Koniec kariery i tournee

Tores ReDevil Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2007, 21:01    Pytanie
1. Mam w klubie piłkarza legendę, którego nie sprzedam bo po prostu nie wypada, ale on zarabia ogromną kasę, największą w drużynie mimo że prawie nie gra, ma 34 lata i dwa lata kontraktu, czy zakończy go po dwóch latach czy może wcześniej ? Lub czy jest jakiś sposób by "zmusić" go do zawieszenia korków ?

2. Jak to jest z tym tournee ? Nie mam możliwości wziecia honorarium (niedostępne na szarym tle) to czy jest sens jechać ? Jakie są tego skutki, wady, zalety ?

Kampo Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2007 21:04    #1
1.Nie, nie idzie zmusic zawodnika do skonczenia kariery, ale mozesz mu zaproponowac posade np. scouta
2.Ha nie zle mnie rozbawiles xDD.Honorarium sie daje.Np. jak grasz jakims slabszym klubem to proponujesz sparing u siebie i tam pisze ile wyciagniesz pieniedzy za ten sparing i honorarium dajesz (ja daje polowe) zeby nakusic klub do przyjazdu

Użytkownik uznał post za pomocny

Santosinho Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2007 21:16    #2
Dostajesz wtedy zyski z pamiątek za turnee

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.08.2007 21:39    #3
1. Jak to nie, jest sposób, ściągnij z fileplanet FM Modifilier i tam ustaw kontrakt na mniejszych warunkach, tylko, że to już oszukanie.

msinter Młody aktywista

0
01.08.2007 21:47    #4
1. W ogóle nie dawaj mu szans na grę, może ustaw mu żeby w ogóle nie trenował, wyślij go na odpoczynek ( w interakcji) to może szybciej pójdzie na emeryturę, ze względu na niemożnośc gry. ;)

eMiKa Młody aktywista

0
01.08.2007 23:33    #5
1) Mam inny pomysl,ale musisz przeliczyc sobie czy bardziej oplaca Ci sie placic mu gaże czy skozystac z mojego pomyslu.Jesli wybierzesz to drugie,to zaproponuj "dziadkowi" roczny kontrakt i dorzuc mu jakas(odpowiednia)kase w gotowce.Na 99% koles zgodzi sie na zmniejszenie zarobkow:D
2) Czy warto jechac-odpowiadam-wart,a to dlatego ze po pierwsze kasa,po drugie kasa i po trzecie kasa i prestiz :D

" Dla Was to tylko piłka... dla Nas, to sens życia - Motorowcy "

eaters Młody aktywista

0
02.08.2007 11:45    #6
1) Jeszcze jeden sposob. przesun go do rezerw. Zadnych gier w pierwszym skladzie. Obniz mu status w druzynie. Stworz mu indywidualny trening: obciazenie na max, sila na max i aerobik na max. Na 99% zlapie kontuzje. Jak bedzi kontuzjowany przez wiecej niz 2 m-ce to sie bedzie zastanawial nad emerytura. Nawet jak bedzie mial male kontuzje, ale czesto to w wieku 34 lat beda mu staty lecialy w dol i na pewno bedzie myslal czesciej o koncu kariery.

feyd.pl Partyzant

0
02.08.2007 12:36    #7
hm... moim zdaniem został popełniony błąd przy podpisywaniu kontraktu.. nie daje sie zawodnikom po 30 umów dłuższych niż na rok, dwa lata

Sebexxx Partyzant

0
02.08.2007 13:58    #8
Ciężka sprawa z tym "emerytem" ale co do turnee to wal smiało ja zawsze sobie ładnie podbudowywałem na tym stan konta najlepsze kraje do turnee to wiadomo anglia, włochy, hiszpania a jeśli masz słaby klub i się tam nie zgadzają to jedz do portugalii albo belgii też można ładną kase wyciągnąc

v1n5anity Partyzant

0
02.08.2007 14:31    #9
hmm a może zaproponuj mu niższy kontrakt ale zwiększ mu premie za występ czy za gole, bo skoro nie chcesz go wystawiać w meczach to nie miałby okazji na zdobycie premii a pensję podstawową miałby niższą. Nie wiem czy zawodnik zgodzi się na takie warunki, ale spróbuj.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution