Górnik Łeczna

rak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.09.2007, 00:48    Pytanie
Prowadzę Lech 4 sezon. Grałem 3 w finale pucharu UEFA. Dwa razy go wygrałem pokonując Milan, Nantes. Bez problemu gram Bayern, Interem Schalke, Realem czy Palermo. Oczywiście pokonuje bez więkrzych problemów te drużyny. Róznież potęgi polskiej ekstraklasy nie stanowią dla mnie problemu chodzi mi tu Legie, Wisłe, Korone czy Pogoń. W lidze dochodzi czasmi do zwycięst po 6:1 z tymi drużynami. I wszystko jest dobrze do momentu kiedy nie gram Górnikiem Łęczna(jest to drużyna ledwo się utrzymująca w lidze). Ponieważ albo z tą drużyną przegrywam albo ledwo remisuje. Gram ustawieniem 4-2-2-2. I najdziwniesze jest że we wtorek mój zepsół pokonuje Inter a w niedziele przegrywa z Górnikie. Co mam zrobić

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
15.09.2007 00:54    #1
Czasem tak jest, że Twoja taktyka nie pasuje do jakiegoś zespołu. Grając ofensywne 4-4-2 możesz łoić skórkę Interowi, a przegrywać właśnie z Łęczną.

Nie wierzysz, że tak jest? Mogę Ci powiedzieć na własnym przykładzie. Moim Groclinem potrafię wygrać z 3:0,4:0 z Legią, bądź Wisłą a zawsze męczę się z... Arką Gdynia.

Jedyną radą jest: Spróbuj przed tym meczem zmienić taktykę. Tzn. jeśli grasz ofensywnie to spróbuj z kontry itp. Nie zaszkodzi spróbować zmiany ustawienia na 4-4-2, bądź 4-5-1.

Użytkownik uznał post za pomocny

Mattii Przodownik pracy

0
15.09.2007 08:44    #2
Wszędzie są takie problemy,ja grając w dyszkę od 19 minuty z Liverpoolem,wygrałem 3:2,żeby potem pełnym składem z Reading przegrać 2:0,więc tak to już jest...

A co do twojego przypadku,no trudno określić,mi się wydaję,że poprostu twoi piłkarze są maksymalnie skoncetrowani na takie ekipy jak Inter,Legia,Wisła,zaś Górnik Ł.,traktują z przymrużeniem oka...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
15.09.2007 08:46    #3
W drugim sezonie wygrywac Lechem Puxhar UEFA...
Albo jesteś bardzo zdolnym managerem, albo grasz save/load (raczej nie), albo kupujesz tylu grajków, że to nie jest już Lech Poznań - tylko talenty z nie wiadomo kąd.

Co do Łęcznej - hmmm...trzeba kombinowac z taktyką albo np. w rozmowie motywacyjnej oczekiwac wygranej - może z zbyt dużym respektem podchodzisz do Górnika po meczach z czołówką Europy... Oczekiwanie wygranej bardzo często działa na Bułgarskiej.

Aha ściągnij sobie update'a Fudiego tam Górnik jest w trzeciej lidze...
Ale oczywiście to nie zadziała na Twoim save'ie.
No i jeszcze musisz mieć oryginała.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.09.2007 09:00    #4
Ja wygrywalem nawet wiecej Śląskiem Wrocław ( w polowie drugiego sezonu zaden zawodnik nie byl na pocztku gry w Śląsku ), a moja zmora byly mecze z Lechem mimo, ze wykupywalem wszystkich ich najlepszych zawodnikow ( mialem tyle szmalu, ze moglem sobie na to pzwolic ) i zawsze padly bramkowe remisy nigdy z 20 meczy ( liczac Puchar Polski itd. ) nic nie wygralem oni wygrali 3 razy i bylo 17 remisow. Po przeciwnej stronie jest u mnie Zaglebie Lubin zawsze ich wycinam po 3-0 lub wyzej, nawet w 1 sezonie gdzie bylem w 2 lidze w Pucharz Polski wygralem 4-1, z nimi nigdy nawet nie padl remis zawsze bylem gora. Czasem tak jest moze zien taktyke, a jesli to nie pomorzxe to raczej nic z tym nie zrobisz.

mariusz90 Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.09.2007 11:58    #5
a ja grając Lechem nigdy nie mogę wygrać z Bełchatowem,

Jelonzz Partyzant

0
15.09.2007 12:11    #6
grajac nieraz totenhamem moglem wygrac z arsenalem 3-0 a potem przegrac z jakims sunderlandem 3-1 nie wiem czemu tyle wiem ze maja jakas nie normalna taktyke z dwoma def bocznymi ^_^ nie wiem jak mnie mogli pokonac z taka taktyka :/ wg mnie nie pasuje twoja taktyka do ich gry :)

Micro Ice Młody aktywista

0
15.09.2007 13:58    #7
też tak miałem z łęczną pomagała zmiana taktyki na kontrataki :)

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
15.09.2007 16:50    #8
pucek ja w FM05 wygralem w 2 sezonie PUEFA Wisla niespecjalnie przemeblowujac sklad :P Wiec chyba jestem zdolny xD

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
15.09.2007 17:18    #9
Pawisco - pewnie!
Ale wydaje mi się że 05 była łatwiejsza.
Mi gra Wisłą (lub Lechem czy czymś innym) - przemeblowaną,tak że czołowy napastnikiem jest mongolski pasterz z krzywymi zębami , a obrońcą juhas z dwuletnim doświadczeniem plus do tego nigeryjski biegacz bez mózgu na skrzydle - nie dawałaby przyjemności

A mi w grze w FMie zawsze chodzi o przyjemność - a to daje mi prowadzenie drużyny z jak najmniejsza iloscia sprowadzonych graczy z nie wiadomo kąd.
Ale niech każdy gra jak chce.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution