Po kolei:
1. Nie chodzi o to, że sami napastnicy zaczęli strzelać gole, przynajmniej nie o wiele więcej. Ustawiłem, tak aby napastnik, nie strzelał z dystansu, grał hiperofensywnie, ściśle krył przeciwnika, agresywnie atakował i dość często (ok 3/4 suwaka) grał przy przeciwniku.
2. Grałem taktyką 4-4-1-1, zmieniłem ją na 4-1-2-2-1 czyli:
OP.............OŚ............OŚ...............OL
......................DPŚ........................
PP.................................................PL
............OPŚ................OPŚ..............
......................NŚ...........................
2. Polegało to na tym, iż OPŚ(obydwaj) nie mieli strzelać z dystansu, jedynie podania prostopadłe, w razie sytuacji sami przechodzili do ataku.
3. DPŚ miał strzałkę do przodu- bez rajdów(jakichkolwiek), suwak nastawienia na ok 3/8, tak aby zbytnio nie wychodził w akcjach ofensywnych, no i bardzo częsta gra przy przeciwniku.
2. A tu najważniejsze... PP i PL, to przez nich miało przechodzić najwięcej podań. Oni grali z nastawieniem drużynowym czyli (jedno kliknięcie na ofensywne), ale nie mieli robić aż tak wiele rajdów(nie mogli, bo skrzydła były ważne), ważne było aby podawali do OPŚ-ów, i oni zawsze mieli alternatywę do kogo podać( PL, OPŚ czy NPŚ, PP albo nawet DPŚ).
To wszystko zmieniło całkiem grę, były akcje ofensywne, z których(jak zawsze), nie zawsze padały bramki, ale zawodnicy konstruowali akcje na całym boisku, zaczęli być bardzo konsekwentni, przy kiksie, zabierali się za strzelanie, albo bronili się gdy trzeba było, a co najważniejsze mój napastnik zawsze gdy wychodził sam na sam z bramkarzem, miał jeszcze opcję aby podać do partnera(ÓPŚ). We wszystkich 12 meczach mój najwyższy wyniki to 2-0, ale zwycięstwa były bardzo pewne, a co najważniejsze gole strzelali głównie ÓPŚ-e i NPŚ.
Jest jednak jedna wada tego ustawienia, piłkarze szybko się męczą, szczególnie jak grają szybką piłkę, a gdy sezon dochodzi do końca, lepiej jest zmienić taktykę na(troszeczkę) na mneij ofensywną i wolniejszą, ja w ten sposób przegrałem walkę o awans do 1. ligi :-(.
Wiele więcej na ten temat nie pamiętam.
Najnowsze posty