Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

jaqb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
22.06.2007 14:04    #5301     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki u trenerów
Sorry za drugi post z rzędu, ale mam jeszcze jedną wątpliwość jeśli chodzi o trening w FM 07. Jeśli słaby zespół zatrudni wybitnych trenerów powinien wzbić się na wyżyny -oczywiście jeśli stać ich na takiego trenera. Moje pytanie: jak ilość gwiazdek (przy treningu) wpływa na zespół, czy jeśli przy treningu na ***** piłkarze osiągają swoje max PA to przy np. *** połowę? Czy to raczej chodzi o szybkość osiągnięcia maxa PA? A kwestia bazy treningowej? Może ktoś to sprawdzał lub sprawdzi.... . Z moich doświadczeń zauważyłem jedynie, że przy transferach niektórzy piłkarze cieszą się, że mam dobrą bazę treningową. Natomiast nie rozumiem, jak to jest z klubami filiarnymi: np. w korzyściach jest napisane, że dany klub słynie ze szkolenia wielu talentów (czy coś w tym stylu) a ma cienkich trenerów i słabą bazę???

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

22.06.2007 13:21    #5302     Sufler - Porady do gry - Ilu trenerów na trening?
Wisniczanin z tego co widze to chyba nie do konca pokumales o co chodzi. Jemu chyba szlo o to jakie ma byc obciazenie trenerow, nie treningu. Jesli jestem w bledzie to mnie z niego wyprowadzcie. A wracajac do sedna, to obciazenie trenerow najlepiej lekkie, zeby sie nie zajechali, bo wtedy efekty treningu moga byc mniejsze.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
22.06.2007 08:18    #5303     Sufler - Porady do gry - CA i PA - można uporządkować?
Nie jest ci wstyd robić takich błędów w nazwie tematu, który wszyscy mimowolnie zobaczą? (....)

Jeśli ustawisz obronę na zero, to napastnik w ogóle nie będzie tego trenował, żadnych ćwiczeń defensywnych. Ustawiając jakikolwiek trening na maksymalną wartość, piłkarze będą więcej czasu spędzać nad owym treningiem, a atrybuty będą rosły szybciej. Natomiast jeśli ustawiłbyś wszystkie wartości na max - wtedy twoi zawodnicy byliby przemęczeni (wręcz skatowani!) i możliwe, że statsy mocno poszłyby w dół.

Ciartur Młody aktywista

22.06.2007 07:13    #5304     Sufler - Porady do gry - CA i PA - można uporządkować?
Na forum przeczytałem że Pa to maxsymalne umiejętności, a treningiem wskazuje się komputerowi które cechy mają rosnąć więc moje pytanie brzmi czy jeśli w treningu Napastników dam Obronę na zero a strzłały na max to czy te punkty z obrony zabierze i doda do tych z treningu.
Np. Mój zawodnik ma CA=95 a PA=100 to jeśli nic nie będe trenował przez dwa miesiące to CA mu spadnie, a jeśli przez kolejne dwa miesiące każe mu trenować tylko strzały na maksa, reszta na zero to czy jego punkty strzałów będą rosnąć do osiągnięcia poziomu PA czy zatrzymają się i nie będą rosnąć przy np.CA=97, chodzi mi ogólnie o to czy zawodnik może osiągnąć tylko określony poziom np.strzałów z dystansu czy rośnie ciągle do osiągnięcia poziomu ma lub liczby 20 w jego profilu?
Proszę o odpowiedzi
POZDRO

Mattii Przodownik pracy

21.06.2007 22:38    #5305     Sufler - Porady do gry - Ilu trenerów na trening?
zrób trening a następnie zobacz jakie jest jego obciązenie,jeśli jest średnie np.dla tatyki to zatrudnij jeszcze jednego trenera z i przydziel go do taktyki.Chodzi o to zeby obciązenie po zrobieniu treningu nie było średnie lecz lekkie.

wolek1986 Partyzant

21.06.2007 22:31    #5306     Sufler - Porady do gry - Ilu trenerów na trening?
Witam
Ilu trenerów powinno być na każdy element treningu?? W seniorach mam 35 piłkarzy a w 20 juniorach

baymun Partyzant

21.06.2007 12:27    #5307     Sufler - Porady do gry - Spalone a umiejetnosci
mam pewien problem

Czy da sie w jakiś sposób zmniejszyć ilość spalonych u napastników? Poprzez te spalone
moja drużyna strzela mało goli i sprawia mi to duże problemy.

Czy potrzebne jest jakiś specjlany trening?

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Wchodzisz w trening dajesz mu jakąś robote, np. Siłe i masz pokazane.

m11r Partyzant

po danych z profilu trenera tu masz wartosci jakie trener musi spelnic na 5 giwazdek

Siła:
Kondycja >= 18
Aerobik:
Kondycja >= 18
Um. Bramkarskie:
Trening bramkarski >= 18
Taktyka:
Taktyka >= 18
Obrona:
Defensywa =18 i Taktyka >=18
Defensywa =19 i Taktyka >=14
Defensywa =20 i Taktyka >=10
Panowanie nad piłką:
Technika =18 i Mentalność >=18
Technika =19 i Mentalność >=14
Technika =20 i Mentalność >=10
Atak:
Ofensywa =18 Taktyka >=18
Ofensywa =19 Taktyka >=14
Ofensywa =20 Taktyka >=10
Strzały:
Technika =18 Ofensywa >=18
Technika =19 Ofensywa >=14
Technika =20 Ofensywa >=10
Stałe fragmenty
Technika =17 Mentalność+Ofensywa >=39
Technika =18 Mentalność+Ofensywa >=36
Technika =19 Mentalność+Ofensywa >=33
Technika =20 Mentalność+Ofensywa >=30

sefko1 Przodownik pracy

20.06.2007 13:41    #5310     Sufler - Porady do gry - Gwiazdki u trenerów
Acha i zeby nie było nieporozumień. Atrybuty trenerów tez sie zmieniają. Tak więc trener 5 gwiazdkowy moze po jakimś czasie spaść do 4 gwiazdek.

P.S. Podane wyżej atrybuty dotyczą treningu jednej cechy przez jednego trenera. Jeśli musi trenować większą liczbę cech -> wartość gwiazdek spada.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution