Wyniki wyszukiwania dla: trening

Strona

Demon79 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
23.11.2006 16:28    #5951     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
kurak69: i co z tego ze na początku sezonu podwyższą ci sie atrybuty fizyczne jak zaraz po zmianie treningu Ci spadną spowrotem? Ja mam ustawiony cały czas ten sam trening - sila i aerobik sredio i dla ataku mocno atak, dla obrony mocno obrona itp. Zawodnicy wytrzymują cały sezon. Co do kontuzji to znacznie pomaga rozbudowa bazy treningowej. Na gorszych łamią sobie nawet nogi na trenigach (chyba grają betonowymi piłeczkami :)

Zawodnik aby się to wystarczą 5-6 sparingów przed sezonem. W trakcie sezonu wystarczą mecze rezerw. Jeśli się nie ogra to w po 1-2 meczów ligowych napewno.

kurak69 Przodownik pracy

23.11.2006 10:07    #5952     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
osobno bramkarzy, osobno zawodnikow z pola.Czasami tworzylem jeszcze 3 grupe dla zawodnikow o swietny umiejetnosciach technicznych a slabych atrybutach fizycznych. Tacy caly okres przygotowawczy trenowali jeszcze bardziej intensywnie ale nic nie grali w sparingach. jak juz sie sezon zaczal to im odpuszczalem ustawialem na trenning normalny i zaczynalem ogrywac 5-15-30 min w kazydm meczu. potem jeden pelny w rezerwach i byli ograni.

Reszte treningu ustawiam na slabo. Tak zeby bylo cwiczone ale zeby nie zajmowalo za wiele czasu

Aroux Partyzant

23.11.2006 09:59    #5953     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
Rem na to akurat wpasłem na samym początku, bo ustawiałem różne kombinacje z przydziałem trenerów.

Mam jeszcze jedno pytanie co do przygotowawczego. Wiadomo siła i aerobik najważniejsza. Jednak co z pozostałymi grupami. Jak to poustawiać? No i na koniec czy wrzucacie wszystkich graczy z pola do jednego worka, tzn treningu przygotowawczego?

kurak69 Przodownik pracy

23.11.2006 09:52    #5954     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
mikrocyk - tydzien treningu z pelnym obciazeniem.

sory za 2 wpisy pod soba.

kurak69 Przodownik pracy

23.11.2006 09:50    #5955     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
JA dziele tening przygotowawczy na 2 etapy. w pierszym etapie ( 2 mikrocykle tygodniowe ) stawiam na sile (intesive) areobik jest tak na poziomie srednio, reszta slabo. W drugim etapie 2 mikrocykle tygodniowe stawiam na areobik (intensive), sila srednio reszta slabo. W czasie tych 4 mikrocykli tygodniowych ogolne natezenie treningow nie przekracza intensywnie) Springi gram z zespolami slabymi. kazdy max 45 min raz na 4 dni. W ostatni tydzien przed meczem mam inny mikrocykl. sila i areobik slabo reszta troche powyzej srednio . Calosc ma byc srednio. To jest wg mnie najbardziej optymalne rozwiozanie. zawodnicy wytrzymuja caly sezon i nie lapia kontuzji.

mascherano Partyzant

23.11.2006 09:41    #5956     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
POWINIEN TO BYĆ TRENING SIŁOWY
w trakcie sezonu lepiej ustawić bardziej taktyczn

Aroux Partyzant

23.11.2006 09:38    #5957     Sufler - Porady do gry - trening przygotowawczy
Mam pytanie.
Jak powinien wyglądać dobry trening przygotowawczy do sezonu?

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
a) Nie spotkałem się z tym, chyba nie...
b) istnieje u-21, u-18, ale B nie ma
c)niektórzy już wybrali reprezentację przed powołaniem
d)w minusowych jest losowa (np -9: od 160 do 180, -10: 180-200)
e)nie mam pojęcia,ale niektóre grają na olimpiadach, np Brazylii, Argentyny...
f)PA jest stałe
g)PA wychowanka zależy od bazy treningowej i reputacji, a rozwinięcie zawodnika- to co napisałeś + regularna gra.
h). To oznacza, że pobiera pensję, ale możesz go w każdej chwili zwolnić, nie płacąc mu odszkodowania. Może także odejść z klubu za darmo.

giersik Przodownik pracy

a) Nie
b) Jest tylko pierwsz reprezentacja i młodzieżówki ( U23, U21, U19 )
c) Ponieważ grał w juniorskiej reprezentacji Niemiec ( chyba U19 )
d) Kiedy chcemy :)
e) Ponieważ na różnych kontynentach są różne turnieje młodzieżowe
f) PA jest wartością stałą
g) Najlepiej zawodnik się rozwija w dobrym klubie, z dobrymi trenerami i na dobrym treningu
h) Proszę po polsku :)

pablos_jaga Partyzant

a) Czy da sie zmienic stadion narodowy :P?
b) czy istnieja kadry B kraju ?( kiedyś były).
c) Czemu np. nie moge powołać Michała Delury ( ma polskie obywatelstwo, nie grał w młodziezowce niemieckiej)?
d) kiedy okreslamy PA od 0 do 200 a kiedy w wartosciach minusowych?
e) Od czego zalezy jakie sa mlodziezowki (chodzi czemu np. w jednych jest U-20 w innych U 21)?
f) czy PA jest wartoscia stałą czy np. jak poważna kontuzja to może spasc?
g) W jakim stopniu PA zalezy od klubu, i co moge zrobic zeby gracz jak najlepiej sie rozwinal- oczywiscie poza dobrym treningiem i trenerami?
h) Co to oznacza że zawodnik stracił kontrakt ale gra na miesięczniówce czy jakoś tak?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution