Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

Diablo5555 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.07.2014 16:57    #7271
[quote="Malciek"][quote="rexkor88"]Siemanko. Ostatnio jakoś nie mam pomysłu kim zacząć w fm 14 z Polskiej ligi ;/ Poszukuje klubu z Polskiej ligi, odpada Legia, Lech, Wisła, Śląsk, Lechii. Zastanawiałem się nad Zawiszą, ale oni mają 100 tys. na transfery i nie wiem czy zrobię za to jakieś wzmocnienia, żeby walczyć coś w Ekstraklasie.

P.S. W Polskiej lidze grałbym pierwszy raz.[/quote]

Cracovia może?? Kasy może nie jest super dużo, ale jak poukładasz ich odpowiednio, to w pierwszym sezonie jak dobrze pójdzie można o mistrza nawet grać, ja walczyłem w pierwszym sezonie o mistrza i niestety przegrałem ale miałem LE.
Potem daje Ci prezes dużo kasy jak na polskie warunki.
Możesz w trakcie sezonu też go prosić o zwiększenie budżetu płacowego, powinien się zgodzić.

Ja grałem moją ukochaną Cracovią już dwa razy, tak z ciekawości po 2 sezony i pierwszy save mistrzostwo T-Mobile ex. A drugi save jak pisałem 3 miejsce i LE.

johny1910 Partyzant

0
17.07.2014 17:05    #7272
[quote="Malciek"][quote="johny1910"]Ja mam taki problem mały: W temacie przesiedziałem kilka godzin, w Managerze również, zdecydowałem się na Southampton, lecz przypominam sobie moją krótką czterosezonową karierę Aston i zdobycie mistrzostwa. Jakoś mi się to znudziło, może teraz będzie inaczej, stąd prośba do Was: Czy ktoś, kto grał Southampton jest w stanie napisać jak się grało itp?. A druga sprawa, czy możecie coś polecić z Championship, ewentualnie ligę niżej- koniecznie Anglia, bo nigdzie indziej nie gra mi się dobrze :P. Chodzi mi o klub, który jest w miarę poukładany, lecz czegoś/ kogoś im brakuje (mnie!) i do tego mają jakiegoś zawodnika, lub kilku z potencjałem na przyszłośc, nawet na PL.[/quote]

Może jeszcze nie zacząłeś sezonu, ale mógłbyś spróbować przywrócić blask paru klubom z Championship, a mianowicie spróbować zagrać Leeds, Blacbourn, Bolton, Wolverhampton (1 liga mniej, ale spory budżet i grajki z PL). Wydaję mi się to fajną przygodą, a sam wiele razy próbowałem grać Leeds, tylko że na najnowszym patchu nie ma Cormacka, ale jest 10mln za niego :)

Do kogoś kto pisał o lidze włoskiej - Atalanta, Parma, Fiorentina, Inter !?! :)[/quote]

Leeds grałem w każdym managerze, jakoś mnie to już nie kręciło. Wybrałem Wilki, ale nie chciałem dla ułatwienia grać na patchu od Bartka i zacząłem od 1 Ligi. Póki co powróciła mega frajda z grania. Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)

rexkor88 Partyzant

0
17.07.2014 22:13    #7273
[quote="Diablo5555"][quote="Malciek"][quote="rexkor88"]Siemanko. Ostatnio jakoś nie mam pomysłu kim zacząć w fm 14 z Polskiej ligi ;/ Poszukuje klubu z Polskiej ligi, odpada Legia, Lech, Wisła, Śląsk, Lechii. Zastanawiałem się nad Zawiszą, ale oni mają 100 tys. na transfery i nie wiem czy zrobię za to jakieś wzmocnienia, żeby walczyć coś w Ekstraklasie.

P.S. W Polskiej lidze grałbym pierwszy raz.[/quote]

Cracovia może?? Kasy może nie jest super dużo, ale jak poukładasz ich odpowiednio, to w pierwszym sezonie jak dobrze pójdzie można o mistrza nawet grać, ja walczyłem w pierwszym sezonie o mistrza i niestety przegrałem ale miałem LE.
Potem daje Ci prezes dużo kasy jak na polskie warunki.
Możesz w trakcie sezonu też go prosić o zwiększenie budżetu płacowego, powinien się zgodzić.

Ja grałem moją ukochaną Cracovią już dwa razy, tak z ciekawości po 2 sezony i pierwszy save mistrzostwo T-Mobile ex. A drugi save jak pisałem 3 miejsce i LE.[/quote]

Pomijając fakt, że Cracovia to pieprzone kurwy to nawet nawet skład mają i chyba nimi zacznę ;) Bez pozdrowień żydowska kurwo :D

ProXima Partyzant

0
17.07.2014 22:59    #7274
Czy granie klubem MLS ma jakiś głębszy sens poza tym, że możesz mieć przez 3/4 sezonu praktycznie wyjebane, a i tak wygrać puchar przez istnienie play-offów?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.07.2014 o godz. 23:03

CapsLock Partyzant

0
18.07.2014 23:26    #7275
Graliście Derby County? Budżet, gracze oraz czy grać na najnowszym uaktualnieniu czy na starych składach. Może mi ktoś powiedzieć jak się nimi gra?

Wieczór Partyzant

0
19.07.2014 13:03    #7276
Chce odpocząć trochę od mojego Newcastle. Szukam klubu, który kiedyś coś znaczył w swoim kraju, ale teraz gra ogony w rodzimej ekstraklasie lub gdzieś w niższej klasie rozgrywkowej (coś jak Leeds, Glasgow Rangers itp.) Najlepiej, żeby nie klepał biedy, bo nie chce, żeby odchodzili ode mnie najlepsi piłkarze, bo nie mam kasy na pensje, ale bogactw też nie oczekuję. Dobry system szkolenia młodzieży i przyzwoity skład. Najlepiej, żeby zarząd nie oczekiwał od razu ode mnie jakiś cudów. Chce budować spokojnie drużynę i wprowadzić ją z powrotem do czołówki.
Liczę na dłuższą kariere. Jeśli chodzi o ligę to wszystko, byle nie Włochy.
FM 14

Dzięki!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.07.2014 o godz. 13:06

johny1910 Partyzant

0
19.07.2014 15:36    #7277
[quote="Wieczór"]Chce odpocząć trochę od mojego Newcastle. Szukam klubu, który kiedyś coś znaczył w swoim kraju, ale teraz gra ogony w rodzimej ekstraklasie lub gdzieś w niższej klasie rozgrywkowej (coś jak Leeds, Glasgow Rangers itp.) Najlepiej, żeby nie klepał biedy, bo nie chce, żeby odchodzili ode mnie najlepsi piłkarze, bo nie mam kasy na pensje, ale bogactw też nie oczekuję. Dobry system szkolenia młodzieży i przyzwoity skład. Najlepiej, żeby zarząd nie oczekiwał od razu ode mnie jakiś cudów. Chce budować spokojnie drużynę i wprowadzić ją z powrotem do czołówki.
FM 14

Dzięki![/quote]

Jeżeli nie znudziła Ci się Anglia to jak najbardziej polecam Wolverhampton. Ostatnia moja kariera-Aston Villa, znudziło mi się po kilku sezonach. Obecnie kończę sezon w League One i nie mam sobie równych :P. Nie mogę doczekać się Championship i mam nadzieje, że już w pierwszym sezonie awansuje do Premiership. Jeśli chodzi o kasę to na patchu 14.3.1 (czy jaki tam jest najnowszy) mamy 0 na transfery, ale nie ma co się martwić grajków mamy bardzo dobrych i 13 milionów, które dostałem na zimę zostały nieruszone. Naprawdę warto :). Jeśli chodzi o inne ligi to może coś Hiszpania, Francja

Malciek Partyzant

0
19.07.2014 16:56    #7278
[quote="Wieczór"]Chce odpocząć trochę od mojego Newcastle. Szukam klubu, który kiedyś coś znaczył w swoim kraju, ale teraz gra ogony w rodzimej ekstraklasie lub gdzieś w niższej klasie rozgrywkowej (coś jak Leeds, Glasgow Rangers itp.) Najlepiej, żeby nie klepał biedy, bo nie chce, żeby odchodzili ode mnie najlepsi piłkarze, bo nie mam kasy na pensje, ale bogactw też nie oczekuję. Dobry system szkolenia młodzieży i przyzwoity skład. Najlepiej, żeby zarząd nie oczekiwał od razu ode mnie jakiś cudów. Chce budować spokojnie drużynę i wprowadzić ją z powrotem do czołówki.
FM 14

Dzięki![/quote]

Anglia - Blackbourn, Bolton, Wolverhampton, Leeds
Hiszpania - Deportivo La Coruna, Zaragoza
Francja - RC Lens, Nancy
Niemcy - K'lautern, TSV 1860 Monachium,

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.07.2014 o godz. 16:58

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

Wieczór Partyzant

0
19.07.2014 17:00    #7279
[quote][/quote]Jeżeli nie znudziła Ci się Anglia to jak najbardziej polecam Wolverhampton. Ostatnia moja kariera-Aston Villa, znudziło mi się po kilku sezonach. Obecnie kończę sezon w League One i nie mam sobie równych :P. Nie mogę doczekać się Championship i mam nadzieje, że już w pierwszym sezonie awansuje do Premiership. Jeśli chodzi o kasę to na patchu 14.3.1 (czy jaki tam jest najnowszy) mamy 0 na transfery, ale nie ma co się martwić grajków mamy bardzo dobrych i 13 milionów, które dostałem na zimę zostały nieruszone. Naprawdę warto :). Jeśli chodzi o inne ligi to może coś Hiszpania, Francja[/quote]

Bardzo chętnie spróbuję. Grałem kiedyś Wilkami w Fm 2005 albo 06 i mile wspominam tamtą karierę. Grasz formacją 4-4-2? Tak patrze na skład i raczej zespół taką formację preferuje. Zobaczymy jak daleko zajdę ;)
Dzięki!

johny1910 Partyzant

0
19.07.2014 17:10    #7280
[quote="Wieczór"][quote][/quote]Jeżeli nie znudziła Ci się Anglia to jak najbardziej polecam Wolverhampton. Ostatnia moja kariera-Aston Villa, znudziło mi się po kilku sezonach. Obecnie kończę sezon w League One i nie mam sobie równych :P. Nie mogę doczekać się Championship i mam nadzieje, że już w pierwszym sezonie awansuje do Premiership. Jeśli chodzi o kasę to na patchu 14.3.1 (czy jaki tam jest najnowszy) mamy 0 na transfery, ale nie ma co się martwić grajków mamy bardzo dobrych i 13 milionów, które dostałem na zimę zostały nieruszone. Naprawdę warto :). Jeśli chodzi o inne ligi to może coś Hiszpania, Francja[/quote]

Bardzo chętnie spróbuję. Grałem kiedyś Wilkami w Fm 2005 albo 06 i mile wspominam tamtą karierę. Grasz formacją 4-4-2? Tak patrze na skład i raczej zespół taką formację preferuje. Zobaczymy jak daleko zajdę ;)
Dzięki![/quote]

Dokładnie 4-4-2, powodzenia !

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.