% od następnego transferu

Tenorio Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2007, 18:08    Pytanie
Jak to jest z tymi % od następnego transferu? Bo mi w FMie chyba coś się z tym zamotało. Załóżmy, że sprzedaję zawodnika z klauzulą 50% od następnego transferu i po roku zostaje on ponownie sprzedany za 2mln euro, więc ja dostaję 1mln i powinienem nic już na nim nie zarobić.
Ale, no właśnie, u mnie te 50% tyczy się każdego jego następnego transferu, więc dostaję za niego kasę przy okazji wszystkich jego transferów i będę na nim zarabiał aż skończy karierę?! Przy poprzednich karierach wszystko było z tym w porządku, ale teraz grając Aston Villą jest właśnie tak jak napisałem.
Bug czy nie bug?

Yodassss Młody aktywista

0
07.07.2007 18:23    #1
Raczej bug. Grając w lidze angielskiej sprzedałem jednego zawodnik za 3 tys Euro + 30% następnej sprzedaży. Potem został "sprzedany" za 0 Euro, no to nie dostałem za niego kasy, i dalej już nie dostawałem. I tak z każdym transferem. Więc bug, ale dość przyjemny, bo zarabiasz kasę nic nie robiąc ;]

Użytkownik uznał post za pomocny

eaters Młody aktywista

0
07.07.2007 22:10    #2
Z tego co zaobserwowałem to te przykładowe 50% tyczy się zarówno gotówki jak i rat ( i innych przyszłych korzyści). Dlatego w zakładce transfery masz ciągle napisane że dostaniesz 50% z przyszłego transferu.

eMAGieIKa Partyzant

0
07.07.2007 22:22    #3
bug jak najbardziej... przeciez masz dostac kase za jego nastepny transfer a nie za jego wszystkie transfery

Tenorio Młody aktywista

0
07.07.2007 22:27    #4
Tylko, że nigdy nie sprzedaje i nie kupuję w ratach, wyłącznie gotówka.
I właśnie tak jest, że dostałem już te 50% następnego transferu, i to nawet nie u jednego zawodnika, a pozostają oni tak jak byli w zakładce Finanse => Transfery.

eaters Młody aktywista

0
08.07.2007 11:34    #5
Nie chodzi o to że Ty kupujesz na raty. Chodzi o to że klub któremu sprzedałeś zawodnika, sprzedał go później na raty i dlatego masz w zakładce finanse=>transfery napisana że dostaniesz % z nastepnego transferu. Stan ten bedzie trwać tag długo aż jego nowy klub spłaci wszystkie raty.

Użytkownik uznał post za pomocny

anonimowy Partyzant

0
08.07.2007 12:18    #6
ja bym sie cieszyl z takich oplat badz co badz on moze go splacac nawet te 3 sezony albo dluzej biorac pod uwage ze zagra w reprezentacji lub jeszcze inne ciesz sie :)

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.07.2007 16:36    #7
ja w swoim klubie mam jeszcze bardzo stare % z nastepnego transferu - z początku gry....

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution