Absurdy ....?

khadro Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.04.2011, 18:32    Pytanie
Gram juz w FM kilka dobrych lat. Z kazda nowa wersja mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej, ale tworcy zamiast wymyslac jakies cuda i nowinki powinni sie skupic na dopracowaniu gry do konca, a nie aktualizacje i poprawienie bledu. To tak na wstepie.
Chcialem WAS zapytac czy czesto Wam sie zdarza tak, ze:

-kontrowersyjna sytuacja, karny, faul+kartka itd. - po meczu krytykujesz decyzje, i ZAWSZE racje ma sedzia, ale to zawsze!!, Zwiazek cie kaze na pare meczy, zarzad klubu sie wku*** na ciebie, czy w tej grze sa NIEomylni sedziowie??

-znudzilo mnie juz granie najlepszymi klubami + 100mln na transfery, wole wyzwania i nizsze ligi- moje pytanie. JAK skompletowac sztab szkoleniowy, wmiare dobry, praktycznie kazdy odmawia, mimo ze jest bez pracy( nie mowie tu o takich super trenerach z dobrymi staty.) - tacy sredniacy. Wychodzi na to ze tylko reputacja klubu ma tu znaczenie? zadne inne czynniki.

Dzieki za kazdy komentarz i opinie.
PZDR - Khadro

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
01.04.2011 18:41    #1
Jeśli chodzi o karne i o sędziów, to przy takim widoku jaki jest teraz trudno ocenić kto ma rację. Czy zawodnik, który protestuje, czy sędzia, który dyktuje karnego i wyrzuca gracza z boiska bądź karze 'tylko' żółtą kartką.

Jedynymi sytuacjami, w których można krytykować decyzje sędziego jest nieuznanie prawidłowo zdobytego gola, bądź uznanie bramki strzelonej z metrowego spalonego. ZPN w takich sytuacjach ignoruje krytyczne wypowiedzi.

W sumie poza poprawieniem własnego nastroju nie wpływa to zdecydowanie na jakiś inny atrybut, więc w komentowaniu decyzji sędziego jest jedna najbardziej skuteczna taktyka. Siedzieć cicho.

Magicc Ekspert

0
01.04.2011 18:50    #2
Co do pierwszego pytania - w FM2011 nawet nie bawię się w krytykowanie sędziów. W poprzedniej edycji zdarzało się, że można było mieć rację w takim sporze, teraz taka opcja chyba faktycznie nie istnieje. Sędzia ma zawsze rację - nawet jeśli nie zaliczy dwóch poprawnie zdobytych bramek i dowali czerwoną kartkę za faul taktyczny na połowie rywala w 5. minucie (miewałem takie sytuacje).

Tak samo jak dawanie zawodnikom kar finansowych zawsze wiąże się z buntem - nawet jeśli grajek łapie od cholery głupich kartek, to i tak nie można ukarać go bardziej niż upomnieniem.

Inna kwestia, że czerwona kartka ZAWSZE (przynajmniej ja mam takie obserwacje) wiąże się z dodatkową karą ze strony wydziału dyscypliny.

Co do trenerów - szukaj najlepszych z lig o niższej reputacji i ze słabszych niż Twój klubów. Na logikę powinno działać.

Użytkownik uznał post za pomocny

wilq1993 Partyzant

0
01.04.2011 19:57    #3
nie zgodzę się z poprzednikiem co do karania zawodników i ich buntem.
4 sezon, średnio w sezonie odbieram 2tygodniową pensję około 5-10 razy.
nikt jeszcze nie skarżył się, a przepraszał i obiecywał poprawę. Zważ na fakt, że jest to zależne od charakteru zawodnika.

1 pytanie - takie sytuacje zdarzają się mi bardzo rzadko, raz, może dwa razy w sezonie. fakt, że nie ma sensu krytykować, bo zawsze PZN się przysra. ani razu nie przydarzyła mi się przychylność PZN, zarządu na moje oburzenia. Nie jest to realistyczne, ale cóż...

Użytkownik uznał post za pomocny

Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

Magicc Ekspert

0
01.04.2011 20:02    #4
@wilq1993 - u mnie zawsze się cały skład buntuje gdy komuś odbieram tygodniówki. Ale fakt, że nigdy nie sprawdzam przed tym jego charakteru. Jeszcze dochodzi do tego kwestia tego, po ilu upomnieniach w danym okresie czasu można sobie pozwolić na odbieranie kieszonkowego... Tak czy inaczej ta opcja jest dla mnie mocno ryzykowna i staram się jej unikać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution