Pytania o taktykę (DM i D)

Saint Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.08.2007, 12:39    Pytanie
Witam wszystkich razem i każdego z osobna :) Mam taki problem, a mianowicie nie tyle problem co pęd do wiedzy. Mianowicie chciałbym się od Was dowiedzieć czy w założeniach taktycznych dla poszczególnych zawodników dajecie środkowym obrońcom nastawienie defensywne, a napastnikom ofensywne lub ultra/hiper (zwał jak zwał :) ofensywne, zakładając że cała drużyna ma nastawienie normalne? Ponadto interesuje mnie jak ustawiacie defensywnego pomocnika. Ja osobiście gram dwoma pomocnikami w środku, z czego jeden jest nastawiony defensywnie, wyłączone ma rajdy z piłką, a rajdy do przodu są ustawione na średnie. Interesuje mnie opinia fachowców, nie zaś dzieci neo (do których ponoć należę :P).

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2007 13:16    #1
[quote="Saint"](do których ponoć należę :P).[/]
xDxD dobre

a co do samego pytania zaloguj się na CMForum,tam jest dział taktyk itp.tam popytaj :) bo nie masz problemu żadnego

wojtalinho Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.08.2007 13:29    #2
Ja każdemu z zawodnikowi robie własne nastawienie (nie uzywam nastawienia druzynowego dla wiekszej liczby zawodników) obrońcy śr. mają prawie ultradefensywne a boczni prawie na ofensywne, skrzydłowi mają ofensywne i jeden środkowy pomocnik bardziej ofensywne (częste podania prostopadłe, rajdy z piłką itp.) a defensywny pomocnik mam prawie na defensywne, a napastnicy ultraofensywne. Tylko gdy przegrywam to zmieniam taktyke na bardzo ofensywną (czasami nawet strzelą ;p)

Brazzo Młody aktywista

0
01.08.2007 13:52    #3
Nastawienie uzależniam od pozycji gracza. W mojej 3-1-4-2 defensywny pomocnik jest nastawiony na normalnie z przesunięciem drobnym w stronę "defensywne", poza tym częste strzały z dystansu, rajdy i tyle, przy stałych fragmentach (gł rożne) przed polem karnym. Ma dużo zajęć w defensywie.

Brazzo Młody aktywista

0
01.08.2007 13:55    #4
Sorry za drugi post. OB Ś prawie "ultradefensywne", OB P i OB P na "normalnym" z lekkim przesunięciem w stronę "ofensywne".

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.