niezadowoleni z obciążeń treningowych

MARAZM Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.01.2007, 13:15    Pytanie
Witam.Chciałem poruszyc kwestie obciążeń treningowych , a mianowicie
do jednego reżimu treningowego mam przydzielonych kilku zawodników i część z nich jest zadowolona z obciążeń a część nie .Jakie są przyczyny nie zadowolenia z obciążeń i czy należy je wtedy zmniejszać czy też nie ?I kwestia techniczna .Gdy zmieniam obciążenie trningu na profilu zawodnika w widoku ogólnym to obciążenie jest zmniejszane tylko jemu czy równierz wszystkim przypisanym do danego reżimu ?

NaVaR Partyzant

0
09.01.2007 13:31    #1
najczesciej niezadowoleni z treningow sa ci ktorzy nie graja w pierwszej 11 . ja nic nie zmieniam i po kilku meczach w pierwszym skladzie sa juz zadowoleni
a co do zmiany w widoku ogolnym w profilu zawodnika to zmienia sie to dla wszystkich zawodnikow ktorzy maja ten trening

Użytkownik uznał post za pomocny

Gucio10 Młody aktywista

0
09.01.2007 13:34    #2
ja na to nie zwracam uwagi!! Jak mu cos nie pasuje to znaczy ze nie jest profesjonalista....wywalaj takich z klubu

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
09.01.2007 14:10    #3
Jak jest niezadowolony to niech nie trenuje, ja na to nie zwracam uwagi, jak nie mu się nie podoba to znaczy że nie potrafi się podporządkować i nie jest w ten sposób profesjonalistą:)

MARAZM Młody aktywista

0
09.01.2007 15:05    #4
tak zwalniać , zwalniać ale ja gram brighton panowie i każdy zawodnik jest na wage złota!!
więc zastanawiam się co ma wplyw na ich niezadowolenie i jak się z tym uporać ??

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2007 15:05    #5
Gucio10 nie zgadzam się z tobą, jeżeli z treningu jest niezadowolony jakiś kluczowy piłkarz, który jest np. kapitanem i jest "rozsądny", to czasem zmieniam ten trening. Przyczynami takiego stanu mogą być:
- brak profesjonalizmu piłkarza
- zbyt intensywny trening
- brak gry tego piłkarza w pierwszej 11
- zdarza się nawet, że piłkarz chce się odegrać na menedżerze ze złe potraktowanie! ale to rzadko.
Aha i zmiana w widoku ogólnym, zmienia intensywność treningu całej drużyny.

MARAZM Młody aktywista

0
09.01.2007 15:41    #6
do Menadzer5 .Podzielam twój pogląd , a mam jeszcze pytanko do ciebie . czy zdarzuyło ci się może w interakcji z piłkarzem zasugerować mu żeby odpoczoł od futbolu ?

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.01.2007 15:48    #7
No niekiedy piłkarze potrzebowali takiego odpoczynku, ale ja wolę raczej dawać im trochę słabszy trening. Dobrze jest stworzyć sobie reżimy treningowe na różne sytuacje.

kurak69 Przodownik pracy

0
09.01.2007 16:12    #8
i to jest wlasnie wrzucanie wszystkich do jednego worka...

przeciez nie kazdemu zawodnikowi sluza duze obciazenia treningowe. Niektorzy nawet lepiej rozwijaja sie jak maja mniejsze obciazenia treningowe. Zauwazylem ze jak zawodnik jest niezadowolony z obciazen treningowych (statystyki nie rosna a nawet spadaja) warto mu ustawic slabsze obciazenia treningowe (statystyki zaczynaja rosnac)

Dlatego uwazam ze kazdemu zawodnikowi trzeba dopasowac program treningowy. ja zawsze najpierw obserwuje jak zawodnicy reaguja na obciazenia potem klasyfikuje ich w grupki i ustawiam programy trenningowe odpowiednie dla nich. Wtedy widac po statystychach ze trening im sluzy. I kazdy jest zadowolony.

MARAZM Młody aktywista

0
10.01.2007 08:26    #9
hola kurak69 dziękki za pomysł ale co gdy się zdarzy że po zmniejszeniu obciązeń nadal nic czy wówczas kolejna zmiana treningu lub przepisanie go do kolejnej grupy nie ma złego wpływu na zawodnika ?? masz już doświadczenie w tej kwestii więc poradź .pzdr

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution