Trening w pół sezonowy :))

czaaareeek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.12.2006, 19:45    Pytanie
Witajcie,pytanko za 100 ptk. Widziałem podobne ale chyba nie w 100% takie same. Gram sobie drugoligową Jagiellonią i jak to wszystkie drugoligowce mam dosyć długą przerwę zimową. W sumie jakieś 3 miechy. i tu pytanie. Jak rozplanować trening w przerwie? Ja np gdy kończe rundę w połowie listopada (czy jakoś pod koniec) nie zmieniam obciążeń treningu aż jakoś do świąt (20 grudnia), gram w grudniu jeszcze dwa towarzyskie mecze. Potem mam zamiar dać im odpocząć i w połowie stycznia trening mocno siłowy na jakimś tournee. Potem w lutym następne tournee z może trzema meczykami i juz mocnym treningiem. Więc moje pytanie jest głównie następujące: czy dajecie zawodnikom w przerwie z 2 tyg a może i więcej bez całkowitego treningu czy po prostu go zmiejszacie. W końcu w letniej przerwie mają urlopy. I drugie: czy jest ryzyko że po w czasie odpoczynku, zawodnikom nie będą chciały powrócić stare dobre atrybuty? Troszkę się rozpisałem,sorki. Pozdrawiam i czekam na opinie.

Yoonec Młody aktywista

0
12.12.2006 01:08    #10
ja im nie zmieniam w zime i zaczynam grać sparingi tak z 3-4 tyg przed pierwszymi meczami, sparingi co 4-7 dni, aby nie przemęczać ale 'złapać' rytm meczowy

Użytkownik uznał post za pomocny

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
12.12.2006 02:48    #11
Wystarczy 5-6 meczów sparnigowych przed pierwszym ligowym/pucharowym po przerwie, żeby zawodnicy byli w optymalnej formie...
Sam nic nie zmieniam w trenigach w przerwie zimowej i nie mam problemu z 'wytrzymaniem sezonu kondycyjnie'.
Kto ma złapać kontuzje to i tak złapie - nie zauważyłem żadnych wpływów na to jakichkolwiek moich działań. Ot losowo przydzielane :]

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
12.12.2006 10:06    #12
Witam.
Ja również gram w drugiej lidze (obecnie Śląsk, poprzednio Lechia). W każdym sezonie problem rozwiązuję w ten sam sposób i rezultaty za każdym razem są bardzo dobre:
1. przedłużam im sezon do połowy grudnia organizując sparingi o częstotliwości meczów ligowych (czyli co tydzień w sb lub nd) nie zmieniając w tym czasie reżimu treningowego.
2. potem daję max. 3 tygodnie odpoczynku obniżając nasilenie treningu (więc atrybuty spadają)
3. potem daję mocny trening motoryczny (siła i aerobik intensywnie) i od poczatku lutego organizuję sparingi (co 3-4 dni).

O szczegółach taktycznych przygotowań do sezonu, będzie niedługo na stronie. :)
Pzdr

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution