Finanse - Budzet placowy

karo.las Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.01.2007, 15:08    Pytanie
Witam! Nie znalazlem tematu, ktory odpowiedzialby na moje pytanie, wiec pisze.
Gram Recreativo de Huelva zaczalem wlasnie drugi sezon. W pierwszym sezonie moj budzet wynosil 320 tys/tyg i mialem blisko 60 tys/tyg do wykorzystania. Za to w nowym sezonie zostal on zmniejszony bez mojej wiedzy o 100 tys/tyg!! Moje dlugi siegaja 7 mln e. I teraz moje pytanie: co z tym mam zrobic? Po sezonie odeszli wszyscy wyp. zawodnicy wiec moj sklad liczy 18 zawodnikow nadajacych sie do gry w pierwszym skladzie. Niestety nie moge nikogo zatrudnic poniewaz przekraczam budzet placowy o ponad 50 tys/tyg i zarzad pozwala mi zaoferowac jedynie 1.1 tys/tyg. Nikt nie interesuje sie zawodnikami z rezerw nawet za 0 e! a zarabiaja po 8 tys/tyg. Probowalem zmniejszyc place zawodnikom lecz im tez moge zaoferowac jedynie 1.1 tys/tyg a na taka obnizke nie chca sie zgodzic... Nie moge takze wypozyczyc zadnego wartosciowego zawodnika a musze walczyc o utrzymanie. Ma ktos jakis pomysl np. na podpisanie nowych kontraktow na gorszych warunkach wtedy moze zredukowalbym budzet placowy o te 50 tys/tyg??
Jestem otwarty na wszelkie sugestie.

0
07.01.2007 23:31    #10
@rapechuck
Z tego co pamietam to przed podpisaniem kontraktu powiadomili mnie ze z powodu sytuacji finansowej nie moga przeznaczyc funduszy na transfery i to byla zdaje sie jedyna informacja na temat budzetu jaka otrzymalem...

Kuba16.07.91 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2007 11:19    #11
jezeli nie zmniejszysz wydatkow i dlugi sie powieksza to zarzad wezmie pozyczke albo klub zbankrutuje i prezes odejdzie. przy odrobinie szczescia mozesz zostac w klubie(jezeli masz nawet niewielkie sukcesy) i grac dalej z nowym prezesem ktory niezadko przynosi jakas kase do klubu. raz mialem tak ze zbankrutowalem, sprzedali mi najlepszych pilkarzy za bezcen, ale zostalem w klubie i nowy prezes wyciagnal klub z dlugow. mialem -11 mln euro na koncie i zbankrutowalem. po przyjsciu nowego prezesa mialem beznadziejny sklad ale 2,5 mln euro na koncie i jakos przezylem

Użytkownik uznał post za pomocny

NaVaR Partyzant

0
08.01.2007 12:25    #12
posprzedawaj graczy z najwyzszymi zarobkami jak nie da sie drogo to schodz z ceny i wtedy budzet placowy ci sie poprawi albo tak jak Kuba16.07.91 tez mialem juz ze zbankrutowalem odszedl prezes i przyszedl nowy i rzucil kasa i wyszedlem na prosta
cierpliwosci i zobacz sam co sie stanie

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.01.2007 15:11    #13
Niestety karo.las musisz coś poświęcić. Nigdy(z łatką), nie robi się tak, że fundusz płac spada "nagle" o 100 tys. Musisz albo sprzedać najdroższych piłkarzy, bo inaczej będzie tylko gorzej. Albo utrzymasz się w lidze ledwo, ledwo, albo z niej nie spadniesz ale za to wpędzisz klub w długi, a wtedy może być już tylko gorzej tj. ty na bruku.

0
08.01.2007 15:13    #14
@Kuba16.07.91
Aktualnie mam jakies

0
08.01.2007 15:46    #15
karo.las z tego co wynika z innego tematu, ty masz po prostu wersję gry 7.00, a tam był taki bug. Nie zmienisz nic z tymi finansami, będą ciągle spadać, jedyne co możesz tu zrobić to ściągnąć łatkę i fix z cmrev, zainstalować, no i zacząć od początku.

0
08.01.2007 15:49    #16
Nigdy nie sciagam zadnych latek ani updatow poniewaz nie chce zaczynac gry od nowa, chyba ze latka dziala tez na save'ie bo update'y nie dzialaja.

pedro_1987 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
08.01.2007 15:53    #17
Ehh widzisz nie masz racji karo.las przy podpisywaniu nowego kontratku zawzse masz wybór dotyczący budżetu płacowego i transferowego. Im większy transferowy tym mniejszy płacwy i na odwrót. Widocznie to przeoczyłeś:0

0
08.01.2007 15:56    #18
karo.las, w takim razie nie ma co się dziwić, że spada ci kasa, jeżeli ty nawet nie chcesz ściągnąć łatki. Bez łatki kasa będzie ci spadać w każdym klubie. Ani update'y ani patche nie działają na starych sejwach, a więc tak jak przy twoim problemie- coś za coś!

0
08.01.2007 15:57    #19
@pedro_1987
No wlasnie nie mialem pewnosci do tego co pisze, ale tez nie przypomniam sobie takiej opcji. Mam nadzieje ze to tylko przeoczenie a nie ten bug, o ktorym wspomnial Menedzer5^^

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution