Problemy z wygrywanie- pare pytań

gepiuu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.02.2007, 09:40    Pytanie
Po paru sezonach udało mi się zrobić bardzo dobry skład (de rossi, torres, ross, van der vaart) i tym składem rozwalałem wszystkich (gram Auxerre). Ale ostatnio w żadnym meczu nie mogą wygrać. Pod koniec meczu pisze ze są w szoku, przegrali wygrany mecz itd. Przeczytałem na forum, ze mozna pojsc na urlop i niech asystent poprowadzi mecz. No i auxerre wygrało 5-0 z lyonem. ale jak wrociłem to samo, czyli gubię pkt.
1) Co moge zrobić?
2) nie wiem jakich wyrażen uzywac przed meczem i w przerwie (kiedy zyczyc szczescia, a kiedy mowic zeby wygrali dla kibiców)
3) mam zawodnika który ma stzrały z wolnego na 20 i na treningu ma wysoko ustawione trenowanie tego, a mimo to w ogóle nie strzela bramek z wolnych

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
11.02.2007 09:50    #1
1. Może zmień taktykę, nastawienie
2. Możesz przekazać prowadzenie rozmów z zespołem asystentowi.
3. Może poprostu brak szczęścia?
4. Skorzystaj z wyszukiwarki tematów.
5. Skorzystaj z instrukcji dołączonej do każdego egzemplarza gry.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.02.2007 09:51    #2
1. Zmień taktykę(warto jest podnieść troszeczkę swobodę taktyczną), ale nie musisz jej bardzo zmieniać.
2. Dla kibiców ja daję najrzadziej. Tylko i wyłącznie na początku albo w przerwie spotkania meczu w którymz góry jestem skazany na porażkę. Życz szczęścia to chyba najlepszy komentarz, ale jak się go używa zbyt często to zawodnicy zaczynają mieć go gdzieś, ja go daję maks. w 2 meczach z rzędu, później zmieniam na inny jak(możecie wygrać).
Rozmowy : "oczekuję od was wygranej", nie daję prawie nigdy, tylko gdy zespół ma skrajnie beznadziejną formę a ma potencjał aby wywalczyć coś(maks. 1-2 razy na sezon)
3. Ważne jest też aby miał dość dobrą siłę i strzały z dystansu, koncentracja też może się przydać, (w ogóle najlepiej jakby prawie wszystko miał na 20 ;p.)

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
11.02.2007 12:33    #3
"Oczekuję wygranej" stosuję ostatnio często, bo:
- w większości meczów jestem faworytem,
- morale mojej drużyny jest bardzo wysokie, tak samo jak forma,
- jeśli ja od nich nie będę wymagał, to kto? ;)

"Życz szczęścia"
wtedy kiedy forma jest wysoka, a gram z przeciwnikiem podobnej klasy co mój zespół (najczęściej stosuję na wyjeździe, bo w takim samym przypadku - czyli przeciwnik podobnej klasy - u siebie stosuję to co na początku), ogólnie bardzo rzadko.

"Możecie wygrać"
przeciwnik znacznie przewyższa moją drużynę doświadczeniem, ograniem, umiejętnościami (zazwyczaj na wyjeździe, bo u siebie w domu jak już wcześniej napisałem - wymagam :) )

"Dla kibiców!"
Próbowałem stosować przed meczem z bardzo słabymi przeciwnikami, ale ostatnio poległem 1:0, bo zawodnicy zagrali bez zaangażowania, więc dałem sobie spokój. Teraz w takich przypadkach daję "zagrajcie na luzie" co przekłada się na "bramki są kwestią czasu". Zdecydowanie lepiej na tym wychodzę.

A "zagrajcie na luzie" cały czas sto stosuję przed sparingami + odbiór piłki na "delikatny" i o kontuzję praktycznie nie muszę sie martwić.

To wszystko polecenia przed meczami, bo w przerwie to w zależności od gry (rzadziej od wyniku), klasy przeciwnika i od tego co oczekiwałem przed spotkaniem. Ten system wydaje mi się dobry, bo... sprawdza się :) Ale to raczej nie tylko zasługa rozmów motywacyjnych.

Aha - dochodzą jeszcze rozmowy indywidualne z zawodnikami, ale to już zależy od tego co chce się wycisnąc z danego gracza.
Pozdro

martin Przodownik pracy

0
11.02.2007 13:01    #4
1) stosuj rotacje w składzie ,przecież nie możesz grać jedną jedenastką przez cały sezon

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution