Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

jaqb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.12.2007 00:07    #4961     Sufler - Porady do gry - Karanie graczy w FM2008
Możesz ukarać gracza w inny sposób, np. relegować go do rezerw, zwiększyć reżim treningowy, wystawić na listę itp.

pierdutka Przodownik pracy

05.12.2007 15:17    #4962     Sufler - Porady do gry - kontuzja
Nie photoshop , bo kolegi raczej nie stać bo cena ponad 1000 zł odstrasza ;) Jakoż mi zawodnik na 2 lata wyleciał ... Bo złamał nogę na treningu ... A na forum Si koleś miał graja Ballacka , który zginął w wypatku samochodowym :)

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
04.12.2007 19:32    #4963     Sufler - Porady do gry - Karanie graczy w FM2008
pierdutka Ty jestem jednym wielkim Bugiem, poprostu w FM08 nie da się ukarać gracza bez oczywistego powodu, czyli jak np. czerwona kartka w meczu lub nie stawienie się gracza na treningu, więc nie jest to żaden Bug, tylko tak poprostu jest zrobiona gra i tyle
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

irekrog17 Żołnierz frontu ideologicznego

04.12.2007 19:31    #4964     Sufler - Porady do gry - Karanie graczy w FM2008
Gdy zawodnik dostanie czerwoną kartkę lub nie stawi się na treningu, pojawia się opcja kara za brutalne zahcowanie lub kara za nieodpowiednie zachowanie.
Chyba gdy zawodnik dostanie 5 lub mniej to wtedy go możesz ukarać.
Chyba SI zrobiło specjalnie taką opcje, żeby nie karać zawodnika bez powodu, tak jak to było we wcześniejszych FM-ach ;)

Piotrś Młody aktywista

03.12.2007 21:23    #4965     Sufler - Porady do gry - Trudność FM2008
Taa jest trudny:) przynajmniej dla mnie:P ... dla przykladu fm 07 każdy 1 ligowy zespół mogłem stworzyc dosc łatwo:P dobre transferyy typu cieluch nowak napierała(znalezieni przezemnie nie piszcie mi o tym ze wszystko z talentów) zmodyfikowany diamencik:) i odpowiedni trening i reszta to juz była może nie łatwizna ale szło zawsze w miare dobrze:)
a czesto nawet mistrzostwem w pierwszym sezonie:P a teraz mimo wszystkiego tego samego jest o wiele ciekawiej bo mimo ze mefiu cieluch nadal daje rade:) to jednak jest realistyczniej:P bo nie strzela mi 5 goli i nie wygrywam 5 do 0.diament nie jest idealny;P itd itd xD :) jak mam dobra passee to wygram 3-4 mecze (grając zespolem typu górnikiem czy lks) i pózniej jest wtopa:P
ale mi sie to podoba;) dawno nie poswieciłem tyle tej grze na wszelkie analizy kazdego detalu xD Tylko jedyne co sie boje xD ze nieraz coś dobrze poprawiam a nie idzie przez jakis boogg:D (ale to przez to ze tyle sie w tym roku tego naczytałem...:P)

jarek19883 Żołnierz frontu ideologicznego

02.12.2007 23:17    #4966     Sufler - Porady do gry - kontuzje
racja;)A co do tematu kontuzji to pewnie jedna z wad tego treningu...

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

02.12.2007 20:58    #4967     Sufler - Porady do gry - Kurza slepota ogarnia Fm-a
Jak juz cos to Kranjcar...
Taktyka, slabsze staty fizyczne i psychiczne, nieumiejetne wystawianie graczy na pozycjach na ktorych nie graja zbyt dobrze, trening...............................

dmx2000 Partyzant

02.12.2007 20:33    #4968     Sufler - Porady do gry - FM GENIE SCOUT
Samo posiadanie zawodnikow o wysokim potencjale nie gwarantuje sukcesow przeciez. Nigdy tez nie mozna byc pewnym tego jak rozwinie sie zawodnik. Sam genie scouta uzywam nie tylko do wynajdywania zawodnikow ale takze do obserwacji tego jak zmieniaja sie atrybuty zawowdnikow na roznych schematach treningu. Ogladam tez ukryte atrybuty pilkarzy, o ktorych skauci nie informuja. Jak wszechstronnosc chociazby. Przeciez w realnym swiecie tez latwo ocenic jak wszechstronny jest zawodnik. Albo czy jest profesjonalista czy nie. Coprawda skauci informuja czasami czy zawodnik ma profesjonalne podejscie albo czy jest zdeterminowany ale nie informuja o wszystkich ukrytych atrybutach. Odnosze wrazenie, ze wybieraja losow jeden ukryty atrybut i o nim podaja informacje a o pozostalych juz nie informuja. Jak napisal Gonzales, poki skauting nie zostanie polepszony ciezko bedzie sie gralo bez genie scouta.
I jeszcze odnosnie tych wszystkich gosci, ktorzy narzekaja na to, ze scout jeszcze nie wyszedl. Nie dosc, ze Genie robi ten program calkowicie za darmo poswiecajac swoj cenny czas to jeszcze znajduja sie tacy, ktorzy potrafia narzekac na to, ze jeszcze ten program nie wyszedl. Jak dla mnie to szczyt bezsczelnosci juz jest.

nbw Partyzant

02.12.2007 19:46    #4969     Sufler - Porady do gry - Kurza slepota ogarnia Fm-a
pierdutka, czy sprawdziłeś w swoim przypadku choćby jedną z uwag przedstawionych powyżej?

Ja podejdę do tematu inaczej - przede wszystkim, nie podałeś jakim grasz ustawieniem i jak ofensywnie mają grać Twoi gracze. Z doświadczenia wiem, że rzadko kiedy warto ustawiać mentalność drużyny na Attacking - mnoży to sytuacje ale rzadko kiedy coś z nich przychodzi. Normal jest w sam raz.

Prowadzi to nas do kolejnego ważnego aspektu - jeśli grasz ofensywnie, w szczególności krótkimi podaniami i z szybkim tempem akcji to musisz się liczyć z wytrzymałością fizyczną swoich zawodników (i ich kondycją).

Zatem, jak wygląda sprawa kondycyjnego przygotowania Twojej drużyny przed i po meczu? Czy przed sezonem zaaplikowałeś swoim zawodnikom trening kondycyjny? Czy przypadkiem nie grasz cały czas tym samym garniturem zawodników?

Inna sprawa - czy samodzielnie motywujesz zawodników? Kiedyś bardzo cieszyłem się na tę funkcję, ale SI popisowo ją spierd... więc osobiście uważam, że bezpieczniej jest zatrudnić dobrego asystenta i zwalić gadki przedmeczowe na niego.

W moim odczuciu, Twoi zawodnicy są przemęczeni, prawdopodobnie nie przeprowadziłeś odpowiedniego przygotowania kondycyjnego przed sezonem a w dodatku masz zbyt intensywne treningi na co dzień. W lidze angielskiej rozgrywana jest masa meczów i warto zjechać z intensywnością treningu o parę procent. Moge strzelać, że pewnie grasz też cały czas tymi samymi piłkarzami, co również nie wpływa pozytywnie na ich "świeżość".

Podobną sytuację miałem dawno temu w lidze polskiej i powodem było właśnie fatalne przygotowanie kondycyjne piłkarzy i przemęczenie składu.

Piotrś Młody aktywista

02.12.2007 16:30    #4970     Sufler - Porady do gry - kontuzje
pucek hmm po co masz im cos udowadniac?... Ja bym sobie darował ... Trening dla mnie nie jest za dobrze dopracowany:P dlatego mecze sie nim krótko i byle jak:D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.