jak ustawic polecenia druzynowe

grzesiuefemaniak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Skąd: Miasto Kutno!Środek Europy W Którym Zawsze Bywa Smutno!
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2007, 19:08    Pytanie
jestem poczatkujacym graczem.... Bardzo mi sie spodobala ta gra!!!!!! poprostu kocham ja!!!! ale interesuje mnie jedna rzecz.... jak najlepiej ustawic polecenia druzynowe aby moj klub gral ofensywnie...... prosze o pomoc:)))))

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
27.04.2007 19:21    #10
jesli chcesz wysunac linie obrony to musza byc szybcy.

aberdeen Młody aktywista

0
27.04.2007 19:38    #11
Ja, nawet jeśli mam szybkich stoperów, to od czasu CM4 ZAWSZE gram z głęboko cofniętą linią obrony pomimo ofensywnego ustawienia i nie narzekam. Tylko bocznym defensorom ustawiam rajdy i rajdy z piłką (oczywiście jeśli potrafią dobrze dośrodkować i są nieźli technicznie). Pamiętaj, że ustawienie suwaka "nastawienie" na ofensywne nie rozwiąże sprawy. Musisz to dopasować do innych "ustawień zespołowych" i "ustawień indywidualnych" poszczególnych graczy, żeby wszystko razem współgrało.

Użytkownik uznał post za pomocny

darek.fm@onet.eu Przodownik pracy

0
27.04.2007 21:01    #12
w oknie glownym klikasz na menadzeraktykapoloeceniai tam masz ustawienia jezeli chcesz grac ofensywna pilke to trzeba ustawic nastawienie ofensywneczesta gre przy przeciwnikuwysunieta linie obronyszybkie tempo grykontratakii w ewentualnosci cos co jeszcze bedziesz chcial

Ero_1992 Partyzant

0
27.04.2007 22:21    #13
Ja polecam taktykę 4-4-2. Bocznym pomocnikom daj strzałki do przodu i nastawienie ofensywne. Jednemu ze środkowych pomocników daj nastawienie ofensywne, a drugiemu defensywne i agresywny odbiór. W ustawieniach drużynowych ustaw nastawienie ofensywne, pole gry szerokie, gra przy przeciwniku często. Graj na pułapki ofsajdowe i na odgrywającego. Najlepiej, żeby odgrywający był szybki. Wtedy ustaw w nastawieniach drużynowych, żeby piłkarze podawali mu piłkę na dobieg. Jeżeli nie masz szybkiego napastnika to ustaw na odgrywającego gracza wysokiego i umiejącego grać dobrze głową. Wtedy ustaw piłkarzom podania na głowę do odgrywającego, skrzydłowym dośrodkowania na odgrywającego. Ustaw także odgrywającemu, żeby przetrzymywał piłkę.

Myślę, że tyle wystarczy. Gdy nabierzesz trochę doświadczenia to staraj się sam ustawiać polecenia tak jak ty uważasz za stosowne. Wg mnie taktyka, którą opisałem jest bardzo dobra i sprawdza się w większości klubów.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
27.04.2007 22:54    #14
Grzesiuefemaniak - nie posiadasz poradnika?

grzesiuefemaniak Partyzant

Skąd: Miasto Kutno!Środek Europy W Którym Zawsze Bywa Smutno!
0
28.04.2007 07:39    #15
grzechoo - niestety nie posiadam mialem go tylko podarł mi go moj glupi piesek......:(((((

sm1leY Młody aktywista

0
28.04.2007 08:57    #16
Grzesieu.... myślisz ,że jak będziesz grał ofensywną taktyką to będziesz wygrywał?
Taktyke układa się pod aktualnych piłkarzy, masz trzech bardzo dobrych pomocnikow graj 4-5-1 lub 3-5-2. Masz bardzo dobrych środkowych obrońców graj 3-5-2 lub nawet 5-3-2 choć osobiście tego nie polecam.Masz ogólnie wyrównany aczkolwiek solidny zespół graj 4-4-2 , taktyke najlepiej sprawdzać podczas sparingów przedsezonowych z niezłymi klubami i szukać swoich słabych punktów aby potem podczas analizy taktyki je wyeliminować aby twoja takta była perfekcyjna i jak najbardziej wykorzystała potencjał twoich piłkarzy.

pavlov99 Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.04.2007 09:21    #17
Naoglądał się chłopak Barcelony ... :)

aberdeen Młody aktywista

0
28.04.2007 10:53    #18
W czasie gry wciśnij klawisz F1, znajdziesz tam kilka cennych wskazówek dla początkujących dotyczących taktyki i nie tylko.

kiko24 Partyzant

0
28.04.2007 11:00    #19
Ja gram Podbeskidzie Bielsko-Biała. Mam w miarę wyrównany skład mocni zawodnicy to Sacha , Pater, Mouzi, Cięciała, Kołodziej, reszta jest przeciętna ustawiłem taktyke 4-4-2. Srodkowy pomocnik ma strzałke wysuniętą do przodu a drugi jest nastawiony defensywnie. Gram z ustawieniem defensywnym z kontry z podaniami bezpośrednimi i agresywnym kryciem i presingiem. Do zespołu ściągłem Pilcha,Filipka,Molka,Borkowskiego na obrone i Pietrasiaka. Wygrałem pierwsze 5 meczów w lidze 5-2 z Zawisza, z Ruchem 1-2 u nich. Taktyki nie zmieniam z meczu na mecz operuje tylko ustwieniem indywdualnym zawodników sprawdzam mocne i słabe strony przeciwnika i staram sie je neutralizowac.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution