"...wszystkie oczy zwrócone na..."

pierwszy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2007, 13:09    Pytanie
Denerwuje mnie jedna rzecz.
Gram z wiceliderem Bundesligi mecz wyjazdowy. Dziennikaz w wywiadzie przedmeczowym pyta mnie czy jestem w stanie osiągnąć korzystny rezultat. Odpowiadam mu, że zwycięstwo nie jest konieczne, licze tylko na ambitną grę mojego zespołu. W rezultacie kilku moich zawodników posiada opis: "nie jest do końca przekonany czy jego zespół jest w satnie pokonać takiego przeciwnika jak Mainz".

Nie rozumiem tego. Przecież nie wymagam od mojego zespołu zwycięstwa i zawodnicy powinni po takim komentarzu podejść bez presji do tego spotkania a dzieje sie zupełnie odwrotnie i niepotrzebnie spada morale w zespole.

SI chyba nie do końca dopracowała ten aspekt. Okazuje sie, że najlepszym rozwiązaniem jest odmawiać udzielania opowiedzi.

Gelu Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.01.2007 13:13    #1
ale oni wtedy uwazają, ze nie wierzysz w to, ze mogą wygrac, a przeciez w pilce o to chodzi- zeby wygrywac

bartex55 Przodownik pracy

0
22.01.2007 13:15    #2
Może się wydawać, że piłkarze po prostu nie mają na myśli Twojej wypowiedzi, lecz własne ich przemyślenia dotyczące szans na zwycięstwo.

0
22.01.2007 13:22    #3
@bartex55

ale te przemyslenia i ewentualny spadek morale "ukazują się' dopiero gdy Ty wypowiesz sie o tym w mediach. a poza tym po wypowiedzi przy zawodniką jest ikonka RZ, a nie PMN, albo cos w tym stylu

0
22.01.2007 13:23    #4
zawodniką- *zawodniku

bartex55 Przodownik pracy

0
22.01.2007 13:44    #5
No wiesz, różne rzeczy dzieją się w FMie. Możliwe też, że to bug, lub błąd w tłumaczeniu. Bo raczej nie jest to niedopracowanie ze strony SI. Podobnie jest podczas rozmów z zespołem po meczu. A mianowicie jest taka opcja "Macie tak grać w każdym meczu!". Niektórzy mogą pomyśleć, że jest to wypowiedź zachęcająca ich do lepszej gry w następnych spotkaniach, a to jednak jest zbesztanie piłkarzy za nieudane wcześniejsze mecze, przez co zawodnicy mają fochy.

0
22.01.2007 13:52    #6
dlatego trzeba uwazac co sie mowi :P
najwazniejsza jest osobowosc/charakter, bo od tego zalezy jak dany zawodnik zareaguje na twoja wypowiedz, dlatego trzeba sie najpierw kilka razy porządnie zastanowic, czy nasza pochopna odpowiedz nie bedzie krzywdząca dla morale zawodnika

MARAZM Młody aktywista

0
22.01.2007 14:12    #7
Mówiąc to do swoich piłkarzy dajesz im do zrozumienia , że nie jesteś przekonanay co możliwości pokonania przeciwnika co powoduje u nich nie pewność . Proponuje unikać rozmów z dziennikarzami przed ważnymi meczami i motywowanie zawodników w szatni przed meczem (jesteście w stanie wygrać!!) to daje dobre efekty ;-)

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.01.2007 16:24    #8
O ambitna gre pros zawodnikow zawodnikow przed meczami z mocniejszymi klubami, prawda jest taka ze czasami nie da sie dogodzic nikomu stylem wypowiedzi. Sa zawodnicy ktorzy odczuwaja presje w wielkich meczach i co bys nie powiedzial morale im spadnie, to kwestia osobowosci. Czesc zespolu puszcza to mimo uszu a u reszty moze zadzialac to motywujaco co tez zalezy od osobowosci. Jesli grasz spadkowiczem morale u takich zawodnikow stale bedzie na niskim poziome, poniewaz beda denerwowali sie przed kazdym meczem i moze nie starczyc im umiejetnosci aby zagrac na przyzwoitym poziomie. W takiej sytuacji nie pograja u mnie duzo i czym predzej zostana sprzedani^^

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution