[quote]Czy lepiej jest ustawić zawodnikowi tylko rolę i zadanie, czy warto kombinować też z resztą poleceń typu rajdy, dośrodkowania, ustawienie itd? [/quote]
[quote]Zależy od pozycji, ale ja na przykład kombinuje bardzo dużo przy każdej pozycji aby dojść do perfekcji[/quote]
[quote]A który rodzaj taktyki zmusza do większego kombinowania? Klasyczna czy z kreatora? [/quote]
Mam nadzieję, że jesteście świadomi tego, że każdy suwak ruszony z pozycji domyślnej nie będzie reagował na jakiekolwiek polecenie z ławki w taktyce kreatorowej i trzeba jego wartość zmieniać ręcznie. Paru userów było zaskoczonych tym, że coś im nie trybi w poleceniach z ławki i nie mogli znaleźć przyczyny.
[quote]Gram Valencia i nie mam pomysłu jak ustawić Soldado żeby trafiał do bramki bo zagrałem 5 kolejek i nic gram ustawieniem 4-2-3-1 ze skrzydłowymi ,a może zmienić taktykę ? [/quote]
[quote]Ja bym go ustawił albo na lis pola karnego, albo odgrywający, bo dobrze gra tyłem do bramki.[/quote]
LPK jako samotny napastnik to imho mało rozsądne rozwiązanie. Parą dla LPK powinien być odgrywający/cofnięty.
[quote]Nie proszę o poradę, ale o Waszą opinię. Mam wrażenie, że wyniki jakie osiągamy naszymi zespołami w FM'ach zależą w niewielkim stopniu od naszej taktyki, a głównie od rozmów motywacyjnych. Co o Tym sądzicie ? Jeżeli offtop to przepraszam. [/quote]
Wyniki to składowa taktyki, rozmów motywacyjnych, morale zawodników, przygotowania fizycznego, formy rywala, poziomu determinacji naszych grajków oraz paru innych rzeczy - choćby dobrania boiska pod danę taksę

I czynniki te nie maja stałych wartości procentowych
Najnowsze posty