Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.11.2007 15:42    #4991     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
@sefko1 dział w takiej formie jaką przedstawiłeś (czyli nie gotowe taktyki a PORADY taktyczne) byłby najlepszym wyjściem.
Omówienie zalet i wad płynących z rozmaitych rozwiązań np. krycie, preferowane podania, ustawienie linii pomocy pomoże mniej zaznajomionych z wiedza taktyczną .
Niektórzy sądzą że lata praktyki w FM wystarczą, ale założę się że niektórzy z Was mają do czynienia z prawdziwymi zajęciami np. na AWF lub są pasjonatami dobrze znającymi m.in pozycje książkowe wymienione przez ag-25.
Wiadomości czy szczegóły jakie mogą nam (jeśli zechcą) dostarczyć mogą mieć zerowe przełożenie na taktyke w grze, ale wiedza nikomu nie zaszkodziła, a może dzięki temu ktoś odkryje jak nie nowe super ustawienie ("piramidka" :P) to choć nową jakość z oglądania meczy :)
Jestem wrogiem używania gotowych taktyk, wszystkich edytorów,skautów ( jedynie toleruję gotowe treningi bo w normalnych warunkach managera interesuje tylko intensywność treningu ewentualnie wydaje komuś polecenie by poćwiczył np. strzał, choć i tak jak mam już wykrystalizowany skład każdemu rozpisuję trening indywidualny - wcześniej nie chce mi się bawić w "kalibracje";) ale zwolennikiem poszerzania wiedzy i wymiany doświadczeniami.
Bo tylko nierozsądny człowiek (lub wietrzący bug w grze) wierzy w złotą taktykę, która zadziała w każdych warunkach - bo przecież jak mam w klubie 3 dobrych PŚ to nie bęę grał na siłe skrzydłowymi którzy sa mizerni "bo tak ktoś Śląskiem wygrał 10x Oranfe Ekstraklasę), 1x LL,2 UEFA a cwierćfinały to w takich imprezach ma zagwarantowane " ;)

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

27.11.2007 09:08    #4992     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
Ludzie, możecie sobie pisać tu o tym dziale, ale zrozumcie to nic nie da. To nie ważne czy ktoś chce dział talenty, czy nie chce, czy będzie potrzebny czy nie. Trzeba o tym napisać do adminów, tylko nie ma działu redakcja (no bo po co taki dział, przecież użytkownikom nie jest potrzebny kontakt z adminami). Nie wystarczyłoby napisać samych maili adminów i jakimi działami się zajmują? Skoro dział talenty został zrobiony w miarę szybko, to kilka maili można napisać w 5 minut (no może trochę przesadzam niech będzie te pół godziny). Wtedy nie byłoby tego tematu i całej dyskusji. To było po pierwsze.

Po drugie co do samego działu talenty, pomysł jest dobry, ale forma zła. Nie powinno być tak, że możesz ściągnąć gotowe taktyki. To powinny być podstrony z ogólnymi zagadnieniami np: plusy i minusy poszczególnych formacji (4-4-2 ; 4-5-1 itd.), gra z rozgrywającym, odgrywającym, gra skrzydłami, środkiem, pressing, krycie strefowe 1 na 1, czy strefowe itd, itp.

I wreszcie po trzecie nie rozumiem dyskusji na temat potrzeby takiego działu (że samemu powinno się ustalać własną taktykę). Czyli co, może dział grafika też usunąć? (to też jest czyjaś praca, samemu sobie róbcie własne grafy) Edytory też? (grać nie umiecie to się nauczcie, a nie oszukiwać mi tu). Poradniki - out! Powiecie teraz: "No dobra, ale autor grafiki, czy edytora, pozwolił umieścić tu swoją pracę i możemy z niej korzystać. Po za tym nikt nie każe mi z nich korzystać." No właśnie. To jest wszystko dobrowolne. Nikt nie każe ci wchodzić do działu talenty i kupować je jak leci. Ale to nie jest tak że kupisz utalentowanych graczy i będziesz wygrywał wszystko jak leci. Nie. oni muszą być dobrze pokierowani, muszą być pod opieką świetnych trenerów i być poddanym jak najlepszemu treningowi. Dlatego u jednego gracza taktyką x wygra LM, a drugi gracz tą samą taktyką spadnie z ligi.

Podsumowując jestem za działem "Taktyka" ale w formie o której napisałem wyżej.

ag-25 Partyzant

26.11.2007 22:50    #4993     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
Do jaruone - odnośnie tych strzałek i pozycji, te koszulki bądź kropki oznaczające zawodników informują Cię o pozycji zawodników w obronie i ataku (bez ruchu piłkarzy) natomiast jeżeli dasz zawodnikowi np. w ataku strzałkę do tyłu, będzie on grał za napastnikiem (w ataku) a będzie bronił wyżej ze względu na swoja pierwotna pozycję (czyt. koszulka/ kropka).

Do klim1981 1000% racji!!! :)

Co od samego pomysłu to jestem jak najbardziej za, ale w formie wskazówek, porad itp. (Już kiedyś próbowałem taki temat założyć/ przemycić - "porady, wskazówki..." ale wszyscy mnie zjechali, a inicjatywę miałem dobrą) gram w Managera już ponad 10 lat i chętnie w takim temacie bym pomagał.

Co do samej wiedzy o taktyce proponuję poczytać kilka książek t/j "Piłka Nożna: Taktyka" i "Piłka Nożna: Trening" Talaga J. bądź książkę Miłosza Stępińskiego (kiedyś był skautem w Pogoni) "Taktyka współczesnej piłki nożnej". Warto!!!

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

26.11.2007 18:25    #4994     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
Ludzie... Przecież każdy ma prawo grać tak jak chce. Nie zabraniajcie komuś używać czegoś jeśli tego chce i nie szkodzi innym. Czyli opowiadania Bartosha!, teksty opisujące taktyki też mają zniknąć? A może ktoś np. uwielbia bawić się taktyką a nie znosi ustawiania treningu. To co? Ma się męczyć z tą grą? Ma się do niej zniechęcić, bo nie sprawia mu przyjemności? Oczywiście, są ludzie, którzy z tym przesadzają ale to już ich sprawa, ich decyzja.

Nie chcecie z tego korzystać to proszę bardzo. Nikt Wam nie każe zaglądać do działu talenty, nikt Was nie zmusi do oglądania działu taktyk, którego powstanie popieram.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

26.11.2007 17:57    #4995     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
będę zapewne w mniejszości, ale mam nadzieje że taki dział NIGDY NIE POWSTANIE!

do tych którzy za moją wypowiedz chcieli by zaraz urwać głowę : wiem, wiem, ble ble ble, i tak nie trafiają do mnie te argumenty ...

ludzie opamiętajcie się ! macie: scouty, edytory, porady na suflerze, dział talenty, treningi, czy naprawdę chcecie grac w gotową grę ?!

Czy naprawdę chcecie sie chwalić że : gram taktyką stworzoną przez pana ... , mój dream team składa się z zawodników w 99% zamieszczonych w talentach na cmrv , używam treningu Toug(czy jak mu tam jest), mój pozostały 1% - 1 zawodnika znalazłem używając scouta, i można tak wymieniać ...

Ile frajdy to sprawi że w taki sposób z polskiej drużyny stworzycie kolejnych Galacticos ?

To tak jakby grac w grę w której nie można przegrać ...

A manager ... wiadomo jaki jest : raz na wozie raz pod wozem, i to jest w nim piękne że zawsze po przegranym meczu przychodzi czas na rewanż :)

pozdro dla wszystkich i życzę żeby wszyscy byli częściej na tym przysłowiowym wozie :)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
25.11.2007 12:42    #4996     Sufler - Porady do gry - Jak usunąć trening
Trening - Edytuj programy
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Damian1994 Partyzant

25.11.2007 12:26    #4997     Sufler - Porady do gry - Jak usunąć trening
Mam pytanie jak stworze trening to jak go moge usunąć??
Próbowałem nacisnąć delete ale nie usunął się.

Z góry dzięki

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

25.11.2007 10:33    #4998     Sufler - Porady do gry - Tug's Training FM 2008
ale w nim nie ma treningu przygotowawczego?

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

24.11.2007 17:10    #4999     Sufler - Porady do gry - Tug's Training FM 2008
[quote]Jeśli uważasz, że żaden z zawodników nie pasuje do reżimu, przydziel go do reżimu, do którego Ci się wydaje, że by pasował,
Jeśli posiadasz lewego obrońcę, który lubi atakować, przydziel go do Defensywnego lub samego Pomocnika,
Jeśli Twój atakujący pomocnik jest maszyną do strzelania goli, daj mu trening strzelecki...
Trening stałych fragmentów gry jest obniżony, więc jeśli masz zawodników, którzy lubią uderzyć z wolnego, przydziel im identyczny trening, ale zwiększ stałe fragmenty.[/quote]

plich15 Partyzant

24.11.2007 17:05    #5000     Sufler - Porady do gry - Tug's Training FM 2008
mogli byście napisac do jakich treningów poprzydzielac np.skrzydłowych pomocników,bocznych obronców itp bo umnie kiepsko z angielskim ;p

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.