Problem z edytorem FM 13 - szary ekran

MagicMKS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.11.2012, 13:48    Pytanie
Witam,

mam problem z edytorem football manager 2013. Taki sam problem miałem gdy pierwszy włączyłem football managera 13, wtedy jednak dzięki wskazówce z tego forum, zmieniłem w ustawieniach i było ok.

Do rzeczy:

Włączam edytor i wyskakuje mi szare pole jedynie z zarysami przycisków. Nie wiem gdzie co kliknąć, ponieważ widzę same zarysy i wszystko jest szare. W grze mogłem to zmienić w ustawieniach, jeden z użytkowników podał wskazówki co gdzie kliknąć. Przeszukałem fora i nie znalazłem rozwiązania na temat edytora.

Da się cos zrobić?

leschqo Wiceminister Kultury

Grupa: Moderator
0
28.11.2012 12:01    #1
Nawet wiem, który to użytkownik :)

Edytor też da się naprawić, lecz z braku ustawień trybu renderowania takich jak w grze, trzeba to zrobić ręcznie.

Musisz wejść w następującą lokalizację:
C:\Użytkownicy\[Twoja nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Sports Interactive\Editor 2013\settings\Version 0 [lub inny numer]
Folder AppData jest folderem ukrytym, ale wystarczy w Menu Start w wyszukiwarce programów i plików wpisać takie coś: %appdata% i wcisnąć ENTER lub też w polu Uruchom... wpisać AppData.
Potem otwierasz plik ui_rendering_mode.xml i edytujesz notatnikiem jedną wartość:
W linijce: <integer id="valu" value="0"/>
"0" zamieniasz na "1" i zapisujesz.

To wszystko. Powinno działać :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.11.2012 o godz. 12:01

Chcesz dodać manifest lub karierę, a brakuję Twojego klubu, bądź herbu. Zgłoś się do mnie!

MagicMKS Partyzant

0
28.11.2012 15:02    #2
Dziękuje bardzo za pomoc i tym razem :) Oczywiście to także Ty pomogłeś wszystkim potrzebującym odpalić samą grę z takim samym problemem. Dobrze, że jest taki ktoś jak Ty i oferuje swoją pomoc :)

Pozdrawiam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.11.2012 o godz. 15:02

bajobongo Partyzant

0
23.12.2012 22:25    #3
witam.
również mam problem z edytorem. Myślałem, że pomoże to co wcześniej pisał administrator. otwarłem plik w notatniku, wartość zmieniłem nie z 0 tak jak pisała admin tylko z 2 na 1.
Odpalam a tu dalej czarny ekran dźwięk jak w win 7 przy wymaganiu uprawnień administratora (po pobraniu edytora ze steam nie znalazłem możliwości uruchomienia pliku jako administrator komputera) i włącza się włącza i nic ..... najdłużej czekałem ok 15 min tak że ...
w przeciwieństwie do poprzednika na ekranie nie mam nawet zarysów.
2 moim problemem jest to że gra mi się nie aktualizuje....
kupiłem oryginał ok 5 dni temu w sklepie wprowadziłem kod i zainstalowałem przez steam...
wiem ze ostatnio weszły jakieś dodatkowe wyzwania których np nie mam ... :/
bardzo prosił bym o pomoc :)
z góry dziękuje

KamilB Partyzant

0
03.02.2013 16:19    #4
Mam podobny problem jak kolega. Zzmianiłem wartość notatniku z 2 na 1 i w dalszym ciągu nic, tzn.
Uruchamiam edytora, pojawia się czarne okno, informacja o społeczności steam i nic przez baaardzo długo. Z wcześniejsza wersją managaera 2012 edytora nie ma żadnych problemów. Instalowałem juz kilka razy grę i kilka razy ściągałem edytora poprzez steam
Przeszukałem już wszystkie fora i nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Pomocy!

tomeczek_slodki Partyzant

0
26.03.2013 09:51    #5
Witam!
Mam identyczny problem! Dołączam się do prośby!
Pomocy!!!

krzysio99 Partyzant

0
20.06.2013 21:45    #6
znalazłem dobry sposób na rozwiązanie tego kłopotu :)
też miałem ten problem i tak jak kolega u góry pisał trzeba wejść w ścieszkę: ...użytkownicy/(nazwa użytkownika)/AppData(folder jest ukryty)/Roaming/Sports Interactive/Editor 2013 i poprostu usunąć folder settings.

włączając trzeba odczekać jakieś 30s ale działa.
miłego grania koledzy

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution