Płace..

paki04 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2007, 14:50    Pytanie
Witam gram Zagłębiem Lubin. Obecnie jestem w połowie 3 sezonu. W pierwszym byłem w środku tabeli (brak transferów, słaby zespół [skład]) w 2 sezonie było już lepiej vice mistrzostwo Polski. Moj pproblem jednak nie dotyczy suksesów lecz płac zawodników. Ustawiłem sobie wynagrodzenie miesięczne...i ku mojemu zdziwieniu zawodnicy którzy dostawali około 20 tys. zł miesięcznie teraz jak chcę przedłużyć kontrakt to żądają sum z kosmosu typu 160 tys... Niestety na to mnie nie stać a są to moi podstawowi zawodnicy..(Grzelak,Garguła,Radzewicz,Nowacki)
Pozdrawiam

sefko1 Przodownik pracy

0
10.01.2007 14:54    #1
A jakie masz pytanie??

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
10.01.2007 14:57    #2
Ustaw tygodniowe wynagrodzenie i zobacz. Ewentualnie nie przedluzaj z nimi kontraktu.

kurak69 Przodownik pracy

0
10.01.2007 14:58    #3
no i nic na to nie poradzisz. tak niestety jest. Polskie gwiazdy po 2 dobrych sezonach chca juz zarabiac krocie. Wydaje mi sie ze jest to spowodowane przez to ze w wisle czy legi od poczatku gry zawodnicy zarabiaja po 100 tys zl miesiecznie. po sezonie jest juz po 10 w obu z tych druzyn ktorzy zarabiaja po 100 tys zl a paru z nich ma prawie 150 tys zl miesiecznie. (mocno przesadzonw bo najwiecej w wisle netto zarabia cantoro i jest to 80 tys zl) w legi edson i roger (80 tys zl netto) troche niestety gra jest nie realna.

Niestety nic na to nie poradzisz

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
10.01.2007 15:00    #4
Niestety gdy przychodzą pierwsze sukcesy to zawodnicy chcą lepszych kontraktów, jeżeli nie możesz im tego zapewnić to niestety będziesz im musiał pozwolić odejść jak będą chcieli. Niestety gdy prowadzisz taki klub to prędzej czy później będą oni chcieli odejść do klubu o lepszej renomie, albo do takiego co im więcej zapłaci, to jest cały urok gry. Będziesz musiał drużynę budować od nowa.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
10.01.2007 15:20    #5
gdy nic nie pomoże sprzedaj ich i zastąp młodymi talentami

Gucio10 Młody aktywista

0
10.01.2007 15:23    #6
Sukcesy= wieksze mniemanie o sobie zawodnikow! tak to juz jest....

ale ja w FM 2006 mialem na to sposob:) tylko w 2007 jeszcze mi nie byl potrzebny wiec nie sprawdzalem

podpisujesz kontrakt jaki oni sobie tam chce a po podpisaniu oferjusze stopniwo nowe i tez sie na nie zgadzaja...moze nawet dojsc do tego ze beda zarabiac mniej niz na pocztaku

MARAZM Młody aktywista

0
10.01.2007 15:42    #7
nie ma kasy na płace to jedyne sensowne wyjście to sprzedać zawodników za rozsądną cene , co zasili budżet klubu a, co za tym idzie prawdopodobnie w nasępnym sezonie budżet na płace będzie większy

Behemot Młody aktywista

0
10.01.2007 15:58    #8
Rozwiązania są dwa, ale żadne do zastosowania na zasadzie paracetamolu - łyk i po bólu :)
Pierwsze: starać się przedłużać kontrakty wcześniej, niż na pół roku, a nawet rok przed wygaśnięciem - im bliżej końca, a piłkarz ma świadomość, że jest dobry, tym bardziej będzie gwiazdorzył licząc na to, że pogra za taką kasę jaką chce jak nie u Ciebie, to gdzie indziej.
Drugie: umiejętne i systematyczne wzmacnianie drużyny "młodymi zdolnymi i gniewnymi", którzy początkowo pogrywają sobie w U18 albo rezerwach, czasem grają epizody w pierwszej drużynie, przygotowując się do tego, by w takich sytuacjach wziąć ciężar gry na swoje barki. Jeżeli korzystasz z fmscouta - patrz zawsze na kluczowe dla danej pozycji atrybuty - może się okazać, że młody już jest wystarczająco dobry, a tylko brakuje mu zgrania z resztą.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution