Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Matu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
01.07.2008 14:11    #4531     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Siema szukam osób które mogą grać w FM'a 2008 wersja 8.0.2 przez internet.
Wymagania :

*Internet 1 Mb/s +

*Jestem w czasie od 12:00 do 15:00 a potem od 18:00 do XX:XX

*Preferuje Polską Ligę, ale do uzgodnienia

*Nie pisać mi tu tacy co nie wiedzą co to jest trening albo taktyka (w przeszłości tacy się zdarzali)

*Mogę hostować przez hamachi ale wole nie...

*Moje GG 8148843

Pozdro

piotrek2591 Partyzant

Wnioskuje z tego, że nałożyłeś na niego jakąś karę? I teraz przyjął to do wiadomości i nie będzie już niedyscyplinowany, nie wywinie Ci żadnego numeru i będzie bardziej skupiał się na grze i treningach.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

29.06.2008 08:32    #4533     Sufler - Porady do gry - CA, a atrybuty
To się trochę pobawiłem i wyniki dużo mi nie powiedziały. Wzięłem podwyższyłem najpierw o 1 pkt. CA 2 zawodnikom, Jeden miał CA 110, a drugi 115. Mieli identyczne pozycje i co za tym idzie identyczny trening. Po wzroście o 1 pkt. CA, jednemu podrosło 8 atrybutów o 1 pkt., a drugiemu (temu z wyższym CA) podrosło tylko 6 atrybutów. Popróbowałem to później na kilku parach zawodników i zawsze, któremuś rozwinęło się więcej atrybutów i zazywczaj to był ten (choć nie zawsze), który miał mniejsze CA (zaznaczam, że wszystkie pary miały ten sam trening) Czyli wychodzi na to, że jest to sprawa losowa, tylko mam jeszcze pytanie czy ktoś wie jaki jest przedział tej losowości np. przedział ilości tych atrybutów byłyby np. 4-8, albo inaczej?

Tzar Przodownik pracy

29.06.2008 00:40    #4534     Sufler - Porady do gry - CA, a atrybuty
Weź FMM i pobaw się trochę. Pomoże to zrozumieć kilka aspektów mechaniki tej gry. A ta jest dosyć skomplikowana.

Co do pytania, to samo podniesienie CA o 1 pkt. nic nie da. Każda umiejętność w rzeczywistości jest z przedziału 1-100, tak więc przypada 5 pkt. na każdy jeden pkt. widoczny w grze (np. strzały na 70, a ty widzisz 14). Myśl o tym jak o procentach - 100% to 20 pkt., czyli max. Z tego co wiem CA nie zależy od atrybutów (wręcz odwrotnie), nie jest żadną sumą czy czymś tam. CA jest bardziej wyznacznikiem formy, to na tej podstawie trenerzy i scouci mówią czy ktoś się nadaje czy nie (sprawdź co powiedzą o grajku z CA 180, a potem obniż je do 140 i porównaj).

Jak sam się kiedyś bawiłem, to wychodziło, że podniesienie CA o 10 pkt. (FMM) dawało jednopunktowy przyrost wszystkich atrybutów (bez udziału treningu).
Oczywiście wszystkich determinowanych przez CA, czyli fizyczne i część psychicznych się nie liczą (budowa ciała i charaktrer nic nie mają do talentu).

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

28.06.2008 20:21    #4535     Sufler - Porady do gry - CA, a atrybuty
Ale też słyszałem opinie, że trening jest ukierunkowaniem umiejętnosci, które mają rosnąć, a nie, że czym lepszy trening tym bardziej wzrosną. A też np. miałem sytuacje, że dałem trenig, bardzo mocno nacechowany na strzały i jak Ca wzrosło o 1 pkt, to umiejetnosci strzeleckie podskoczyly o 2 pkt, a te, ktore "olałem" pozostały takie same. Ale też czy przy złym treningu, Ca nie będzie rosnąć? Czy po prostu punkty trafia do niepotrzebnych umiejętności i de facto się zmarnują (np. obrońcy wzrosnie umiejętności rzutów wolnych z 2 na 3) ?

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

28.06.2008 19:18    #4536     Sufler - Porady do gry - CA, a atrybuty
przy dobrym treningu np. Tug's Traning link -> http://www.cmrev(...)-08.html ok od 8-13 atrybutów idzie w górę o jeden na raz :) a na domyślnym też o jeden ale wolniej
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Brazzo Młody aktywista

28.06.2008 19:04    #4537     Sufler - Porady do gry - CA, a atrybuty
Wg mnie atrybuty wzrosną o 2-4 (zależne od treningu). Tak wynika z moich obserwacji.

pierdutka Przodownik pracy

28.06.2008 13:41    #4538     Sufler - Porady do gry - Talenty: Mamadu Sakho
To jest typowy stoper. Przy dobrym treningu moze być jak John Terry, nie najszybszy, ale skuteczny..

Kajti Partyzant

28.06.2008 13:39    #4539     Sufler - Porady do gry - Talenty: Mamadu Sakho
co sądzicie o Mamadu i czy po dobrym treningu jego parametry szybkosć i koncentracja dojda do 17-18?

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

28.06.2008 11:49    #4540     Sufler - Porady do gry - gdzie powiniem grać junior
jak się domyślam to jesteś około 2008 roku wię mają oni po 17lat, więc mało prawdopodobne jest by grali po wypożyczeniu.
ja bym ich zostawił w swoim klubie do 21roku życia bo zawsze to by byli wychowankowie a to dość potrzebne w LM lub UEFA zamiast zgłaszać jakieś kaleki
Zrobił bym tak podniósł obciążenia w treningu TUG'a, bo moim zdaniem warto podnieść bo trochę za niskie są na wyszkolenie super talenty;p dał do rezerw i ci którzy w rezerwach by im przeszkadzali grać regularnie gdzieś wypożyczył i wybrał bym opcje by naśladowali kolegów z zespołu tych bardziej doświadczonych z "ulubionymi zagraniami"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.