pomoc asystenta przy transferach

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.01.2007, 12:43    Pytanie
czy istnieje możliwość , że asystent podpowie mi na jakie pozycje potrzebni mi są piłkarze bo narazie zauważyłem , że asystent mówi ,, skład potrzebuje wzmocnień" ale na jakie pozycje .
gram 2 sezon aston villom 2 sezon i mam 130 mln euro na transfery i mniej więcej wiem kogo kupić ale nie wiem czy ci piłkarze wejdą do mojego 1 składu i czy nie okażą się niewypałem transferowym za kupe kasy

MARAZM Młody aktywista

0
11.01.2007 14:06    #10
do behemod (duża rotacja tzn.żeby wszyscy pograli ) a zmiany robie takie jak ty po 45 min zmiana 11 ;-) (fakt troche nie dokładnie to opisałem)

Mattii Przodownik pracy

0
11.01.2007 14:06    #11
Ja ci powiem tak przed zakupem każdego piłkarza zrób o nim raport scouta,on ci powie ile będzie mieć obecnie gwiazdek a ile może mieć.To znaczy nie dosłownie ci to powie bo przpuśmy nie ma zapewnienia że jak asystent powie że 5 to będzie mieć pięc może mieć 4 a nawet 3,a inna sprawa warto ryzykować.I jeszcze jedno czy naprawdę zawsze korzystasz z raoprtu asystenta?Przecież to ty ustalasz jaki chcesz mieć skład,asystent ci tak jakby podpowiada.No przecież jak zawodnik ma 3 gwiazdki to nie znaczy że jest słaby chodzi o to że to ty musisz wiedzieć czy jesteś zadowolony z jego formy czy nie.Pozdro:)

Użytkownik uznał post za pomocny

Behemot Młody aktywista

0
11.01.2007 14:08    #12
Newport County - walijski przedstawiciel dolnej połówki najniższej ligi angielskiej Conference South, po dwóch sezonach w angielskiej 2. lidze :)
Było co zgrywać - zwolniłem w trakcie tych dwóch lat chyba z 25 zawodników, zatrudniłem podobną liczbę nowych, generalnie przed każdym sezonem mam roszady w składzie.

krajfik Młody aktywista

0
11.01.2007 15:52    #13
chyba wszystko już zostało powiedziane na ten temat.powinieneś mieć dobry,szeroki skład,ale pamiętaj również że każdy chce grać.sam musisz wybrać na jaką pozycje potrzebujesz zawodnika,potem ,,zamawiasz" raporty scoutów którzy określają przydatność zawodników do drużyny.U mnje drużyna liczy 20-22 zawodników,reszta w rezerwach lub na wypożyczeniach.
Jeśli chodzi o transfery to chyba był już taki temat,traktujący o wprowadzeniu w przyszłych edycjach dyrektora sportowego odpowiedzialnego własnie za dobór zawodników i transfery,w FM-ach jest takie stanowisko jednakże bierne.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.01.2007 16:15    #14
Po pierwsze to asystent, chyba nigdy nie ma racji. On zawsze gada, że klub potrzebuje wzmocnień, a tak naprawdę klub może być już światową potęgą. Jedyne w czym często ma rację to morale zespołu, no i raport o rozmowach z zawodnikami. Z resztą panowie z SI powinni to poprawić, bo już od FM2005 jest to problem. Aha nie istnieje możliwość, że asystent podpowie ci jakie pozycje są do wymiany, jak już to przy obserwacji jakiś nowych piłkarzy których chcesz kupić, powie ci jaki są jego mocne strony, jak gra, mentalność, słabe strony itp. (to akurat jest dość dobrze zrobione).

krajfik Młody aktywista

0
11.01.2007 19:27    #15
asystent mówi że zespoł wymaga wzmocnien,poniewaz kazda druzyna ma jakis słaby punkt,w sensie nikt nie ma 23 swietnych zawodnikow.Ale masz racje,to jest do poprawy

sachen Młody aktywista

0
11.01.2007 20:10    #16
w valenci na początku miałem że mój skład jest wystarczająco mocny by walczyć o mistrzostwo i nie potrzebuje wzmocnień ;)

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
11.01.2007 20:11    #17
Czasem taką informację możesz uzyskać w raporcie o zespole np. "asystent sądzi, że punktem, który należałoby wzmocnić jest obrona, bo nie sądzi, żeby zawodnik jakiś tam i jakiś tam był wystarczającym zabezpieczeniem na wypadek plagi kontuzji"

sefko1 Przodownik pracy

0
11.01.2007 20:33    #18
Nie ma takiego asystenta, który zastąpiłby Ciebie. Ja traktuje oceny moich scoutów i aysytsentów z dużą rezerwą. To przecież Ty jako manadzer odpowidasz za wybuki swojego zespołu. To ty ustalasz taktykę. Co z tego, że asystent powie Ci, że potrzrebujesz skrzydłowego, skoro nie grasz taktyką w której dobry skrzydłowy jest potrzebny. Albo powie Ci, że porzebujesz wysokiego napastnika, podczas, gdy ty grasz "krótkimi podaniami". Ufaj swojej ocenie. Tylko dzieki samodzielnej ocenie potencjału swoich graczy doprowadzisz klub do sukcesów. Czego Ci życzę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution