Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
1. Podejrzewam, że odpowiedni trening dla napastników powinien załatwić sprawę.

2. Zmiany taktyki w czasie spotkania powinny zależeć głównie od sytuacji na boisku - jeśli masz inicjatywę, stwarzasz sytuacje bramkowe, nie warto cofać się do defensywy. Natomiast jeśli bronisz się zaciekle, a twoi dwaj obrońcy dostaną czerwone kartki warto jest ściągnąć z boiska jakiegoś napastnika albo pomocnika i wprowadzić za niego defensora.

3. Słabe podania mogą być wynikiem niskiego współczynnika Podania i, jak wspomniałeś, niskiej klasy rozgrywkowej, a co za tym idzie słabych piłkarzy. Pokombinuj z taktyką, różnie poustawiaj podania dla zespołu, a na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.

sm1leY Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
o skuteczności wykanczania akcji u napastnika decyduje opanowanie,co do tych niecelnych strzalow to może twoi piłkarze mają taką specjałkę, tzn. wejdź w zakładke ustawienia dla danego piłkarza i zobacz czy nie ma tam specjalności "strzela z dystansu" czy "strzela z pierwszej piłki" Do tego nieskuteczność zależy też ogólnie od umiejętności gracza które w serie B nie są najwyższe... AA i to na pewno nie jest kwestia treningu
[quote]Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne?[/quote]
To też zależy z kim grasz i jaki zawodnik wypada ze składu... Jeśli grasz z jakimś słabym przeciwnikiem to np. gdy czerwona kartke dostanie obronca zmien napastnika na pomocnika i przykladowo graj dość ofensywna 3-5-1 , jesli grasz z kims dobrym radze uzupelnic braki w obronie i zagęscic srodek pola.
[quote]Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?[/quote]
To na pewno w jakimś stopniu zależy od poziomu ligi ,bo wiadomo piłkarze tam występujący nie są jacyś super... Może aby debilnie nie wykopywali piłki przed siebie ustaw gre na odgrywającego do ktorego będą kierować piłki lub ewentualnie gre na rozgrywającego przez ktorego bedzie przechodzic wiekszosc podac i ktory bedzie rezyserem gry, choc odpowiedniego kandydata na dobrego rozgrywajacego trudno znaleźć w serie b ;/
Przypomne iz najwazniejszymi u niego atrybutami sa podania,gra bez pilki,technika,kreatywnosc i wytrzymałosc choc przydaje sie tez szybkosc,drybling i strzaly z dystansu

PiotrekS Partyzant

Cześć. Mam trzy krótkie pytanie. Otóż gram Piacenza Calcio, która rozgrywa mecze w Serie B. Pierwszy problem jest taki, że moja zawodnicy - owszem dochodzą do pozycji strzeleckich bardzo często, ale rzadko je wykorzystują tj. nie trafiają w bramkę. I co mam z tym zrobić? Czy to jest kwestia treningu? A może czegoś innego?

Drugie pytanie dotyczy czerwonych kartek. Kiedy zawodnik z mojego zespołu dostanie czerwoną kartkę warto się cofnąć do defensywy i się bronić czy to raczej nie jest konieczne? Moje ostatnie pytanie dotyczy podań. Otóż moi zawodnicy źle podają. Mają piłkę i podają nie do swoich kolegów tylko do rywala, lub biegną i tracą piłkę. Czy to też jest problem treningu, czy raczej niskiej klasy rozgrywkowej?

Za pomocne odpowiedzi z góry dziękuję.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
02.05.2007 00:17    #5434     Sufler - Porady do gry - Pytanko....
Ok...

Ja nie mam problemów z kontuzjami, a z tego co się orientuję wy macie je dlatego, że dajecię obciążenie treningowe dla wszystkich zawodników na "bardzo wysokie" czy tam "wysokie", a ono powinno oscylować w okolicach wartości ŚREDNIE! Max - górne granice ŚREDNIEGO obciążenia!

Wartości wtedy rosną (nawet bardzo przy dobrych trenerach, dobrej bazie treningowej), a i probelmu z kontuzjami nie ma.

(chociaż czasem gra oszukuje i bardzo często zdarza mi się, że zawodnik, kóry jest w bardzo wysokiej formie [wysokie noty, albo bramkostrzelny] łapie kontuzje z niczego... to jest akurat troche denerwujące...)

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

30.04.2007 22:21    #5435     Sufler - Porady do gry - Urlop
Możesz tylko wysłać graczy na dodatkowy urlop:
profil piłkarza> program treningowy> odpoczynek> czas
lub przed sezonem [zalecenia fizjoterapeuty, gdy gracze są przemęczeni].
P:)

aberdeen Młody aktywista

30.04.2007 13:08    #5436     Sufler - Porady do gry - awans klubu filialnego
Mam klub filialny w II lidze holenderskiej, który ma aspiracje do gry w I(zapewnił sobie już gre w barażach). Pytanie brzmi: Czy grając na łatce 702 jeśli klub filialny awansuje do tej ligi w której gra mój zespół, to przestaniemy być klubami partnerskimi? Kiedyś gdy grałem jeszcze grałem w wersji 7.0.0 i kiedy klub filialny awansował do wyższej dywizji to dostałem informacje, że nasza współpraca została zerwana, bo gramy w tej samej lidze. A może poprostu przepis ten dotyczy tylko niektórych lig (wtedy grałem ukraińską)? Pytam bo mój klubik filialny ma dobrą bazę treningową i nie chce go stracić. Wiec jesli nic sie nie zmieniło w tej kwestii, to będę ich musiał troszke osłabić (w całej kadrze mają tylko 2 swoich zawodników, reszta wypożyczona ode mnie!:))

jordaneq Młody aktywista

27.04.2007 21:15    #5437     Sufler - Porady do gry - Wykresy na liczby
wylacz efekty treningu

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

27.04.2007 21:14    #5438     Sufler - Porady do gry - Wykresy na liczby
masz taka ikonke w prawymgornym rogu gdy ogladasz profil zawodnika.tam zmieniasz miedzy jednym a dtugim.a i sa tam jesszcze efekty treningu.

bury86 Młody aktywista

27.04.2007 14:44    #5439     Sufler - Porady do gry - Obiekty mlodziezowe
Ile potrzebuje kasy zeby zarzad zgodzil sie na ich rozbudowe? gram Slaskiem, zaczynam sezon 2011/12 , prawie 11 mln euro w kasie klubu i 3 na transfery, super wyniki w lidze, upragniony awans do LM ,a zarzad nadal narzela ze ma za male fundusze na rozbudowe:/ baze treningowa przebuodowali juz 3 razy, bez problemow. Mam w skladzie 3 super 16latkow, z tego 1 gra prawie w kazdym meczu w orange,ale wiem ze gdybym rozbudowal se obiekty mlodziezowe moglbym wyszkolic duzo wieciej takich talentow, a warto bo juz jednego opchnalem za 1,5mln euro.

aberdeen Młody aktywista

25.04.2007 17:27    #5440     Sufler - Porady do gry - Niechciany transfer
Niestety ty jesteś tylko managerem, a prezes decyduje o wszystkim. Szkoda tylko, że nie ma opcji, że jęsli prezes chce pozyskać lub sprzedać jakiegoś grajka to możesz z nim pertraktowć w tej sprawie, może chociaż postawić ultimatum (tak jak to jest obecnie w kwestii zwiększenia budżetu czy rozbudowania bazy treningowej). Miejmy nadzieje, że w FM 2008 coś takiego będzie. Było by ciekawiej prawda?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.