pomoc asystenta przy transferach

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.01.2007, 12:43    Pytanie
czy istnieje możliwość , że asystent podpowie mi na jakie pozycje potrzebni mi są piłkarze bo narazie zauważyłem , że asystent mówi ,, skład potrzebuje wzmocnień" ale na jakie pozycje .
gram 2 sezon aston villom 2 sezon i mam 130 mln euro na transfery i mniej więcej wiem kogo kupić ale nie wiem czy ci piłkarze wejdą do mojego 1 składu i czy nie okażą się niewypałem transferowym za kupe kasy

toszman Młody aktywista

0
11.01.2007 12:56    #1
Jak oferujesz jakiemus pilkarzowi kontrakt to asysten ci mowi czy sie przyda zespolowi czy nie

0
11.01.2007 12:58    #2
toszman ale mi chodzi o poszczególne pozycje
asystent mi powie np. że w zespole przyda się ribery skoro np. miałbym na tej samej pozycji messiego

MARAZM Młody aktywista

0
11.01.2007 12:59    #3
możesz też zlecić asystentowi obejrzenie zawodnika podczas meczu (tak jak scoutowi)
i dostaniesz od niego raport (abyś mógł wierzyć swojemu asystentowi co do przydatności danego zawodnika do zespołu ważne jest , żeby miał wysokie atrybuty ocena umiejętności gracza i ocena potencjału gracza)

Użytkownik uznał post za pomocny

0
11.01.2007 13:00    #4
aha szukam scouta do brazylii i argentyny dobrego

0
11.01.2007 13:05    #5
i 2 pytanie czy jeśli będe grał przed sezonem wiele sparingów to piłkarze będą się powoli lepiej zgrywać ze sobą i czy przez to piłkarze nie będą zbyt przemęczeni w trakcie sezonu

Gelu Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.01.2007 13:23    #6
granie sparingow przed sezonem poprawia znacznie zrozumienie zawodników na boisku, ac o do tego czy nie beda zbyt przemeczeni, to wydaje mi sie,ze jesli poprawią kondycje to bedzie to miec w plywna kondycje w trakcie sezonu

MARAZM Młody aktywista

0
11.01.2007 13:27    #7
Przed sezonem należy rozefrać jakieś 6 do 7 sparingów .w zalezności od rodzaju ligi ustalasz odstey miedzy sparingami (np anglia gra mniej wiecej co 3-4 dni więc ustal 7 sparingów co 3 dni) ważne żeby w sparingach była duża rotacja składu .Na 3 mecze przed końcem sparingów sprawdź w profilach zawodników kto jest już gotów do gry a kto wymaga ogrania i wpuszczaj zawodników którzy muszą jeszcze pograć.ostatni mecz graj optymalnym składem (a cha ostatni sparing ustal najpóźniej na tydzień przed rozpoczęciem rozgrywek) w ten sposób masz zgrany skałd i unikniesz przemęczenia przed sezonem ;-)

Behemot Młody aktywista

0
11.01.2007 13:47    #8
marazm:

jak Ty chcesz mieć zgrany skład przy dużej rotacji? :)
jeżeli drużyna w optymalnym składzie wychodzi dopiero na ostatni mecz, to trochę mało...

Ja - w lidze angielskiej - gram przed sezonem jakieś 5-6 sparingów, na I połowę wystawiam jedną 11-tkę, na drugą - 11-tkę złożoną z rezerwowych. Mogę sobie na to pozwolić, bo mam dość wyrównany skład, więc nie jest tak, że ci po przerwie grają piach. :) Jak mi się któryś w podstawowej nie spisuje, przenoszę go do "rezerwowej" i odwrotnie - korekty w składzie z meczu na mecz są niewielkie, trzon zostaje ten sam, jest szansa wyłapać tych, którzy grają dobrze, a do tej pory nie grali w pierwszym składzie, zgranie jest chyba nieco lepsze, a i nie męczą się jakoś nadzwyczajnie. Na ostatnie dwa mecze 11-tkę rezerwowych wprowadzam ok. 60. minuty.

0
11.01.2007 13:59    #9
behemot kim grasz???

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.