Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

sylar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.07.2008 11:56    #4521     Sufler - Porady do gry - Parę pytań do ekspertów
PhenoM:
1.tak, są szybcy(środkowi szybkość 12-15, boczni szybkość 15-17)-linia obrony cofnięta(chyba że nie mam defensywnego obrońcy, wtedy ustawiam na norma) nastawienie środkowych-ultradefensywne. Może błąd tkwi w ustawieniach przedmeczowych?? Na napastników ustawiam:ścisłe krycie zawsze, ostre wejscia i słabsza noga

2.mam 8 rodzajów treningowych, dopasownych do pozycji i usposobienia graczy. Wszyscy napastnicy ćwiczą ostro strzały. I być może mam błąd, bo nie gram z reguły parami typu Koller(wysoki, silny dobrze gra głową)-Torres(szybki, dobrze drybluje), raczej Torres-Torres

3.tak właśnie robię, a najlepsza i tak potem się "wypala". Robie jednak 6-7 sparingów, nie 11-12

PhenoM Partyzant

04.07.2008 11:45    #4522     Sufler - Porady do gry - Parę pytań do ekspertów
1. A czy twoi obrońcy są szybcy? Może ustaw linię obrony na bardziej cofniętą i żeby łapali przeciwnika tylko na własnej połowie, bo być może masz ustawione, że biegają po całym boisku.

2. Przede wszystkim nie zmieniaj tak często napastników. Przed sezonem zaplanuj sobie 10-12 sparingów z równorzędnymi drużynami i tam sprawdź, którzy z twoich zawodników dobrze ze sobą współpracują. Spróbuj także przesunąć w treningu więcej na strzały dla napastników. W napadzie nie mogą także grać dwa wieżowce i dwa sępy, więc najlepiej daj jednego dryblera a drugiego wysokiego, żeby zgrywał piłki i strzelał dużo z główki.

3. Przed sezonem zrób sobie 2-3 nowe taktyki, które według Ciebie będą najbardziej pasować do twojej drużyny i przetestuj je wszystkie i sprawdź, którą formacją twoi zawodnicy lubią najbardziej grać.

burinek Przodownik pracy

04.07.2008 11:39    #4523     Sufler - Porady do gry - Praca na treningach
Jesli chodzi o treningi to mógł solidnie pracować ale atrybuty mogły spaść. tak samo jest w drugą stronę

Carramba_cortez Partyzant

04.07.2008 11:34    #4524     Sufler - Porady do gry - Praca na treningach
Do czego odnosi się wypowiedź asystenta: "solidnie pracował na treningach" lub "nie zaimponował zaangażowaniem"? Do efektów treningu nijak to się nie ma - czasem asystent stwierdza, że zawodnik solidnie pracował w obronie, a statystyki defensywne mu spadają (lub odwrotnie). O czym więc mówi asystent?

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

04.07.2008 10:42    #4525     Sufler - Porady do gry - Parę pytań do ekspertów
1.Sprawdź koncentrację i zmęczenie obrońców ( może są niezadowoloeni z intensywności treningu ?)
2.Nie zmieniaj tak często graczy,pokaż im swoje zaufanie ,a przy graczach z innych krajów wystaw ich na jakiś czas do rezerw,żeby się zaaklimatyzowały.
3.Nie zmienaj diametralnie taktyki - graj np. 4-4-2,a w zależności od rywala graj np. ofensywnie lub agresywnie,defensywnie,z kontry itp.

sylar Partyzant

04.07.2008 10:31    #4526     Sufler - Porady do gry - Parę pytań do ekspertów
Witam. Jestem zapalonym FManiakiem(grałem we wszystkie FM-y i CM-y od 01/02).Uważam, że wersja oznaczona numerkiem 2008 jest po prostu genialna. Gram Lechią Gdańsk, mam rok 2015, czas gry dochodzi do 4 dni. Na koncie mam 3 tytuły mistrza Polski, 3 superpuchary Polski, 2 Puchary ligi, 1 Puchar Polski. 2 razy grałem w fazie grupowej pucharu UEFA(bez sukcesów), więc wydaje mi się, że jestem ograny i mam trochę doświadczenia. Robię jednak parę błędów, które chciałbym wyeliminować. Muszę również dodać, że dzieki niezłemu treningowi i polityce transferowej( jak Ajax, sprowadzam młodych, zdolnych piłkarzy, głównie z Bałkan, potem sprzedaję kilka, a nawet kilkadziesią razy drożej) mam najmocniejszą drużynę w lidze. Oto błędy, z którymi nie radzę sobie:

1. Napastnicy, nawet ci, którzy mają bardzo słabe atrybuty bardzo łatwo uwalniają się z mojego krycia, mimo, że mooi obrońcy mają krycie-18, 19 i są wspomagani przez 1-2 defensywnych pomocników. Dodatkowo dopasowuję charakterem atrybutów obrońców do napastników

2.Słaba skuteczność napastników. To moja największa bolączka. Potrafie przegrywać mecze , których statystyka strzałów jest 20-3 dla mnie. Stosuję dużą rotację napastników(mam 6 równych graczy na tą pozycję) i niewielką rotację ofensywnych pomocników. Napastnicy(wykańczanie akcji-17-19, koncentracja-około 15)nie trafiają nawet w najprostszych sytuacjach.

3.Konsekwencja taktyczna. Nie mam pojęcia, jak to robią tzw. "pro", ale nie potrafię na długo utrzymać ustawienia taktycznego. Zmieniam ustawienia drużynowe i indywidualne w zależności od przeciwnika, ale taktyka po jakimś czasie po prostu przestaje działać. Rotacja składu nic nie daje. Po zmianie ustawienia forma wraca. W ciągu sezonu zmieniam taktykę 4-5 razy i kończą mi się pomysły. Za pomoc z góry dziękuję

onejoke Młody aktywista

02.07.2008 14:30    #4527     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy genrowani przez gre
najlepiej jak masz bazy treningowe juniorskie rozbudowane na doskonałe i akademię piłkarską, o wiele częściej trafiają ici się newgeni na poziomie PA 140-170

alienator Młody aktywista

02.07.2008 12:37    #4528     Sufler - Porady do gry - Baza treningowa
Lepsze warunki do trenowania i lepszą możliwość rozwoju Twoich grajków.
Im lepsza, tym lepiej będą się rozwijać, a szkółka treningowa pozwoli Ci na wygenerowanie się lepszych juniorów i zadba o ich odpowiedni rozwój.

Im lepsza, tym lepiej oczywiście.

wisłakraków Partyzant

02.07.2008 12:34    #4529     Sufler - Porady do gry - Baza treningowa
1.Co daje baza treningowa i obiekty młodzieżowe??
2.Czemu mój najleprzy gracz otrzymał polski paszport(jestem trenerem i selekcjonerem) i dlaczego niemoge go powołac?niegrał w swojej rep.

Anolity_Cherwins... Młody aktywista

01.07.2008 19:13    #4530     Sufler - Porady do gry - Zmiana pozycji
wbijasz w jego profil tam w zakladce trening: widok ogólny i nowa pozycja:)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.