Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

meszynski_m Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.01.2007 12:04    #5731     Sufler - Porady do gry - przygotowania do sezonu
jaki trening zrobic w juniorach ?

meszynski_m Młody aktywista

13.01.2007 11:51    #5732     Sufler - Porady do gry - przygotowania do sezonu
a w juniorach na co stawiać w treningu?

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

13.01.2007 09:33    #5733     Sufler - Porady do gry - przygotowania do sezonu
1.ja zawsze robie itensywny trening z naciskiem na sile i aerobik
2. rozgrywam 5-6 meczow co 3-4 dni
3. ja nie jestem zwolennikiem 2 jedenastek. ja wole wymienic 5-6 zawodnikow tych o ktorych wiem ze beda walczyc o 1 jedenastke i reste ok 60-70 minuty. w ciagu tych meczow i tak dojda do sprawnosci meczowej

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
12.01.2007 19:18    #5734     Sufler - Porady do gry - rozwój piłkarzy
Moim zdaniem głównym z czynników jest ten podany przez Patikao. Sam nie raz byłem świadkiem, kiedy moi zawodnicy dobrze się rozwijali, a w pewnym momencie poprostu przestali - mimo tego, iż trening był wciąż taki sam, identyczne obiciążenia, ci sami trenerzy.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

12.01.2007 16:56    #5735     Sufler - Porady do gry - rozwój piłkarzy
Tak, dobrze jest stworzyć reżimy dla danych pozycji, albo pod piłkarzy. Dobrze jest też stworzyć trening dla tych po kontuzjach. Jeśli chodzi o juniorów to to samo, ale po "juniorsku".

tuptus Młody aktywista

12.01.2007 16:25    #5736     Sufler - Porady do gry - fizjoterapeuci
Z pierwszą częscią posta się zgadzam. Co do drugiej, wydaję mi się, że bardziej zależy to od bazy treningowej. Na mizernej fizjoterapeuci nic nie pomogą...

Kończmy tą dyskusję, to nie forum przeca.

Behemot Młody aktywista

12.01.2007 16:20    #5737     Sufler - Porady do gry - fizjoterapeuci
tuptus:

Liczba fizjo w klubie wpływa na jedną bardzo ważną rzecz: zawodnicy nie łapią idiotycznych urazów na treningach i zwykle wracają z nich bez szwanku. To samo z kontuzją w meczu - nawet jak ktoś wjedzie zawodnikowi "nogami obunóż" :) to jest dużo większa szansa na to, że nie będzie z tego kontuzji po meczu.

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

12.01.2007 16:18    #5738     Sufler - Porady do gry - fizjoterapeuci
moim zdaniem tuptus mylisz sie
skracania czasu kontuzji nie wymyslilem. jezeli masz identyczny uraz z fizjoterapeuta na poziome um. medycznych 10 i mowi ci ze kontuzja potrwa od 1 do 3 tygodni czyli najkrocej tydzien a taki z 20 na um. medycznych powie ci dokladnie ze np. 6 dni. tak jest bo gram i malymi i duzymi klubami od dluzszego czasu i wiem swoje z doswiadczenia
a co do ilosci moze nie ma to zbyt wielkiego wplywu ale na serio dziala. jak masz 1 fizjo na 20 zawodnikow to nawet jak beda mieli lekki trening to nalapia urazow. a jak masz ich wiecej to nawet podczas przedsezonowki na intensywnym treningu wszyscy wracaja zdrowi

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

12.01.2007 16:18    #5739     Sufler - Porady do gry - rozwój piłkarzy
Na rozwój wpływa nie tylko trening ale także w jakim klubie gra jaka jest baza treningowa i jacy go trenują trenerzy. więc nie tylko trening daje efekty pomyśl o rozbudowie bazy treningowej i zatrudnieniu lepszych trenerów.

tuptus Młody aktywista

12.01.2007 16:10    #5740     Sufler - Porady do gry - fizjoterapeuci
Chrzanicie panowie. Dobry fizjoterapeuta nie skraca długości trwania urazu. Pozwólcie, że przedstawię to Wam obrazowo.

Zawodnik łamie nogę. W obecności lepszego fizjoterapeuty szbyciej się zrośnie? Trzeba ją zagipsować i swoje odleżeć. Dobra, dobra- możecie się odgryzać, że przy mniej poważnych kontuzjach 'naprawi' zawodnika w ekspresowym tempie. Otóż nie. Kolejny przykład- zawodnik stłucze nogę. Może być gotowy na następny mecz, jeśli zastosujemy blokadę. Ale robi to każdy fizjo, bez względu na umiejętności medyczne. Kontuzja musi swoje potrwać i nic nie da się z tym zrobić. Nawet z głupim wybitym palcem zawodnicy mają pewną przerwę. Więc po co wielkim klubom dużo fizjoterapeutów? Udzielają oni pomocy zawodnikom podczas meczu, doglądają treningów, a W FMie? Lekarz pomagający na boisku jest anonimowy, większa ich liczba na ćwiczeniach nie zmniejsza ilości kontuzji... Oni po prostu mają za zadanie określenie czasu trwania urazu, nic poza tym.

Skończyłem :P

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution