Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

dscorp Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Od zawsze zastanawiałem jak najlepiej jest przygotować zespół do sezonu. W trakcie sezonu zawodników z pola mam podzielonych na grupy Defensywa(obrońcy, DMC, MC(jeśli w taktyce jest ustawiony bardziej na grę w destrukcji) i Ofensywa(napastnicy, pomocnicy). ogólne obciążenie staram się by było na tym ostatnim czymś(średnie, ale blisko mocnego). Próbowałem już bardzo różnych wariantów, jednak dalej nie mam przekonania jaki jest właściwy cykl przygotowań.
1. Osobne cykle treningowe (siła prawie na maksa, aerobik średnio blisko mocnego, reszta atrybutów na średnio albo lekko)
2. Taki sam cykl jak podczas sezonu tylko z przesunięciem siły na mocno na czas okresu przygotowawczego
3.Zwracanie uwagi na informacje(dodawanie do treningu siłowego wtedy gdy pojawia sie info "Wymaga odbudowy kondycji" i przeniesie do normalnego cyklu, gdy ono zniknie
4.Nie zmienianie nic w treningu
Z moich obserwacji wynika, że zależy to od bazy, im lepsza baza tym bardziej opłaca się robić jakiekolwiek przygotowanie kondycyjne.

Drugi problem to przerwa zimowa. W krajach takich np. Polska, gdzie przerwa trwa koszmarnie długo nigdy nie wiem czy opłaca się cokolwiek zmieniać. Moim zdaniem to jest błąd, bo w prawdziwej piłce brak przygotowania fizycznego podczas tak długiej przerwy kończyłoby się zawaloną rundą wiosenną. Z uwagą wysłucham każdej porady, bo jak wcześniej napisałem przygotowanie fizyczne do sezonu jest dla mnie chyba największą zagadką i niewiadomą w FM
Załączam screena z normalnym treningiem podczas sezonu i treningiem siłowym dla formacji ofensywnej

Tzar Przodownik pracy

15.04.2008 22:22    #4662     Sufler - Porady do gry - Znajomość języka
Nie wydaje mi się, żeby miało to jakieś znaczenie. Jako przykład przedstawię sytuację jaką miałem w swoim sejwie.
W drugim sezonie Real M. (nie moja drużyna) kupił dwóch środkowych pomocników (jeden ofensywny, drugi defensywny): Włocha i Niemca. Żaden nie znał hiszpańskiego, mówili tylko w swoich rodzimych językach. Od pierwszych spotkań grali świetnie, a sezon zakończyli z najlepszą średnią ocen. Dziwiłem się temu bardzo, że po paru treningach tak łatwo się wpasowali w drużynę, super podawali i strzelali.

Jeśli nie przesadzisz z zakupami, tzn. nie zrobisz z drużyny biblijnej Wieży Babel (każdy gada po swojemu) ;) wszystko powinno być w porządku. Kupując obcokrajowców warto uważać tylko na ich łatwość aklimatyzacji.

ResetPL Młody aktywista

15.04.2008 20:51    #4663     Sufler - Porady do gry - Reprezentacje
[quote=glosik1]Oczywiście po prostu trudne nazwiska (Muszę sprawdzac w kilku save'ach) (ostrzegam że na małej bazie danych lub bez grywalnych niektórych lig moze ic nie byc!)Nicky Salapu(Po pół roku treningu w Bełchatowie sprzedany do Odry Opole za 200 000.
Henry Faarado trudny do kupienia w słabszych klubach 1 ligi pierwszy skład
Jakiś Mxolosi z Namibii(Dobry ale trudne imie i nazwisko nazwisko też na m mój pupil bo urodzony tego samego dnia(nie roku) co ja)Sash Chwale(zambia tani)

Sorry że tak mało postaram sie więcej
potem ale miałem ich na kilku save'ach jak napisałem powyżej
Pozdro[/quote]
Thanks :D Wildze, ze podobnie jak ja często preferujesz grę polskimi klubami i do nich szukasz zawodników...
Pozdro :]
P.S. Musimy kiedyś Łukaszu pogadać przez GG na temat zawodników wartych sprowadzenia do polskich klubów. :PP

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.04.2008 20:47    #4664     Sufler - Porady do gry - Reprezentacje
Oczywiście po prostu trudne nazwiska (Muszę sprawdzac w kilku save'ach) (ostrzegam że na małej bazie danych lub bez grywalnych niektórych lig moze ic nie byc!)Nicky Salapu(Po pół roku treningu w Bełchatowie sprzedany do Odry Opole za 200 000.
Henry Faarado trudny do kupienia w słabszych klubach 1 ligi pierwszy skład
Jakiś Mxolosi z Namibii(Dobry ale trudne imie i nazwisko nazwisko też na m mój pupil bo urodzony tego samego dnia(nie roku) co ja)Sash Chwale(zambia tani)

Sorry że tak mało postaram sie więcej
potem ale miałem ich na kilku save'ach jak napisałem powyżej
Pozdro

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

15.04.2008 19:50    #4665     Sufler - Porady do gry - Brak dyscypliny
U mnie jest dyscyplina.
1. Chcesz podwyżki to prawda dam ci ofertę odrzucisz , chcesz więcej masz wiecej niz 28 lat na listę.O
2.Opuszczasz trening? 2 Tygodnie o suchym pysku
3Czerwona kartka
a (za faul) 1 tyg bez pensji
b (za uderzenie rywala)2 tyg

i wszyscy zadowoleni(no mozę po za winowajcą)(choc większosc i tak akceptuje decyzje)

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
14.04.2008 16:52    #4666     Sufler - Porady do gry - Rozwój klubu w FM08
1. Jak pisali koledzy: warunki masz spełnione (finanse, frekwencja) tak więc możesz pooczekać ;) Jednak na pytanie: Kiedy najlepiej prosić - poczekaj, najlepiej nie stosuj do zarządu większej ilości próśb, bo po jakimś czasie z zasady odrzucą wszystkie (ew. zatwierdzą dt. klubu filii). Z całą pewnością duże szanse będą po awansie do pierwszej ligi, więc proś zaraz po awansie, a lepiej po kilku pierwszych meczach w pierwzej lidze (ażeby komplety w tej lidze też były). Na razie rób transfery, bo priorytetem jednak będzie ta 1. liga (ew. późniejsze utrzymanie), jednak nie szastaj pieniędzmi, bo i na stadion się przydadzą.

2. Zapewne chodzi o sponsoring (bo innej sytuacji ze sponsorowaniem nie spotkałem) z zakładki finanse. Firma X po zakończeniu kontraktu z firmą Y (lu również X) daje propozycję (oczywiście im większe sukcesy tym więszką). Jeśli trafisz na większego inwestora - twoje szczęście.

3. Tu jednak się z przedmówcą nie zgodzę, bo w moim przekonaniu jeśli atrybuty będą spadać, to z przemęczenia, nie z małej chęci do treningu. Oczywiście ciężki trening + dobre rozmowy motywujące robią dużo dobrego, jednak to słaba motywacja, nie ciężkość treningu odpowiada za to, czy piłkarz trenuje z pełnym zaangażowaniem czy nie. Jednak atrybuty mogą spadać z przemęczenia, ew. te atrybuty, które ćwiczysz w mniejszym stopniu (bo wszystkiego w treningu zaznaczyć się nie da) :P

4. Grając w 2. lidze jeszcze możesz znaleść klub patronacki (skoro w 1. lidze polskiej się da?), jednak później to tylko ty możesz płacić (filia). Lepiej proś o patronat teraz, bo po awansie ciężko będzie w ten sposób zarobić. Mimo wszystko korzyści finansowe są z tej współpracy znikome i sytuacji w klubie znacząco nie zmienią. Dla mnie osobiście większą korzyścią jest wypożyczanie zawodników z rezerw klubu patronackiego.
Prosisz albo w Siedzibie Zarządu, albo wchodząc w zakładkę Kluby Filialne kliknij Szukanie Klubu Patronackiego czy Klub Patronacki (coś w ten deseń).

Bartez Przodownik pracy

14.04.2008 16:11    #4667     Sufler - Porady do gry - Rozwój klubu w FM08
1. Pierwszy warunek do rozbudowy już spełniasz, czyli stadion jest wypełniony w min. 90%. być może niedawna wybudowa nowego stadionu może mieć wpływ. Ale jeśli awansujesz do wyższej ligi zarząd prawdopodobnie zgodzi się na powiększenie pojemności.

2.Jak dla mnie jest to sprawa losowa,jest to związane z zaufaniem u zarządu i wsród fanów.Jeśli chcesz by w twoim klubie doszło do zmiany prezesa to w edytorze wejdź w profil tego prezesa i w zakładce Non player data w Board confidence ustaw obie pozycje na 1.

3. może się przekładać bo zawodnik może się nie przykładać do treningów, ale nie musi.

4.W lidze polskiej wystarczy że będzie miał krająwą czyli na poziomie 6000 z pozycji edytora.

Evening Młody aktywista

14.04.2008 15:41    #4668     Sufler - Porady do gry - Rozwój klubu w FM08
1. Gram Doncaster. Wprowadziłem ten klub z 3 do 2 ligi angielskiej i już drugi sezon ocieram się o awans do pierwszej. Na mecze przychodzi komplet kibiców(ok. 15000), finanse też są całkiem niezłe bo 19 mln E na koncie a reputacja z regionalnej wzrosła na krajową. Kiedy proszę zarząd o rozbudowę stadionu to odpowiadają mi, że nie wymaga on rozbudowy. Jakie warunki muszę spełnić jeszcze aby doczekać się powiekszenia stadionu lub wybudowania nowego? Czy na odmowę może mieć wpływ to, że obecny stadion jest nowiuśki bo zbudowany w 2006 roku i kiedy najlepiej prosić o jego rozbudowę?
Proszę o odpowiedź bo zastanawiam się czy wykorzystać budżet transferowy do kupna graczy czy oszczędzać na inwestycję w infrastrukturę.

2. Słyszałem, że podobno jest taka możliwość, że jakiś bogaty inwestor może chcieć zasponsorować nasz klub. Czy to mozliwe i jak to wygląda w praktyce (co sprawia, że może się zainteresować naszym klubem i czy stawia jakieś dodatkowe wymagania)?

3. Czy niezadowolenie z intensywności treningu przekłada się na spadek atrybutów zawodnika?

4. Jaką mój klub musi mieć reputację, żeby nawiazać współpracę dot. korzyści majątkowych?

Muszel Partyzant

13.04.2008 20:57    #4669     Sufler - Porady do gry - Brak dyscypliny
Ale problem w tym, że tylko raz mój zawodnik dostał czerwoną kartkę(wtedy nie uznałem za potrzebne go karać), nikt nie opuszcza treningów, słabe oceny typu 5 też sie nie zdarzają, więc nie mam za co karać, a mimo to zawodnicy mają takie problemy...

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
13.04.2008 20:56    #4670     Sufler - Porady do gry - Brak dyscypliny
Zakładajac, że nie dostawali czerwonych kartek lub opuszczonych treningów (jak napisali koledzy wyżej) możesz ich zjechać po słabszym meczu. Możliwe również, że twój asystent ma mały poziom atrybutu 'Poziom dyscypliny' czy 'dyscyplina w zespole'... jakoś tak.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.