[quote="Gietz"][quote="Makaronczterojajeczny"]Pan Gietz nie wytłumaczył mi jeszcze do tej pory, dlaczego rzuty karne mają skuteczność 99 procent .Dlaczego Japonia jest taką potęgą,a Brazylia takim szajsem. Nie wytłumaczył mi tez jak można po złapaniu piłki wychodzić z nią na rzut rożny. Nie wytłumaczył mi też dlaczego statystyki zależą od rozmów motywacyjnych. Ne wytłumaczył też wielu innych rzeczy ,które były przeze mnie tu poruszane.[/quote]
Nie wytłumaczyłem, bo się z tym nie spotkałem. Jedyne co mogę powiedzieć to że rzuty karne są sprawdzane przez testy na wielkiej ilości symulacji, nic więcej, ale rozumiem że taki argument może być słabszy od własnego doświadczenia, nawet pojedynczego.
Tak samo w moich grach Japonia nie była potęgą ani Brazylia szajsem (chociaż odstawała od tych naprawdę topowych reprezentacji - moim zdaniem słusznie, ale wielu może się z tym nie zgodzić). Każda z tych rzeczy ma jakieś swoje znikome prawdopodobieństwo wystąpienia i sytuacje gdy wystąpiła są cenne, bo tylko na tej podstawie można je poprawić. Szanse na naprawienie błędu przez patrzenie w surowy kod są znikome, bo w silniku meczowym nie ma instrukcji nakazującej bramkarzowi wyjść za linię gdy złapie piłkę. Nie można usunąć tej linijki i razem z nią usunąć problemu. To wypadkowa złego rozpoznania sytuacji przez AI i może być naprawiona tylko przez analizę przesłanego meczu. Nie wiem co mogę więcej powiedzieć. Sztuczna inteligencja i algorytmy gry komputerowej nie będą idealne, można je poprawiać, ale do tego SI potrzebuje danych od graczy.[/quote]
Ja Szanowny Panie nie gram Barcelonami,Realami i takimi innymi poważnymi klubami, bo mnie to nie bawi. Zagrałem raz Legią i wyszło z testów to co wyszło. Nudno zdobywać co i raz mistrzostwo więc już nie gram.
To, że bramkarz wychodzi z piłką na rzut rożny to chyba każdy widział. Podania bramkarza do przeciwników chyba też.
No łapie tę piłkę i wychodzi. Mnie nawet raz strzelił bramkarz bramkę. Ale raz ,więc nie wnosze zastrzeżeń. Ale ilość swojaków już jest irytująca. Miałem mecz gdy słupków i poprzeczek było 8. Chociaż jeden mecz taki w rzeczywistości poproszę. Pomijając grę pod tak zwany silnik meczowy, czyli jedyny słuszny algorytm, jest to gra o dużym współczynniku losowości. Tylko to prosze przyznać i mamy consensus.
Powtórze po raz n- ty. Na początku pierwsza czwórka to był Meksyk RPA,Kamerun i coś czego nie pamiętam. Brazylia przegrała wtedy nawet z Iranem. Zmieniono łatkę i Afryka nie gra. Meksyk też. Ja się PYTAM co zmieniono? Zmieniono coś co decyduje o wyniku. Ale jaki to ma wpływ na gracza.Jeżeli losując wyniki na urlopie mam wynik od 0:5 do 6:0 to ja się pytam co, POZA RZUTEM KOSTKĄ, decyduje o takim rezultacie.
Wasz argument jest zawsze taki sam.Nie umiesz grać. Przyznaję nie umiem. Ale nie można nie oszukiwać,gdy co trzeci mecz mamy Polska-Niemcy 2014. Jak to jest szanowny Panie, że na tych samych ustawieniach raz wygrywam 4:0 by po restarcie przegrać 3:0 .Ale to pikuś.Miałem takie gry , że 10 restartów i 10 porażek. I to z kim, z ostatnią drużyną.
Ale każdy może mi udowodnic, że się mylę. Poświęcę się i kupię tę grę i zagramy po sieci w ostatnią ligę angielską i zobaczymy jak to Panowie grają. Bo ja nie umiem, ale ja to wiem.
A co do Japonii to nie wiem jak ostatnio jej idzie bo mam na nią wysypkę. Ostatnoio 8 razy losowałem, aż w końcu wtopiła z Urugwajem.Rozumie Pan 8 razy Japonia nie przegrała z Urugwajem.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.10.2014 o godz. 20:07
Najnowsze posty