Trening atrybutów

Yodassss Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.08.2007, 11:43    Pytanie
Jeśli jest taki temat - wybaczcie, ciężko mi wymyślić co wpisać w wyszukiwarce (jak wpisuję trening wyskakuję dużo tematów :P). Moje pytanie dotyczy tego, jaki trening dotyczy jakich atrybutów? Chce zrobić osobny trening dla napastnika szybkiego, a osobny dla odgrywającego. Chciałbym wiedzieć, który trening (siłą, aerobik or sth?) odpowiada za skoczność, który za grę głową? Miło by było, gdyby ktoś rozpisał dokładnie, które atrybuty dotyczą których rodzajów treningu ;]

Ciartur Młody aktywista

0
04.08.2007 11:56    #1
Siła --> naturalna sprawność, pracowitość, siła, wytrzywałość
Aerobik --> przyspieszenie, refleks, równowaga, skoczność, szybkość, zwinność
Taktyka --> decyzje, gra bez piłki, przewidywanie, ustawianie się, współpraca
Panowanie nad piłką --> błyskotliwość, drybling, gra głową, gra z pierwszej piłki, technika
Obrona --> koncentracja, krycie, odbiór
Atak --> kreatywność, podania
Strzały --> opanowanie, strzały z dystansu, wykańczanie akcji
Stałe fragmenty gry --> długie wyrzuty, dośrodkowania, rzuty karne, rzuty rożne, rzuty wolne

Użytkownik uznał post za pomocny

Yodassss Młody aktywista

0
04.08.2007 11:58    #2
Dobry Bóg mi Ciebie zesłał :>

Ciartur Młody aktywista

0
04.08.2007 12:00    #3
Nie ma za co ;)

kyczy7 Przodownik pracy

0
04.08.2007 12:33    #4
mam dylemat czy ustawiac jakis trening czy jechac na ogólnym ... bo np. Bartosh jechał calutki czas na standardowym treningu nom i jakos mu tam szło nie ? wiec nie wiem zrobic ... ale raczej wreszcie jakis trening ustawie bo lubie patrzec jak ropsna atrybuty ale znowu nastepne sie beda obniżac :/

Yodassss Młody aktywista

0
04.08.2007 12:49    #5
Ja tam zawsze ustawiam swoje treningi ;] Być może nie daje to wiele większych efektów od ogólniaka, ale dla mnie większa frajda, jak mogę pokombinować ;] Poza tym, po co napastnikowi obrona? A środkowemu obrońcy dobre stałe fragmenty? Tak mogą spadać, a dzięki temu zwiększają się ważniejsze atrybuty ;]

big0sS Partyzant

0
04.08.2007 13:03    #6
To wszystko bylo w poradniku dolaczonym do gry . Tak mi sie wydaje ...

Yodassss Młody aktywista

0
04.08.2007 13:06    #7
Wyszedłem z założenia, że poradnika nie muszę czytać, i pożyczyłem kuzynowi :P Poradnika do dziś nie mam :P

kyczy7 Przodownik pracy

0
04.08.2007 13:08    #8
eee tam po co poradnik ? :) radze sobie sam ! :D wieksza frajda z gry xD ...

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.08.2007 14:00    #9
@kyczy7
Trening podstawowy jest treningiem ogólnorozwojowym. Nie kładzie nacisku na żaden element, wszystko rozkłada się równomiernie. To samo dzieje się ze statystykami, rosną jednakowo, przez co mamy piękny efekt "zielonych strzałeczek". Jednak jest to stosunkowo niewielki wzrost. Lepsze efekty daje przypisanie treningu do danej pozycji, jednak elementy trenowane lżej (bądź w ogóle) będą spadać lub stać w miejscu. Natomiast duży przyrost następuje przy statystykach trenowanych ciężej (czyt. mocno lub bardzo mocno). Podsumowując lepiej przypisywać oddzielne treningi gdy prowadzimy drużyny o mniejszym potencjale, kiedy PA naszych zawodników nie jest za wysokie. Tym sposobem wytrenujemy tylko umiejętności, które będą potrzebne danemu zawodnikowi. Natomiast gdy gramy drużynami z czołówki lig europejskich z zawodnikami o wysokim potencjale, wystarcza trening ogólnorozwojowy.^^

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution