Dzlaczego największe kluby w FM'ach są biedne???

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.08.2008, 21:54    Pytanie
Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć DLACZEGO (odkąd pamiętam) w poprzednich managerach FM 2005, 2006, 2007 (i poprzednich) kluby mają nierealnie niskie budżety i finanse na transfery. Ja rozumiem, że jakiś drugoligowy polski klub może mieć długi i brak pieniędzy na transfery, ale żeby takie kluby jak Real Madryt, Chelsea, Barcelona, Manchester United miały tak mało pieniędzy w kasach klubowych na początku rozgrywki? Czy tak zostało "celowo" ustawione żeby utrudnić grę? To przecież bez sensu bo żeby sobie utrudnić to można np zacząć grę w ostatniej lidze angielskiej. Ja tu nie będę przytaczał kwot i budżetów większych klubw bo te różnią się w zależności od Up-Date'a ale z ŻADNYM w nich (a up-daty ściągam jak się tylklo pojawią) nie spotkałem się z realnymi kwotami. Przykładem jest np. to że Real Madryt potrafi co roku wydać w letnim oknie transferowym kwotę nawet 100 mln euro a ja NIGDY w ŻADNYM up-date nie widziałem (na początku gry) kwoty choćby do niej zbliżonej przeznaczonej na transfery i nie chodzi mi tu tylko o Real Madryt tylko ogólnie o największe chociażby europejskie kluby że o Argentyńskim Boca Juniors (których jeden z przydomków brzmi „Milionerzy”) już nie wspominam bo ich kasie klubowej jakieś śmieszne kwoty są :/

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2008, 21:57

Jark4 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
10.08.2008 10:01    #10
No nie dziw sie ze są biedne. Programiscie FM-a specialnie obniżyli kasy klubowe zespołów,żeby chciało się grać, aby zdobywac kaę. A jak jest naprawdę? Chelsea co sezon wydaje ze 200 mln na transfery. A jakby to wyglądało w FM? Zaczynasz grę, składasz 50 mln za Robinho, kupujesz Critiano Ronaldo, Kupujesz Davida Ville i wszystko wygrywasz. To by było bez sensu. Dlatego kluby w FM sa , jak to nazwałes, biedne. Pograsz 10 sezonów, będziesz bogaty:)

Użytkownik uznał post za pomocny

qstosh Przodownik pracy

0
10.08.2008 10:44    #11
[quote=Jark4]No nie dziw sie ze są biedne. Programiscie FM-a specialnie obniżyli kasy klubowe zespołów,żeby chciało się grać, aby zdobywac kaę. A jak jest naprawdę? Chelsea co sezon wydaje ze 200 mln na transfery. A jakby to wyglądało w FM? Zaczynasz grę, składasz 50 mln za Robinho, kupujesz Critiano Ronaldo, Kupujesz Davida Ville i wszystko wygrywasz. To by było bez sensu. Dlatego kluby w FM sa , jak to nazwałes, biedne. Pograsz 10 sezonów, będziesz bogaty:)[/quote]

No jakbym złożył te 50 mln za Robinho to wtedy Real odrzuciłby moją ofertę po czym przyjął by ofertę np. Manchesteru United na kwotę np 40 mln E :-P
No może nie dokładnie ale nie raz zdarzało mi się że proponowałem za piłkarza jakąś kwotę, klub mi odmawiał to ja się gimnastykowałem i po trochu podnosiłem wartość zakupu i dodając nie raz "procent z następnej sprzedaży" a dany klub twardo odrzucał moją ofertę po czym np. po tygodniu przyjmował ofertę innego klubu (oczywiście dużo mniejszą ofertę). I w opisanym właśnie przypadku ja nie byłem "największym rywalem" klubu o którego grajka się starałem. Czasem chodziło o piłkarza zupełnie innej ligi. Dziwne.

k@rpiu Partyzant

0
10.08.2008 12:41    #12
ja zauważyłem coś innego. Jak zacząłem grać jakimś mniejszym klubem to real w 1 okienku zrobił zakupy na 40 mln, milan na 30. Gdy zaczynamy grać tymi klubami MY to zazwyczaj dostajemy budżety transferowe nie większe jak 15 mln...

fbd Młody aktywista

0
10.08.2008 12:44    #13
Bo to jest jeden z tricków, oszustw komputera, tak samo jak i nie pokonany bramkarz i bramka w 96min chociaż doliczono tylko 3min. Np. spróbujcie kupić Silve z Valencii. Zażądają ok. 80mln Ł, a po tygodniu zgłosi się Inter, Chelsea, Braca czy Real i za 60mln kupią go do siebie
The colors of a rainbow, so pretty in the sky!

Ludzie, uśmiechnijcie się!

hQ Partyzant

0
10.08.2008 13:42    #14
Ale przecież zawsze można poprosić zarząd o dodatkowe pieniądze, albo edytować pieniądze przeznaczone na transfery. Na początku w Sevilli miałem 10mln zł a mogłem zmienić na 125mln zł
Polska Gola

Peledona Młody aktywista

0
10.08.2008 14:03    #15
Ja miałem inaczej. W pierwszym sezonie miałem chyba 30 mln(w Interze). Kupiłem samych utalentowanych zawodników wydając niewiele pieniędzy. W następnym sezonie miałem już budżet 160 mln, kupiłem Silve i starczyło mi jeszcze na Messiego. Więc wstrzymaj się z transferami do następnego sezonu.

Użytkownik uznał post za pomocny

qstosh Przodownik pracy

0
10.08.2008 14:09    #16
[quote=hQ_]Ale przecież zawsze można poprosić zarząd o dodatkowe pieniądze, albo edytować pieniądze przeznaczone na transfery. Na początku w Sevilli miałem 10mln zł a mogłem zmienić na 125mln zł[/quote]

Ale zarząd nie zawsze zgadza się udostępnić i czasem odpowiada że to co jest powinno starczyć. O jakim "edytowaniu" mówisz? Ja gram na wersji 7.0.2 i używam jedynie "FM Genie Scout 2007" do wyszukiwania grajków i sztabu szkoleniowego. Tam opcji edytowania nie znalazłem i nawet dobrze że tam nie ma czegoś takiego bo to by było nieetyczne żeby nie powiedzieć niemoralne :P żeby sobie dodawać kase :) Tzn to jest mój pogląd i możecie się ze mną nie zgadzać.
PS. A jeśli chodzi o tą prośbę do zarządu, to to sie mija z celem jak masz klub z czołówki i na transfery masz np 5 mln E a w kasie jest np 8 mln więc nawet jak ci je udostępnią to i tak nie kupisz za to kilku wartościowych graczy :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2008 o godz. 14:26

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
10.08.2008 14:37    #17
Zarząd nie sypie pieniędzmi na transfery w pierwszym sezonie naszej rozgrywki.Władze klubu pewnie uznają że nie będą całego swojego budzetu dawać na transfery bo jesteśmy nieznanym menadzerem na poczatku gry.Natomiast jeśli za te pieniądze kupimy naprawdę wartościowych graczy, a klub będzie spełniał pokładane w nim nadzieje co jest równoznaczne ze zwiększeniem się ogólnego budzetu to w następnych sezonach zarząd napewno nam bardziej zaufa.

hQ Partyzant

0
10.08.2008 16:15    #18
do qstosh: Sory za wprowadzenie w błąd, bo ta opcja jest w FM08.. nie spojżałem dokładnie na temat, wybaczcie
Polska Gola

stachu90 Partyzant

0
10.08.2008 16:49    #19
nie wiem dlaczego masz tak mało pieniędzy, ja np zacząłem grać teraz arsenalem i w pierwszym okienku na transfery dostałem 320 mln zł więc całkiem sporo

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution