Finanse - Budzet placowy

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2007, 15:08    Pytanie
Witam! Nie znalazlem tematu, ktory odpowiedzialby na moje pytanie, wiec pisze.
Gram Recreativo de Huelva zaczalem wlasnie drugi sezon. W pierwszym sezonie moj budzet wynosil 320 tys/tyg i mialem blisko 60 tys/tyg do wykorzystania. Za to w nowym sezonie zostal on zmniejszony bez mojej wiedzy o 100 tys/tyg!! Moje dlugi siegaja 7 mln e. I teraz moje pytanie: co z tym mam zrobic? Po sezonie odeszli wszyscy wyp. zawodnicy wiec moj sklad liczy 18 zawodnikow nadajacych sie do gry w pierwszym skladzie. Niestety nie moge nikogo zatrudnic poniewaz przekraczam budzet placowy o ponad 50 tys/tyg i zarzad pozwala mi zaoferowac jedynie 1.1 tys/tyg. Nikt nie interesuje sie zawodnikami z rezerw nawet za 0 e! a zarabiaja po 8 tys/tyg. Probowalem zmniejszyc place zawodnikom lecz im tez moge zaoferowac jedynie 1.1 tys/tyg a na taka obnizke nie chca sie zgodzic... Nie moge takze wypozyczyc zadnego wartosciowego zawodnika a musze walczyc o utrzymanie. Ma ktos jakis pomysl np. na podpisanie nowych kontraktow na gorszych warunkach wtedy moze zredukowalbym budzet placowy o te 50 tys/tyg??
Jestem otwarty na wszelkie sugestie.

Gucio10 Młody aktywista

0
07.01.2007 15:12    #1
Podpisz z zawodnikami nowe kontrakty...obnizajac im je do skutku:) Ja teraz gram w Salamacne i zlecialem od ok 180 tys do 38tys:P A zawodnikow nie potrzebnych i duzo zarabiajacych sprzedej albo wypozycz!!

Użytkownik uznał post za pomocny

SyZtem Przodownik pracy

0
07.01.2007 15:12    #2
Zwolnij tych zawodników z rezerw co dużo zarabiają, wypożyczaj zawodników do siebie za darmo

0
07.01.2007 15:55    #3
@Gucio10
Probowalem obnizyc ale jedyna placa jaka moge im zaproponowac to 1.1 tys/tyg bo na tyle zgadza sie zarzad ale zaden na taka obnizke zarobkow sie nie godzi

@SyZtem
Chcialem ich zwolnic ale nie da rady bo nie chca odejsc za porozumieniem stron, a nie stac mnie na placenie odszkodowania rzedu 500 tys e

Mehehe Młody aktywista

0
07.01.2007 16:28    #4
Nie wiem czy to Ci pomoze ale mozesz ich karac i zabierac pensje nawet przez caly sezon :)wtedy chyba zmniejszysz dlugi ;)

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
07.01.2007 16:45    #5
Pewnie wynika to z tego, że zarząd podpisywał z Tobą nowy kontrakt. I wtedy masz do wyboru opje budżetu transferowego i płacowego. Pewnie przy podpisywaniu nowej umowy z Recreativo nie przejrzałeś budżetów i stąd ta obniżka. Zazwyczaj podpisuje się nowy kontrakt po pierwszym sezonie i wtedy zarząd chce byś miał jak najwięcej do powiedzenia i tam masz opcje przejrzyj budżety i pewnie tego nie dałeś a oni dali ci więcej na transfery i automatycznie obcięli budżet płacowy. Niestety musisz teraz kombinować na różne sposoby.

0
07.01.2007 17:34    #6
@Mehehe
To raczej w ostatecznosci^^

@pedro_1987
Pewnie cos w tym jest ale o ile pamietam przu podpisywaniu nowego kontraktu nie mialem wiele do powiedzenia, zdaje sie tylko ze mialem mozliwosc zmienienia rodzaju kontraktu z normalnego na odnawialny, inne opcje nie byly uwzglednione. Oczywiscie moge sie mylic...

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.01.2007 17:50    #7
Pozwalniaj nie potrzebnych juniorów, oni nie zabierają odszkodowań a po za tym pewnie i tak większość z nich to beztalencia. Będziesz musiał sprzedać jakiegoś mocnego zawodnika(albo nawet dwóch) za możliwie jak największą forsę.

0
07.01.2007 20:00    #8
@Menedzer5
Pomysl z juniorami jest dobry ale nie na dluzsza mete, po ich zwolnieniu zyskami gora 2-3 tys/tyg a ja przekraczam budzet o ponad 50 tys/tyg co w skali miesiaca daje ponad 200 tys e. Nie chce tez pochopnie oslabiac skladu, ktory i tak z ledwoscia sklecilem z garstki juniorow i paru staruszkow. Wsrod nich musi znalesc sie chociaz dwoch dobrych zawodnikow. Mam wiec do wyboru albo spadek albo banktructwo(albo to i to:).

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
07.01.2007 21:55    #9
Ale przynajmniej wiemy jak to się stało "bez Twojej wiedzy"...
Przy podpisywaniu kontraktu ZAWSZE możesz wybrać budżet transferowy i budżet płacowy. Im większy budżet transferowy wybierzesz tym mniejszy będzie płacowy - i na odwrót.
I też jest taki myk, że jak w poprzednim sezonie podpisałeś kontrakt (a w nim zatwierdziłeś budżet) to w następnym sezonie przy rozpoczęciu nie jesteś pytany o budżet...

Możesz spróbować porozmawiać z zarządem na temat nowego kontraktu, ale jak podpisałeś wcześniej długoterminowy to raczej nie będą się chcieli zgodzić na jego renegocjacje.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.