problem z grą w małym okienku

robinho09 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.05.2007, 17:44    Pytanie
Cześć.
Szukałem na Suflerze czegoś na ten temat, ale nie znalazłem niczego, co by mi pomogło. Mam takie pytanie: Co mam zrobić żeby grać w FM07 w małym oknie? Zawsze gdy odznaczam opcje Tryb pełnoekranowy wyskakuje mi okienko i napisane jest: Zmiana ustawień ekranu nie powiodła sie. Upewnij sie, że twój system pozwala na wybrane ustawienia.

Bardzo prosze o pomoc.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
16.05.2007 17:47    #1
Jak uruchomić Football Managera w oknie?
Aby móc grać w Football Managera trzeba posiadać monitor zdolny do wyświetlania grafiki w rozdzielczości co najmniej 1024x768. Na wyższej niż wymieniona rozdzielczości gra w oknie nie stanowi problemu – wystarczy wybrać kolejno ‘Opcje’ i ‘Ustawienia’, a następnie w zakładce ‘Ustawienia obrazu’ odznaczyć opcję ‘Tryb pełnoekranowy’. Jeśli jednak używamy minimalnej wymaganej rozdzielczości, a więc 1024x768, gra może się po wykonaniu powyższych kroków zbuntować i pozostać w trybie pełnoekranowym. I na to jest jednak sposób. Wtedy by zagrać w Football Managera w oknie musimy zmodyfikować nieco skrót do gry (jeśli taki już stworzyliśmy – np. na pulpicie; jeśli nie, to wystarczy go stworzyć znajdując plik ‘fm.exe’ i, po kliknięciu na nim prawym przyciskiem myszy, wybierając polecenie ‘Utwórz skrót’). A mianowicie należy w jego właściwościach, w polu ‘Element docelowy:’, wziąć podaną ścieżkę do pliku w cudzysłów, a następnie na końcu, po spacji, dopisać polecenia „-small_screen -windowed” (bez cudzysłowów). To wszystko – teraz po wyłączeniu opcji ‘Tryb pełnoekranowy’ w grze, FM powinien posłuchać naszego polecenia.

Użytkownik uznał post za pomocny

supertaktyk Proletariat

0
16.05.2007 17:48    #2
A Twój monitor pozwala na grę w ekranie? Autorzy pisali, że musisz mieć ekran o rozdzielczości min. 1024x768...

supertaktyk Proletariat

0
16.05.2007 17:48    #3
Wybacz 1bartek. Nie zauważyłem Twojej odpowiedzi.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
16.05.2007 17:50    #4
Nie przejmuj się supertaktyk, nie gniewam się :)

robinho09 Młody aktywista

0
16.05.2007 18:01    #5
Dzięki za pomoc. Działa mi w okienku. :):):)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution