Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

rafiraf Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.03.2007 15:54    #5531     Sufler - Porady do gry - pękające żebra
Te kontuzje w patchu 7.0.2 to porażka - w 1 meczu nałapałem 5 (PIĘĆ) kontuzji. Dwie 3-4 miesięczne, jedna 7 miesięczna i dwie 1 miesięczne. O treningach nie wspomne. A w tym pamiętnym meczu najzabawniejsze jest to, że 3 razy kontuzjował się prawy pomocnik (kontuzja-zmiana, kontuzja-zmiana, kontuzja-zmiana). Szkoda gadać. :)

sefko1 Przodownik pracy

27.03.2007 15:07    #5532     Sufler - Porady do gry - pękające żebra
MI tam kontuzje tak bardzo nie przeszkadzaja. Wkurza mnie jedynie to, że zdarzają się seriami. To wkurzjące jak na jednym treningu nagle kontuzje lapie 3-4 graczy. To mało prawdopodobne.

kurak69 Przodownik pracy

27.03.2007 13:27    #5533     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
to ze napisal pare glupot to jedno... Ale probuje mnie i veron3-a do tego przekonac caly czas. Dlatego poczulem sie w obowiazku wytlumaczyc mu na czym polega jego niewiedza. Przeciez sam tu nie zaczelem pisac o szczegolach kwesti treningu w rzeczywistosci tylko pytalem o opinie na temat sprobowania czegos takiego w virtualnym swiecie FM-a. A wojciak sie oburzyl ze gadam glupoty... Tylko chyba nie ja gadam glupoty...

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

27.03.2007 13:27    #5534     Sufler - Porady do gry - pękające żebra
gram Vauxhall Motors i mam 1 problem , pękające żebra moich piłkarzy od początku sezon miałem ok.12 konruzji i wszystkie kontuzje były spowodowane pękniętymi żebrami
gram na treningu podstawowym

veron3 Partyzant

27.03.2007 12:10    #5535     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
kurak69 daje ci przykłady a ty ciagle obstajesz przy swoim... nie musze ci nic udowadniac tym bardziej w tym miejscu, a o takich rzeczach jak trening indywidualny wie każdy trener i ja również bo nim jestem.

kurak69 Przodownik pracy

27.03.2007 11:48    #5536     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
aktualnie pisze prace semsestralna na studiach: "Błedy w kształtowaniu wytrzymałości tlenowej i beztlenowej w ostatnim etapie wieku juniora" wiec akurat mam duze pojecie o czym mowie. Wszystkich pozycji nie przeczytalem od deski do deski ale akurat wiem gdzie co szukac bo pisze z nich prace.

Tak mnie smieszysz tymi tezam z polowy lat 80-tych o 3 grupach profili motorycznych (szybkosciowcow, wytrzymalosciowcow i graczy o zrownowazonym profilu motorycznym) że smiem twierdzić że albo zrodlem twojej wiedzy jest kolega z A klasowego klubu z Ciochowic czy jeszcze jakiesgos "większego " ośrodka szkolenia piłkarzy , ewentualnie moze w twojej miejscowosci zamkneli biblioteke i twoja ostatnia lekturą byl dodatek sportowy "Trybuny Ludowej" z 1983 roku opisujący błedy szkoleniowe w prowadzeniu kadry Antoniego Piechniczka... koncze z uszczypliwościa i przechodze do rzeczy:

A teraz specjalnie dla Ciebie:

[...] W nowoczesnym treningu tlenowym nie dopuszczalne jest stosowanie tych samych obciążeń dla zawodników typu wytrzymałościowego i szybkościowego a nawet tych samych obciążeń dla zawodników tego samego typu. [...] Przyjmuje sie w praktyce szkoleniowej, że określając tolerancje organizmu do określonych obciążeń treningowych jestesmy w stanie wytyczyć każdej jednostce właściwy program obciążeń (predkość progowa, próg przemian beztlenowych PPB 4mMol/l krwi) [...] w związku z możliwościa monitorowania wszystkich waznych wartosci (praca serca, stężenie mleczanu) po każdej jednostce treningowej mamy możliwość całkowitej indywidualizacji obciążeń treningowych dla kążdego z naszych zawodników. [...] możliwość monitorowania organizmów w klubie pozwala zrezygnowac z standartowego podziału dużyny na wytrzymałościowców, szybkościowców i kompilacje tych dwóch cech. [...] szczególnie duze znaczenie zindywidualizowany dobor obciążeń treningowych ma w okresie kształtowania wytrzymałości i szybkości przed sezonem. W tym okresie monitoruje się organizm nawet czterokrotnie w czasie doby. Dzieki temu mamy mozliwość eleminacji bledow zwiazanych z niedociążeniem badz przeciązeniem organizmu jeszcze przed pojawieniem sie wyraznych sygnalow ze strony sportowego organizmu. [...] Wielu polskich szkoleniowców podobnie jak ich zagraniczni koledzy tej rangi jak np. Arsene Wenger zindywidualizowalo całkowicie program obciążeń treningowych w stosunku do konkretnych jednostek w duzynie. Dzieki temu wykorzystuja w stu procentach predyspozycje motoryczne swoich zawodnikow. [...]

źródło:
prof dr hab. Jan Chmura - "Szybkość w Piłce Nożnej", AWF Wrocław - Zakład Motoryczności Gracza, Wrocław, 2005

A na koniec widząc wyrwany kawal czasu z twojego zycia inforuje ci tak calkiem od siebie ze:
-bramkarz nie moze lapac pilki do rak po podaniu od wlasnego zawodnika...
-Legia nie moze juz powolywac zawodnikow do wojska zeby grali na stadionie Wojska
Polskiego
-Maradona skonczyl juz ostatecznie kariere piłkarska

Sorry ale nie moglem sobie odmowic tych paru uszczypliwosci...

wojciak Partyzant

27.03.2007 07:14    #5537     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
kurak69 "a Teraz dla Ciebie żebyś mógł nadrobić zaległości"

Ooo, z całą pewnością masz te pozycje w małym palcu, więc proszę odszukaj mi tekst mówiący konkretnie o indywidualizacji obciążeń treningowych :]

veron3 Dalej czekam na info skąd masz dane o tym jak się trenuje zawodników w zachodnich klubach... :]

kurak69 Przodownik pracy

26.03.2007 10:29    #5538     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
@wojciak tak bylo 15 lat temu. Widze ze albo nie masz dostepu do fachowej literatury albo nie specjalnie masz pojecie o czym piszesz.

a Teraz dla Ciebie żebyś mógł nadrobić zaległości:

dr inż.Jan Kosendiak - "Wytrzymałość tlenowa i beztlenowa w piłce nożnej" AWF Wrocław - Zakład Motoryczności Gracza, Wrocław, 2002

dr Admam Staszkiewicz - "Zamiana progu przemian beztlenowych i czasu reakcji różnicowej podczas wysiłków o różnej charakterystyce pracy mięśniowej", Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach; Wydział Wychowania Fizycznego, 2000

prof. dr hab. Jan Chmura - "Dynamika zmian reakcji fizjologicznych i sprawności psychomotorycznej pod wpływem wysiłków fizycznych", Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu; Wydział Wychowania Fizycznego, 1995

prof dr hab. Jan Chmura - "Szybkość w Piłce Nożnej", AWF Wrocław - Zakład Motoryczności Gracza, Wrocław, 2005

dr Sozański H. "Zróżnicowanie rozwoju sportowego młodocianych zawodników w zależności od rodzaju treningu", Seria : Z warsztatów badawczych. AWF Warszawa 1995

wojciak Partyzant

26.03.2007 01:31    #5539     Sufler - Porady do gry - zindywidualizowany trening...
veron3

"@wojciak-wg Ciebie"... W żadnym prawdziwym klubie nie ma czegoś takiego..." Gdybys wiedział to co wie kurak69, ktory ma 100% racji to bys takiego zdania nie napisał."

o lol... myślę, że wiem znacznie więcej :]

"wszystkie zachodnie kluby nie tylko z najwyzszych szczebli rozgrywkowych stosuja treningi indywidualne to w polsce rowniez taki trening jest szeroko stosowany i to nawet w nizszych ligach"

Bardzo ciekawe... proszę o źródła danych.

kurak69
"w kazdym najlepszym klubie jest indywidualizacja obciazen treningowych w stosunku do predyspozycji pilkarza, jego profilu motorycznego. Zaden normalny trener nie dzieli juz swoich zawodnikow na szybkosciowcow, wytrzymalosciowcow i graczy o zrownowazonym profilu motorycznym"

W każdym NORMALNYM klubie piłkarz ma robione testy wytrzymałościowe oraz medyczne i według swojego "profilu motorycznego" jest przydzielany do "szybkosciowcow", "wytrzymalosciowcow" lub "graczy o zrownowazonym profilu motorycznym" :]

Ciekaw jestem który klub Europejski zrezygnował z takiego podziału? Proszę o źródła danych :]

dscorp Partyzant

26.03.2007 00:43    #5540     Sufler - Porady do gry - Czyżby kolejny bug...?
Heh no tak, chcieli przyzwoitego miejsca, ale z prostej matemtyki wynika, że po trzech meczach nie mogę się przedostać do miejsca w górnej części tabeli jeśli dzieli mnie od niego kilka, kilkanaście punktów ;p jak już jesteśmy przy bugach to koledze zamiast się polepszyć baza treningowa się pogorszyła, dopiero przy drugiej prośbie do zarządu uległa pozytywnej zmianie. Hehe gramy w Bułgarii wiec moze tam się takie cyrki dzieją, że jakaś firma spartoli robotę- nie wiem ;p

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.