Problem ze strzelaniem...

jordan23 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2007, 21:15    Pytanie
Witam!!!
Gram pierwszy sezon arsenalem... W moim napadzie gra Henry-adebayor(czassami van persi albo walcott). Mam problem ze strzelaniem bramek, tzn. moja druzyna stwarza duzo sytuacji i ich nie wykorzystuje szczegolnie mnostwo sytuacji jeden na jeden z bramkarzem, bezprzerwy pudlujom.... co mam zrobic??

Yoonec Młody aktywista

0
23.01.2007 16:38    #10
@michałka

gram tak właśnie,
-------Eto'o-------
Roni -Deco-Messi,
zmniejszyłem kreatywnośći zmniejszyły sie takie sytuacje ale wogule ich nie miał od kilku meczy

Mattii Przodownik pracy

0
23.01.2007 19:02    #11
Yoonec graj tak:

-----------Saviola(wyczapisty jest)----------
Roni-----------Eto'o----------Messi
--------------------------------------------------
-------------Xavi---------Deco

To jest taksa dla Barcy!!!

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2007 19:19    #12
Ja mam pierwsze dwie opcje do zaproponowania:
1. Zmień tak taktykę, aby twoi piłkarze strzelali więcej z pierwszej piłki np. dośrodkowania itp.
2. Kup jakiegoś nowego napastnika(bramkostrzelnego) i sam go obserwuj jak gra w meczach(jeszcze w tym klubie co jest), jego zachowania itd.

Miałem kilku piłkarzy w Odrze Opole(obecnie Olimpia Elbląg ;-) ), którzy mało mówiąc, grali jak kompletnie bezmózgie yeti- wspaniałe akcje, piękne dośrodkowania, stuprocentowe sytuacje ale goli... nadal nie było :-(. Mimo treningów które zwykle dają efekty, w postaci większej skuteczności, moi piłkarze nadal nie strzelali goli (grrrrr). Postanowiłem "zresetować" całą taktykę i poustawiać ich od nowa. Efekt... seria 12 meczy bez porażki w tym 8 meczów wygranych. Przy zmianie taktyki, największy nacisk kładłem właśnie na sytuacje podbramkowe. Zmieniłem zadania jednemu napastnikowi, a drugiego całkowicie zmieniłem. Jak już napisałem... poskutkowało.

Użytkownik uznał post za pomocny

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2007 19:34    #13
hmmm henry adebayor wallcot van persie baptista aliadere ( na wypożyczeniu bendtner vela) poprostu napasnik potrzebny od zaraz jasne

według mnie powinieneś zainwestować w nowych skrzydłowych jak molouda ribery quaresma

jordan23 Partyzant

0
23.01.2007 19:43    #14
na skrzydle gra u mnie van persi (srednia ocen 7.57 13meczy 8 bramek)i hleb(sr7.05)(wallcot lub van den berg) :D Riberiego chcialem sciagnoc lecz wolalem zainwestowac w dobrego bramkarza ;]

jordan23 Partyzant

0
23.01.2007 19:54    #15
Mam pytanie nie dotyczace tego tamtu ale nie chce zakladac nowego tematu :D
co może byc przyczyną licznych kontuzji w moim zespole???

0
23.01.2007 20:43    #16
Wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce tematów słowo "kontuzje" i z pewnością znajdziesz kilka tematów które będą zawierały informacje na temat kontuzji.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
23.01.2007 21:52    #17
Menedżer5 a możesz dokładnie napisać co pozmieniałeś w ustawieniach tych napastników że zaczęli tak seryjnie strzelać gole, poproszę o konkrety:)

0
24.01.2007 09:16    #18
Po kolei:
1. Nie chodzi o to, że sami napastnicy zaczęli strzelać gole, przynajmniej nie o wiele więcej. Ustawiłem, tak aby napastnik, nie strzelał z dystansu, grał hiperofensywnie, ściśle krył przeciwnika, agresywnie atakował i dość często (ok 3/4 suwaka) grał przy przeciwniku.
2. Grałem taktyką 4-4-1-1, zmieniłem ją na 4-1-2-2-1 czyli:
OP.............OŚ............OŚ...............OL
......................DPŚ........................
PP.................................................PL
............OPŚ................OPŚ..............
......................NŚ...........................
2. Polegało to na tym, iż OPŚ(obydwaj) nie mieli strzelać z dystansu, jedynie podania prostopadłe, w razie sytuacji sami przechodzili do ataku.
3. DPŚ miał strzałkę do przodu- bez rajdów(jakichkolwiek), suwak nastawienia na ok 3/8, tak aby zbytnio nie wychodził w akcjach ofensywnych, no i bardzo częsta gra przy przeciwniku.
2. A tu najważniejsze... PP i PL, to przez nich miało przechodzić najwięcej podań. Oni grali z nastawieniem drużynowym czyli (jedno kliknięcie na ofensywne), ale nie mieli robić aż tak wiele rajdów(nie mogli, bo skrzydła były ważne), ważne było aby podawali do OPŚ-ów, i oni zawsze mieli alternatywę do kogo podać( PL, OPŚ czy NPŚ, PP albo nawet DPŚ).

To wszystko zmieniło całkiem grę, były akcje ofensywne, z których(jak zawsze), nie zawsze padały bramki, ale zawodnicy konstruowali akcje na całym boisku, zaczęli być bardzo konsekwentni, przy kiksie, zabierali się za strzelanie, albo bronili się gdy trzeba było, a co najważniejsze mój napastnik zawsze gdy wychodził sam na sam z bramkarzem, miał jeszcze opcję aby podać do partnera(ÓPŚ). We wszystkich 12 meczach mój najwyższy wyniki to 2-0, ale zwycięstwa były bardzo pewne, a co najważniejsze gole strzelali głównie ÓPŚ-e i NPŚ.
Jest jednak jedna wada tego ustawienia, piłkarze szybko się męczą, szczególnie jak grają szybką piłkę, a gdy sezon dochodzi do końca, lepiej jest zmienić taktykę na(troszeczkę) na mneij ofensywną i wolniejszą, ja w ten sposób przegrałem walkę o awans do 1. ligi :-(.

Wiele więcej na ten temat nie pamiętam.

Nemrod Partyzant

0
24.01.2007 09:33    #19
Ja gram 4 sezon Arsenalem-idzie mi bardzo dobrze-pierwszy i najlepszy mój transfer do klubu to........Julio Cruz(Napastnik Inter)-tworzą z Henry zajebistą parę przez 3 sezony strzelił mi 56 bram-zaznaczam, że gra jeszcze Van Persji (strzela duż mniej). POLECAM kup Cruza. Poza tym treningi Baptista gra najczęściej jako OPŚ bardzo żadko jako NŚ-Adebayor do dupy, Walcott-za młdy-wypożyczyłem -teraz (po 3 sezonach) super sie rozwinął w Newcastle i Boro.dopóki nie wróci Reyes(zajebsity) na lewym skrzydle van Presji na zmianę z Rosickim, a na prawym rządzi Hleb lub Van der Borre (polecam kupić z Anderlechtu-super talent-gra kosmicznie jako OP, PP, OPP). PŚ-Fabregas lub Rosicki, lub Silva lub Diably. W Arsenalu jest wieli wartoścowych graczy w rezerwch i w młodzeżowej kadrze.Ustawiłem odzielne treningo dla napastników, pomocników obrońców i bramkarzy-Atak trenuje strzaały i atak -MOCNO. Jak bedziesz potrzebował porady pisz na gg: 8087969. POzdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution