liczebność zespołu

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.02.2007, 16:15    Pytanie
czy gdy gra się słabym zespołem dobrze mieć kadrę dużą ok.40 chłopa ????
bo w ascoli myślę że mogą być kontuzję a ja chcę się bez problemu utrzymać

Ziomel Partyzant

0
09.02.2007 16:18    #1
To zalezy od ciebie.Zmontuj taka kadrę abys przez cały sezon nie martwił się że jeśli jakas kontuzja wyłączy z gry jednego z twoich najlepszych graczy to będzie ci cienko szło.
Kup paru wyrównanych graczy na różne pozycje.

Użytkownik uznał post za pomocny

MARAZM Młody aktywista

0
09.02.2007 16:19    #2
Duża kadra jest potrzebna gdyż plaga kontuzji moze zepsuć każde plany z drugiej strony zaś za duża kadra moze spowodowac ze zawodnicy zaczną się buntować że nie grają (bo wszyscy grać nie mogą) polecam 26-30 osób .Sa, gram sp.Covilha (2 liga portugalska) o utrzymanie i wiem że liczebność niczego nie załatwia ważne jest to aby zmiennicy byli wartościowi .

Powodzenia w walce o ligowy byt ;-)

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
09.02.2007 16:22    #3
Wyślij tych, którzy nie grają do rezerw... Za dużo też źle... Nie będą grać - będą chcieli odejść...

mkanius Przodownik pracy

0
09.02.2007 16:27    #4
najlepiej miec 25 zawodników (czytałem w poradniku)

Tylek Partyzant

0
09.02.2007 16:32    #5
Ja w swojej kadrze mam 24-25 zawodników starcza to w zupełności a jakby co to wspomagam sie silnymi rezerwami i u-18 :):):)

Behemot Młody aktywista

0
09.02.2007 16:34    #6
Moim zdaniem nie ma sensu trzymanie graczy w pierwszej drużynie, gdy nie łapią się nawet na ławkę rezerwowych w meczu - ich aktywność ogranicza się wtedy przecież tylko do treningów. Dlatego w kadrze pierwszego zespołu mam zwykle ok 17-18 graczy - podstawowa jedenastka, pięciu rezerwowych (liga angielska) i jeden-dwóch takich, którzy z meczu na mecz rotują ze składem.
Reszta gra w rezerwach, co daje mi tę przewagę, że oprócz treningów grają w meczach rezerw, pomocników i napastników może podejrzeć przy okazji strzelanych goli - jak się spisują w walce, a wyciągnięcie jakiegoś gracza z rezerw i wstawienie do pierwszego składu (np. w przypadku kontuzji podstawowego zawodnika) zawsze lepiej wpływa na jego samopoczucie, niż wpuszczenie go wreszcie z szerokiej kadry pierwszego zespołu.

JUVENTUSIkFM Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.02.2007 17:06    #7
Ja mam sam w Wiśle duzo pilkarzy ale ci najslabsi ktorzy i tak na polska lige wymiataj siedza w rezerwch bo lepiej miec 20-25 pilkarzy w pierwszej druzynie a jak cos to jak bedzie plaga kontuzji to scignac tamtych z rezerw ale tez nie przesadzaj z kupnem bo pilkarze jak nie beda grali to beda chceili odejsc zaraz wszyscy co nie graja

kurak69 Przodownik pracy

0
09.02.2007 17:23    #8
wlasnie ze w kadrze powinno byc max 23-25 zawodnikow. Wtedy jest kim latac dziury kiedy sa kontuzje ale tez nie ma sytuacji ze polowa kadry domaga sie gry w pierwszym skladzie.

Inna sprawa ze powinno sie zkompletowac solidna druzyna rezerw czy juniorow, ktorzy maja max 22 lata i ogrywaja sie w drugiej druzynie czy mlodziezowej ale wrazie kryzysu kadrowego pierwszego zespolu mozna z nich skorzystac.

Ja zawsze w ten sposob buduje zespol ze kupuje tylko mlodych ktorzy ogrywaja sie w juniorach a kiedy u mnie zaczynaja gwiazdy swirowac to je sprzedaja i zamieniam juniorami ktorych mam w kadrze od co najmniej roku. Bilans transferowy jest zawsze dodatni a nie musze plakac kiedy po sezonie 5 zawodnikow chce mi odejsc. Chcą ? trudno, mam juniorów ktorymi ich zastepuje a tamtych sprzedaje.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution