Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Komar Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.06.2008 17:48    #4601     Sufler - Porady do gry - Wartość klubu
Wartość klubu można podnieść poprzez kupowanie droższych zawodników, jak stadion sobie rozbudujesz, czy szkółkę albo bazę treningową. Wartość klubu zwiększa się też jak regularnie wpływa na konto spora ilość pieniędzy, czyli im więcej kasy na koncie, tym większa wartość klubu a im mniej, tym mniejsza wartość. A sponsorzy przyjdą sami jak będą sukcesy, ale tym zajmuje się zarząd a nie ty.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Czy jest to normalne że tworząc nową grę u niektórych piłkarzy atrybuty są mniejsze niż np. przy wcześniejszej grze (savie).? (oczywiście na tej samej wersji itd.) Nie chodzi mi tu o piłkarzy którzy maja atryubuty losowe tylko u pozostałych.
np. tworząc nową grę itd. dany zawodnik ma np. 3 ważne atrybuty na 17,17,16 (przykładowo). Tworząc nową grę np. przy postanowieniu przejęcia innej drużyny od początku, po wczytaniu bazy danych, gry, itd. dany piłkarz ma mniejsze atrybuty niż przykładowo w poprzedniej grze, zamiast tych 17,17,16... ma np.16,16,14...? Mam tak z kilkoma zawodnikami których porównywałem jak się wczytali w nowej rozgrywce.
Czy jest to normalne że piłkarzom przy tworzeniu nowej gry atrybuty dobierają się w jakiś sposób losowo, nie mam na myśli wszystkich atrybutów ale tam kilka poszczególnych.(np. raz dany atrybut o jeden więcej innym razem o jeden mniej) Bo trochę to irytuję jak tworzę nową grę i dany zawodnik który wyglądał imponująco we wcześniejszej grze teraz jego najważniejsze atrybuty są np. o 1 lub 2 mniejsze...

I najważniejsze...( bo myślę że pewnie tak jest)... Czy w takim układzie gdy dane atrybuty załadowały się o 1,2 mniejsze niż zwykle to czy przez to zawodnik szybciej na treningu odrobi te atrybuty i szybciej mu podskoczą i powrócą do normalności, do wyższej wartości. Do takiej którą przeważnie miał na początku w poprzednich grach.
Może jest tak że jak się załaduję mniejsza trochę wartość danego atrybutu to dany piłkarz ją szybko odzyska (podskoczy mu) poprzez trening a jak mu się załadowała wyższa niż zwykle to może szybciej spaść. itd.

Proszę o opinie w tej sprawie.
pozdrawiam.

resq Partyzant

31.05.2008 13:17    #4603     Sufler - Porady do gry - Transfery w połowie sezonu :D
1. Ja wolę sprowadzać zawodników po zakończeniu sezonu, bo i tak zawodnik zanim się przystosuje do nowego otoczenia to nie gra na najwyższym poziomie, a jak go mało wystawiasz do gry to się obraża że chciałby więcej grać. A po sezonie masz czas na rozegranie kilku sparingów, i na wspólne docieranie się na treningach. Aczkolwiek to też nie jest reguła, bo np Fabregasa sprowadziłem między sezonami, i przez cały pierwszy sezon grał przeciętnie, a dopiero teraz rozwija skrzydła i pokazuje na co go stać ;). To też zależy od zawodnika. Chyba że nie masz wyjścia i musisz w trakcie sezonu sprowadzić.
2. Tutaj moim zdaniem nie ma różnicy, i nie wpływa to na grę zespołu (chyba że sprzedajesz podstawowego zawodnika). Aczkolwiek z tego co zaobserwowałem to drużyny prowadzone przez komputer są skłonne do zapłaty największej gotówki po zakończeniu sezonu, gdy przygotowywują się do nowego sezonu.
3. Tu absolutnie, jeżeli masz na oku zawodnika któremu kończy się kontrakt, i możesz zaproponować mu nowy bez opłaty, nie wahaj się ani minuty. Bo przecież klub nie chce puścić zawodnika na zasadzie wolnego transferu i będzie o niego walczył, tak samo jak inne kluby które mogą chcieć go pozyskać.

longer91 Młody aktywista

Pewnie tak. Na przyklad jak gralem 3 sezon Crystal Palace i awansowalem to 1 ligi to dostalem niezle pieniadze jednak po uplywie kilku dni ok. 40 mln euro poszlo na rozbudowe stadionu (ok 5000) i bazy treningowej.

Sunnade Partyzant

27.05.2008 10:16    #4605     Sufler - Porady do gry - Kariera Legią Wa-wa
Yessu Cabrera, Cristian Nazarith, Niklas Barkroth, Matias Cahais, po 3-4 sezonach, przy dobrym treningu Cabrera wart jest około 10-12mln euro, Nazarith to samo. Obydwoje strzelają mnóstwo bramek + Cabrera na sezon u mnie zdobywał po 20-30 asyst. Barkroth niech gra w rezerwach, w 2011-2012 zaczyna się nim interesować Chelsea, Real, Milan itd. i można go sprzedać za min. 20 mln euro. A Cahais po 2-3 sezonach bedzie filarem Twojej obrony. Wszyscy powinni przejść do OE ; ]

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

27.05.2008 00:34    #4606     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w profilu menedzera
Przepraszam Cię Rdeq7, ale absolutnie nie masz racji ;) Kibicujesz prawidłowej drużynie, to Ci się chwali, ale ja rozgrywam sezony dość szybko, gdyż analiza, przygotowanie treningów to nie jest znów mozolna praca, a ja sam czasu wiele nie mam, żeby marnować wiele godzin na FMa. A atrybut "Bardzo zaangażowane podejście" mam na 19. Dlaczegóż? Otóż kruczek tkwi w wypowiedziach dla mediów ;] Rzadko wypowiadam się w kwestii zawodników, jednakże przed meczami zawsze. Staram się również często ucinać pogawędki z trenerami itp ;]

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
26.05.2008 23:52    #4607     Sufler - Porady do gry - Atrybuty w profilu menedzera
Urlopy skracają czas rozgrywania sezonu, jednak jako same w sobie nie wpływają na żaden atrybut. Wielokrotnie temat był poruszany, nawet we wcześniejszych wersjach i bez wątpienia 'Bardzo zaangażowane podejście' z czasem rośnie wg pewnej zależności, mianowicie czasu, w jakim rozgrywany był sezon. Mechanizm pewnie prosty: liczyczas faktyczny i czas gry, jakoś dzieli, to do skali i już.

Formalnie można to tłumaczyć tak: analiza rywala, przygotowywania treningów i taktyk, poszukiwanie nowych kopaczy i pracowników czy interakcja z tymi aktualnymi - to wszystko zajmuje sporo czasu. Teoretycznie im bardziej się w to zgłębiasz tym więcej czasu tracisz, przez co wydłuża ci się sezon. Skoro jest taka prosta zależność, to jak łatwiej sprawdzać zaangażowanie managera? Przez czas jaki potrzebował, by dokończyć sezon. Tak to działa w FM 2008 i tak to działało we wcześniejszych wersjach...

Mrozu382 Partyzant

26.05.2008 21:31    #4608     Sufler - Porady do gry - Trening TUG'a.
czy moze ktos podac link gdzie znajde treningi do cm 03/04??????

M8_PL Sumienie Narodu

Grupa: Ekspert
25.05.2008 23:48    #4609     Sufler - Porady do gry - pomoc z fm 2008 taktyka
A ode mnie jeszcze uwaga - nikt na kolegę nie najeżdża. Po prostu od pytań o skład, trening czy taktykę jest www.forumcm.net . Ano dlatego, że tu możemy rozwiazywać problemy, a nie grać za kolegę. Może po prostu nie lubisz grać w managery skoro liczysz na pomoc innych w każdej z najważniejszych kwestii?

"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

omega Młody aktywista

25.05.2008 19:58    #4610     Sufler - Porady do gry - pomoc z fm 2008 taktyka
po 1 przeczytaj cala instrukcje
po 2 jeszcze raz przeczytaj instrukcje
po 3 przeczytaj fragmenty ktorych nie rozumiesz
po 4 jeszcze raz przeczytaj fragmenty ktorych nie rozumiesz
gdy wykonasz wszystkie 4 etapy bedziesz znal odpowiedz na 2 pytanie

Jesli chcesz znac odpowiedz na 1 pytanie to mozesz faktycznie przeczytac artykul... choc dla mnie byla to strata czasu wiele rzeczy nie trzyma sie tam kupy znalazlem rowniez kilka bledow merytorycznych ktore kompletnie nie sprawdzaja sie tak jak autor pisze ale zeby miec ogolny poglad mozna przeczytac

Co do pytania 3... Ty jestes trenerem wiec to ty chyba powinienes wiedziec co chcesz aby Twoi pilkarze trenowali jesli jednak jestes leniwy wiekszosc graczy poleca trening Tuga choc moim zdaniem najlepiej stworzyc wlasny

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.