[quote=t0tti89]nie wiem jak przeladowac cache skorki

mozesz wytlumaczyc ?[/quote]Oczywiście że mogę. Tak zwane 'przeładowywanie (odświeżanie) skórki' [nazwy mogą być różne-bo i ja się z różnymi spotkałem] wykonujemy zawsze po tym jak wgramy do FM'a jakieś grafiki (face, loga, kitsy itp) i chcemy aby gra je "widziała". Należy wtedy po uruchomieniu gry (a przed wczytaniem pliku save) wejść w
Ustawienia gry i tam w zakładce
Dźwięk i obraz w
tym miejscu należy:
-
zaznaczyć opcję 'Zawsze odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu'
-
odznaczyć opcję 'Używaj buforowania skórki'
Czyli musi to wyglądać tak, jak na załączonym powyżej screenie.
Po zaznaczeniu/odznaczeniu tych opcji klikasz na 'zatwierdź'
[quote=jasiek1994]Czy mógłby mi ktoś wrzucić DZIAŁAJĄCY link do pobrania facepacka i logopacka angielskiej premiership ?[/quote]-
Premiership facepack 2009/2010
-
Premiership logopack 2009/2010
[quote=maniutinho]
Proszę o kolejną paczkę face'ów :
Jan Mucha - 143744
Dickson Choto - 713407
Louis Clement Ngwat Mahop - 35007949
Eugene Sepuya - 72000159
Robert Lewandowski - 719601
Jakub Błaszczykowski (kupił go ARSENAL!!!) - 719793
Łukasz Fabiański - 718272
Kibu Vicuna - 67018749
Marek Jóźwiak - 7007
Krzysztof Dowhań - 713863
I herb klubów z dwóch lig Brazylijskich. [/quote]-
Face
-
Loga
[quote=przemkoo]Ma ktoś pojęcie, czy i gdzie można znaleźć paczkę kitsów do trzeciej ligi polskiej? Mówię, oczywiście, o Football Managerze 2010.[/quote]
Proszę bardzo. Wrzucam Ci tu zestawik z jednego z poprzednich FM'ów i są w nim kitsy z najniższych lig polskich
jakie udało mi się znaleźć w necie.
Z niższych lig niż to co posyłam to nie mam. Trochę tego tam jest więc może Ci to wystarczy.
[quote=t0tti89]nie wiem.. wogóle nie wyświetla "trzecich" strojów z kazdych lig prawie każdej drużyny a z bundesligi nie ma strojow Mainz,Hannover wogole żadnych.Naprawde nie wiem jak to zrobić juz ;/[/quote]
1. Pospisuj sobie te "trzecie" kitsy których Ci nie wyświetla i zajrzyj do katalogu w którym masz wrzucone te kitsy. Sprawdź czy w ogóle masz tam te "trzecie" kitsy. Często w kitspackach wrzucane są jedynie stroje 'home' i 'away' a stroje 'third' są pomijane. Jeśli takowych nie masz - no to logiczne że FM Ci ich nie wyświetli. Jeżeli jednak masz w katalogach "trzecie" kitsy i
odświeżyłeś skórkę a mimo to gra ich nie widzi to...przejdź do punktu 2 i 3.
2. W jednym z poprzednich postów posłałem Ci odwołanie do mojego dawnego posta w którym wyjaśniłem jak edytować plik 'config.xml'.
Jeśli w którejś lidze (np niemieckiej) nie wyświetla Ci jakichś trzecich kitsów mimo że masz te koszulki w odpowiednim katalogu i wszedłeś wcześniej do pliku config.xml (w tymże katalogu) i edytowałeś go
tak jak wyjaśniałem w moim poście #1376 i podopisywałeś w odpowiednich linijkach owe 2009 (po czym w grze odświeżyłeś skórkę) a mimo to Ci niektóre kitsy nie działają to w tych konkretnych przypadkach kitsow które nadal są niewidoczne (mimo że koszulki masz w katalogu) zastąp w pliku 'config.xml' 2009 na 2008. Nie wiem od czego to zależy ale niektórym użytkownikom działały kitsy po wpisaniu '2008' a niektórym działało dopiero jak w configu powpisywali '2009'.
3. Jeśli zastosowałeś się do porad z punktu powyższego a mimo to kitsów dalej nie widać (a masz je w odpowiednim folderze) to zrób tak:
- odśwież skórkę (tak jak opisywałem wyżej)
- wgraj do odpowiedniego folderu plik
fix kits który posłałem Ci
tutaj
-Przed rozpoczęciem nowej rozgrywki musisz zaznaczyć
tutaj po czym by uaktywnić ten plik zaznacz
tu a następnie klikasz na 'zatwierdź'. Dzięki temu plik będzie aktywny w grze.
-Rozpocznij nowa rozgrywkę i sprawdź czy są te kitsy których wcześniej nie było.
[quote=realista_9]prosze o facepacki w stylu cut-out:
Diego Buonanotte- River Plate -ID 962978
Alex Internacional - ID 316715
Mehmet Ekici - Bayern M. - ID 29022517
Adam Matuszczyk FC Koeln ID 35014358
Hatem Ben Arfa Marsellie ID 919707
Slobodan Rajkovic Chelsea ID 5779098
Nemanja Matic Chelsea
Chinedu Obasi Hoffenheim
Mame Biram Diouf Man Utd
Moussa Sissoko - Toulouse - ID 8448722
Darren Bent ID 5102384