Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
12.02.2008 22:47    #4741     Sufler - Porady do gry - PA a CA
z tym rozwijaniem talentow jest naprawde roznie. wydaje sie ze mamy 2 podobnych zawodnikow a rozwijaja sie zupelnie inaczej. to wszystko zalezy od wielu czynnikow:
1)trening(wydaje sie ze taki sam dla wszystkich ale niektorzy sie poprawiaja a inni nie)
2)baza treningowa
3)mentor(on chyba ukierunkowuje gracza na przyszlosc, dodaje mu ulubione zagrania, polepsza niektore statsy)
4)granie, granie i jeszcze raz granie(najwazniejsze zeby zawodnik nie siedzial tylko co 3 dni gral w meczach o jakas stawke, a w im lepszej lidze gra tym szybciej nabiera doswiadczenia)

ogolnie to co napisal DJJZ tylko moje wlasne spostrzezenie: wypozyczajcie zawodnikow dopiero od 18 roku zycia bo wczesniej maja mizerne szanse na gre w przyzwoitych klubach(nie sa jeszcze w pelni rozwinieci fizycznie) jak i wykozystujcie kluby filialne z krajow gdzie macie ustawione "tylko podglad" ligi. wtedy w zespolach jest wiekszosc szarakow, a nasi gracze wtedy graja non-stop bo sa zwykle lepsi od szarakow. jednak to jak szybko i w jakim stopniu zawodnik sie rozwinie zalezy od pracowitosci, determinacji, ambicji i podobnych uwarunkowan psychicznych oraz oczywiscie PA(do ktorego jednak bardzo ciezko dojsc)

DJJZ Partyzant

12.02.2008 21:54    #4742     Sufler - Porady do gry - PA a CA
U mnie w Chelsea Winjaldum jest lansowany jako nowy Seedorf:):) a co do rozwoju talentów i umożliwianiu im osiągnięcia szczytu PA, to są 4 najważniejsze moim zdaniem czynniki:
1. Ogranie w lidze, pucharach ... ogólnie w meczach o punkty
2. Jak najlepsza baza treningowa
3. Odpowiedni reżim treningowy i trenerzy
4. Przydzielenie młodemu talentowi odpowiedniego mentora, z jak największą ilością boiskowych zagrań (patrz: ustawienie > ulubione zagrania) , to poszerza talentowi gamę zagrań i poprawia technikę:):)

pozdro

Adasix Partyzant

12.02.2008 20:56    #4743     Sufler - Porady do gry - PA a CA
portowiec1992 czasem jest tak, że zawodnik nie ma opisu wielki talent czy coś w tym stylu jak ja sciagnełem Wijnalduma do mojego Auxerre wyskoczyło mu, że to nowy Van Der Vart.
Natomiast, żeby rozwinąc piłkarza, który ma wysokie PA musisz mieć doskonałą bazę treningową ( nie koniecznie szkółke ) Warto wpuszczać piłkarza również do gry w 1 składzie, żeby nabrał doświadczenia ( to mu ułatwi gre i rozwój ) No, ale wiadomo jak trafisz na zawodnika lansowany jako nowy ........ to oznacza,że ma potencja, który musisz mimo wyszkolić. PZDR.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

12.02.2008 20:44    #4744     Sufler - Porady do gry - PA a CA
Można np. ma opis wielki talent to znaczy że ma dużą szansę się rozwinąć na świetnego zawodnika.Żeby zawodnicy osiągnęli szczyt swojego PA to musisz ich wystawiać do gry i mieć świetnie rozwiniętą bazę treningową i szkółkę młodzieżową.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Czemu ma służyć zatrudnianie trenerów (nie mylić z asystentami i managerami rep. juniorów) jeśli w reprezentacjach niema treningu (tzn. jest zakładka ale po jej kliknięciu przenosi mnie do treningu klubu który prowadzę) ?
Czy mimo braku treningu (w reprezentacji) warto zatrudniać trenerów (ktoś zauważył pozytywny aspekt zatrudnienia trenera w reprezentacji ?) ?

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

11.02.2008 08:46    #4746     Sufler - Porady do gry - tugs trening
Kazdy trening ma to do siebie, ze wskutek postepow w sezonie statystyki spadaja - w ostatnich meczach ligowych zawodnicy juz nie pala sie przeciez az tak jak na poczatku do dryblingow itp. Zmeczenie materialu (szczegolnie jesli grasz dobrym zespolem - dochodzi jeszcze puchar europejski, dwa krajowe itp). Zreszta te strzalki nie graja wiekszej roli. Trening w trakkcie sezonu nalezy zmieniac, nie po to, by byly zielone strzalki, lecz po to, zeby ozywienie w zespol wprowadzic. Poza tym, radze zmniejszyc trening fizyczny w trakcie sezonu - pilkarze sa w formie, graja regularnie mecze.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Marcio13 Partyzant

10.02.2008 21:36    #4747     Sufler - Porady do gry - tugs trening
Ja zrobiłem swoje treningi. Na każdą pozycje i jeden dla wszystkich na okres przygotowawczy oraz trening po kontuzji. Trenerzy obowiązkowo 5*. Jeśli widzę jakieś błędy to udoskonalam. Co do treningu tuga to tylko wypróbowałem. Były całkiem przyzwoite efekty, ale nie ma to jak coś swojego, dlatego wróciłem do swojego.

Perez były Minister Literatury

08.02.2008 02:00    #4748     Sufler - Porady do gry - iwestycje
Gram już kilka lat w PSV i obok Zbiórki funduszy Inwestycje mają zerowy stan. Tylko pytanie - czy to aż takie istotne? :P

Frej: czytaj co autor pisze :P Jak się pyta o zakładkę Dochody to co mu tłumaczysz rozbudowę stadionu czy bazy treningowej. Jeszcze nie słyszałem o tym, żeby zbudować coś, wydać na to kasę i sobie zapisać na dochód :>

Temat niech wisi, może ktoś coś sensownego powie :)

Frej Młody aktywista

08.02.2008 01:18    #4749     Sufler - Porady do gry - iwestycje
Inwestycje np w Rozbudowe stadionu, bazdy treningowej. Wybubudowania akademi pilkarskiej.

Wojtinho90 Partyzant

07.02.2008 21:24    #4750     Sufler - Porady do gry - Pozwolenie o praczę część...
No tak... Leicester to solidna firma. Wielu młodych gwiazdorów ogranych w reprezentacji na tyle, aby dostali pozwolenie na pracę, tam sprowadzisz. Zazwyczaj jest tak, że zawodnik może przejść do Twojego klubu mimo jego braku. Nie może grać, ale może być wypożyczony do klubu z kraju Unii Europejskiej, gdzie takowe pozwolenie nie jest wymagane. Tam po pewnym czasie, nawet jeśli tylko siedzi na ławce w czasie treningów, otrzymuje obywatelstwo danego kraju. Wtedy pozostaje tylko cieszyć się, że nasza perełka (słabym zawodnikom nie płaci się za to, że dadzą się wypożyczyć, bo przecież w tym okresie pokrywamy wynagrodzenie) może błyszczeć już u nas. Przede wszystkim polecam Belgię. Z autopsji wiem, że tam "załatwianie" obywatelstwa trwa najkrócej.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution