty, ale długo nie utrzyma takiego poziomu. Do tego, jeśli w treningu kładziemy wielki nacisk na jeden element gry, ignorując inny, oznacza to, że CA będzie to samo, ale jeden atrybut rozwinie się kosztem innego.
Mam nadzieję, że pomogłem :).

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

15.08.2008 11:18    #4374     Sufler - Porady do gry - PA a CA
Wg. mnie zależy to jeszcze od dwóch czynników. Pracowitość i charakter piłkarza. Jeśli jest np. "Przykładnym zawodowcem" i dobrze ustalisz reżimy treningowe, to myślę, że osiągnie swoje PA.
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

didol92 Młody aktywista

14.08.2008 21:19    #4375     Sufler - Porady do gry - Trening darkstarr czy tuga
JackoBB ja również stosuję taki trening siłowy przed rozgrywkami

MiKa Młody aktywista

14.08.2008 21:09    #4376     Sufler - Porady do gry - Trening darkstarr czy tuga
Najlepszy jest własnoręcznie opracowany trening z którego możemy być dumni.

amenokoyane Młody aktywista

14.08.2008 21:07    #4377     Sufler - Porady do gry - Trening darkstarr czy tuga
[quote=pit9991]GK-Bramkarz
DM-Pomocnik Defensywny
WG-Skrzydłowy
FB-boczny obrońca
AM-Ofensywny pomocnik
CB-Środkowy obrońca
ST-Napastnik
TGM-Trening ogólny

Pozdr[/quote]

TGM ( target man ) - trening dla odgrywającego, silnego, dobrze grającego głową napastnika
ST - trening dla snajpera; szybkiego napastnika

tak gwoli ścisłości ;)

A jak by ktoś chciał to zamieszczam trening DarkStarr dla juniorów:
http://files.filefront.com/DarkStarr Youth Training 0tsh/;11347930;/fileinfo.html

JA nie przywiązuje dużej wagi do treningów chociaż muszę powiedzieć że ten jest dobry.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

14.08.2008 20:23    #4378     Sufler - Porady do gry - Trening darkstarr czy tuga
[quote=jarek19883]Ja nie uzywam gotowych treningow bo to pójście na latwizne.To jest dopiero cheat...[/quote]
powiedział co wiedział, ten co chwali killer rogi... xD

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

14.08.2008 14:18    #4379     Sufler - Porady do gry - Burinek Summer Update FM 2008
Ale ty pewnie robiles transfery jakies?Taksa?trening?Rozmowy?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

jaruone Młody aktywista

13.08.2008 13:30    #4380     Sufler - Porady do gry - PA a CA
a ja mam takie pytanie - odnośnie przeliczania PA i CA na "nominalne statystyki" (może gdzieś to było poruszane jeśli tak to prosiłbym o link ) - o co mi chodzi?? a no powiedzmy mam młodego ok. 20 letniego obrońce krycie 12, odbiór 12 i ustawianie 12.
Drugi gracz ma 26 lat i te same parametry na 17. Wychodzi z tego że ma lepsze CA - jednak moi skauci i trenerzy (powiedzmy że fachowcy o wartości min. 18 przy ocenie potencjałów) uważają że są to gracze zbliżeni poziomem - czy te punkty PA w trakcie meczy dają jakieś super bonusowe staty (np. nagle obrona robi się +5 jak w RPG - wiem że to glupie sformułowanie, ale najlepiej oddaje sens ;) ) czy jest to wyznacznik poziomu jaki gracz może osiągnąc w przyszłości ??

Czy jest możliwa sytuacja że gracz z parametrami ok. 10 będzie miał lepsze CA niż gracz z parametrami wyższymi np. 15 ?? Bo CA ma oddawać umiejętności obecne, a czasem (kurde prawie zawsze) moi trenerzy twierdza że burek o przeciętnych statach jest lepszy (obecnie, nie chodzi o potencjalny rozwój za X lat) od mojego sprawdzonego zawodnika który ma nieco wyższe statystyki.

I ostatnie pytanie - przykładowo gracz ma CA 100 i krycie i odbiór na 12. Jego PA to 150 - czyli teoretycznie (dobra baza, trening etc) może osiągnąć poziom umiejętności 150 - jak to się przekłada na cyferki w skali od 1-20 - 200 = 20, 150 =15, 90=9 ?? Dobrze to kminię ?? Bo nie wiem jak to sobie "przekodować" - teoretycznie nawet jakiś słaby gracz miewa np szybkość na 20 jak to sie ma do jego słabego CA i PA (powiedzmy po 70 i 80 ).

Mógłby ktoś w jakiś przystępny sposób opisać mi cały proceder dotyczący CA i PA i ich przełożenia na umiejętności gracza opisane skalą 1-20??
Nie to żebym bawił się edytorami - ale od jakiegoś czasu ciekawi mnie temat przyrostu atrybutów i ich powiązanie z ukrytymi wskaźnikami CA i PA

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution