beznadziejna gra

Smolar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.01.2007, 15:49    Pytanie
probowalem jakich tylko taktyk i nic ciagle moi pilkarze graja beznadziejnie gram arsenalem henry za kazdym razem gdy strzela na bramke trafia prosto w bramkarza a nie przy slupku obroncy popelniaja beznadziejnie bledy, bramkarz wychodzi niepotrzebnie w pole K***a nie mam sily do tych dziadów co poradzić

Smolar Partyzant

0
13.01.2007 15:50    #1
gram obecnie 3 sezon w 1 sezonie z ta sama taktyka nie mialem problemow wszystko szlo z powodzeniem nawet zdobylem lige mistrzow :/

Fernando torres Partyzant

0
13.01.2007 15:53    #2
po 1. Taktykę należy zmieniać co sezon bądź dwa bo komputer potrafi dostosować się do twojej.
po 2. Wiek piłkarzy też jest ważny i forma.
Jeśli fm jest dla ciebie za trudny to włącz fife i sobie pograj.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
13.01.2007 15:59    #3
Ja gram jedną taktyką i mam same sukcesy. Po prostu opiera się to u mnie na grze skrzydłowych a także na grze środkowych obrońców. muszą mieć wysoką koncentrację. A napastnikom całkowicie wyłącz opcje dośrodkowania. I nakaż bocznym obrońcom dośrodkowania z pola. ja gram systemem 4-2-2-2 i to jest chyba najlepsza możliwa taktyka, przynajmniej jak dla mnie. W środkowej inni postaw na jednego zawodnika ofensywnego i jednego defensywnego, kup szybkich bocznych obrońców i powtórzę się obrońcy środkowi muszą mieć wysoką koncentrację, wtedy nie będą popełniać błędów w defensywie. Kluczowe pozycje to skrzydłowi którzy podczas ataku stają sie napastnikami a podczas obrony wręcz bocznymi pomocnikami. Sprawdzaj zawsze zawodników najbliższego przeciwnika. I dostosuj swój skład do niego. Np. jak ma wysokiego napastnka co dobrze gra głową to wystaw obrońcę vo dobrze gra głową jest silny i ma wysoką koncentrację. Jak mają wolnych i słabo technicznych obrońców to wystaw szybkiego technicznego napastnika. To i tak wszystko jest opowiedziane w wielkim skrócie ale mam nadzieję zę chociaż z częśći moich porad skorzystasz.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.01.2007 16:02    #4
a może nakupowałeś piłkarzy i się nie zgrali . Najlepiej grać 1-4-4-2
Fernando Torres dokładnie :)

Mattii Przodownik pracy

0
13.01.2007 17:21    #5
Ja proponuje grać 4-4-2 normal no ze wszystkimi poleceniami i ustawiaj jak piłkarz dobrze drybluje,ma znakmoite dośrodkowanie dawaj mu rajdy z piłką "często" itp.

Mattii Przodownik pracy

0
13.01.2007 17:23    #6
I jeszcze jedono a może twoi piłkarze są przemęczeni,masz niskie morale,zgranie zobacz,sprawdź,a może po serii wygranych meczów na wyjeździe powinieneś i szodrzej pochwalić po słabych meczach lub remisach z średniakami ligi dawać rozczarowanie a nawet złość.

Mattii Przodownik pracy

0
13.01.2007 17:28    #7
*szczodrzej

Mam jeszcze inną poradę spróbuj tej metody:

Naciśnij Intreakcja z piłkarzem(na kapitanem twojego zespołu) i poproś go(jeśli masz to dostępne ale przy słabych meczach powinieneś mieć) aby spotkał się z kolegami z drużyny i pogadali ze sobą czyli urządzili sobie takie prywatno-służbowe spotkanie,pogadali,porozmawiali.

I staraj się przed sezonem dostosować taktykę i grać ją do conajmniej połowy sezonu bo jeśli będziesz co mecz,dwa,trzy będziesz ją zmieniać,zawodnicy zaczną cię nie rozumieć a w końcu przyjdzie i do tego że siebie na boisku nie będą rozumieć.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.01.2007 18:00    #8
Ja mam dwie wersje przyczyn które spowodowały, że jesteś zdenerwowany:
1. Zbyt się wczuwasz w grę, ale nie grasz z wyczuciem.
2. Przegrywasz często... jesteś sfrustrowany, a to sprawia, że nie myślisz "trzeźwo".
Te cechy można sobie nie źle wyćwiczyć grając w FM-a. ;-)

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.01.2007 19:06    #9
Ustalmy jedną rzecz: komputer nie rozpracowywuje taktyk !

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution